ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

14.9.10
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

-ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.

Η δύναμη μας είναι στον κοινό ταξικό αγώνα.
Ήδη με κινητοποιήσεις που οργανώσαμε από κοινού το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, με την συμμετοχή των ίδιων των ανέργων πετύχαμε να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα και το νερό στις οικογένειές των συναδέλφων μας, ανατρέψαμε τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας στη Β’ Διάγνωση που ήθελε εκβιαστικά να μειώσει μισθούς και ώρες εργασίας. Στην Β’ διάγνωση μέτοχοι είναι γνωστοί πολιτικοί της ΝΔ (Παπαδημάτος), του ΠΑΣΟΚ (Κίτρου) και ο Γιαννακόπουλος δημοτικός σύμβουλος του Δημαρά.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Με κινητοποίηση του συνδικάτου οικοδόμων και του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε ο ανάπηρος συνάδελφος Κατσιαδράμης Δημήτρης ο οποίος έχει χάσει και τα δυο του πόδια την ώρα της δουλειάς. Η κυβέρνηση, του έκοψε την αναπηρική σύνταξη με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχε επιτροπή για να τον εξετάσει λες και υπήρχε περίπτωση να ξαναφυτρώσουν τα πόδια του. Με την κινητοποίηση του Συνδικάτου, και με τη συμμετοχή του ανάπηρου συνάδελφου, δικαιώθηκε.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ-ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Κανένας κλάδος, κανένας μεμονωμένος εργαζόμενος ή αυτοαπασχολούμενος, δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την επίθεση του μαύρου μπλοκ που έχουν συγκροτήσει τα μονοπώλια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις ηγεσίες της ΝΔ και του Λάος, με την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Στο πλάι τους στέκουν οι ξεπουλημένες-προδοτικές ηγεσίες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΣΥΔΑΣΕ, του ΕΚ Πάτρας και Αιγίου, κι άλλων φορέων και συνδικάτων όπου ο έλεγχος βρίσκεται στα χέρια φιλοκυβερνητικών και αντιλαϊκών δυνάμεων.
Τα μέτρα σχεδιάζονταν και προετοιμάζονταν χρόνια. Δεν επιβλήθηκαν στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Λαός. Περιγράφονταν στα προεκλογικά τους προγράμματα, προπαρασκευάζονταν, με νόμους και ρυθμίσεις, καιρό τώρα.
Η δική μας προκοπή, το μέλλον των παιδιών μας περνάει μέσα από την αποφασιστική σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους όπου κι αν αυτοί βρίσκονται. Σε συνδικάτα και συλλόγους, σε ΕΚ και ομοσπονδίες, σε δήμους και νομαρχίες, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε γειτονιές και μαγαζιά, σε σχολές και σε χωριά.
Δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε.
Το μνημόνιο και η βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, έχει στόχο την σωτηρία και την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Η ανάπτυξη των κερδών τους γεννάει την κρίση. Κέρδη για το κεφάλαιο και λαϊκά δικαιώματα δεν συμβιβάζονται. Ή αυτοί ή εμείς. Ή θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία ή ο λαός. Το σύστημα δεν γιατρεύεται. Θα γίνεται όλο και πιο βάρβαρο, όλο και πιο παρασιτικό.
Η επίθεση είναι χωρίς ημερομηνία λήξης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/9
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
-Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας όλων των ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις οικογένειες των ανέργων των επαγγελματιών και φτωχών αγροτών.
-Το βιβλιάριο υγείας να εκδίδεται σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να είναι «υγειονομική ταυτότητα», χωρίς καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στη νοσηλεία, στις υγειονομικές φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
-Προσλήψεις στους τομείς της υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλους τομείς κοινωνικών υποδομών. Κατάργηση των ΣΔΙΤ.
-Καμιά απόλυση συμβασιούχου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας.
-Μείωση 30% στα τιμολόγια ΔΕΚΟ και απαγόρευση διακοπής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
-Επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους ανεξάρτητα από όριο ενσήμων.
-Επίδομα ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες κι αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά ή εργάζονται περιστασιακά.
-Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και παράλληλα απαγόρευση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας τους.
-Επιδότηση ενοικίου με αναδιαμόρφωση των άθλιων σημερινών εισοδηματικών κριτηρίων που να συμπεριλάβει και επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους κλπ.
-Με ευθύνη του κράτους, να γίνει αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε άνεργους. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
-Δωρεάν παροχή πακέτου σχολικών ειδών για τα παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.
-Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση και παροχή συγγραμμάτων για φοιτητές σπουδαστές που προέρχονται από οικογένειες άνεργων και χαμηλόμισθων εργαζόμενων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών.
-Απαγόρευση ανατιμήσεων. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40000 ευρώ.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;
Τετάρτη 15/9 στις 10 πμ στο νοσοκομείο του Αγ. Αντρέα.
Πέμπτη 16/9 στις 9 πμ στον ΟΑΕΔ (ΡΙΟ).
Παρασκευή 17/9 στις 8 πμ στον ΟΑΕΕ.

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ-
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου