Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Αγ. Ανδρέα.

15.9.10
Με πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα συνταξιούχων και συμμετοχή της επιτροπής αγώνα υγείας-πρόνοιας του ΠΑΜΕ και των γραμματειών Πάτρας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών έγινε σήμερα το πρωί κινητοποίηση στο Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, όπου αποκλείστηκαν τα ταμεία του νοσοκομείου για να περάσουν στα ιατρεία οι ασθενείς χωρίς να πληρώσουν «εισιτήριο».
Καταγγέλουμε στο λαό της Πάτρας την απαράδεκτη στάση του διοικητή-μάνατζερ του νοσοκομείου κ. Σ. Παπαδιονυσίου, που πιστός στις πολιτικές που εφαρμόζει το κόμμα του έσπευσε να δηλώσει τη νομιμοφροσύνη του, να καταγγείλει την κινητοποίηση και να απειλήσει με μηνύσεις. Ο «κύριος» Παπαδιονυσίου που ανταμείφθηκε για τις «υπηρεσίες» του από την κυβέρνηση με τη θέση του διευθυντή, έχει διατελέσει πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο και είναι ένα ακόμα από τα πολλά «φιντάνια» της ΠΑΣΚΕ και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Βάζει και αυτός το λιθαράκι του στην εφαρμογή της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την περεταίρω υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, για να σταλεί ακόμα περισσότερη «πελατεία» στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο της Υγείας.
Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα συνεχίσουν τους αγώνες τους το επόμενο διάστημα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας. Ζητάμε την άμεση επίταξη του «Ολύμπιον» και ιδιωτικών ιδρυμάτων για την άμεση κάλυψη των λαϊκών αναγκών και την αναπλήρωση των κενών που έχουν προκύψει στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα. Ανάπτυξη συστήματος κέντρων υγείας. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους τόπους δουλειάς με αντίστοιχες υποδομές. Μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση συμβασιούχων. Αντισεισμική θωράκιση και αντιπλημμυρική προστασία σε κατοικίες νοσοκομεία, σχολεία, σχολές, εργασιακούς χώρους κι εργατογειτονιές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου