Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ

17.9.10
Κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) έγινε σήμερα (Παρασκευή 17.9) το πρωί από τις γραμματείες Πάτρας της ΠΑΣΕΒΕ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.
Η ανάγκη της κινητοποίησης προύκυψε καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, ως αποτέλεσμα των φιλομονοπωλιακών πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σαντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής των εισφορών τους.
Αναφέρθηκε στη διοίκηση πως μέσα σε διάστημα 3 χρόνων ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών που αδυνατών να πληρώσουν κανονικά τις εισφορές τους εκτινάχθηκε από 90.000 σε πάνω από 400.000, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους 830.000 ασφαλισμένους έχουν σημαντικά χρέη και απειλούνται με δικαστικές διώξεις.
Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση στο επόμενο διάστημα θα χειροτερεύσει, υπάρχει και το τεράστιο πρόβλημα ότι όλοι αυτοί και οι οικογένειες τους στερούνται ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και περίθαλψης.
Είναι φανερό ότι το δυσβάστακτο ύψος της εισφοράς δεν αφήνει στους περισσότερους πολλά περιθώρια, στο επόμενο διάστημα να ξοφλήσουν, ούτε καν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Θεωρούμε ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης, την ώρα που έκλεισαν χιλιάδες μαγαζιά και ακόμα περισσότερα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας, δεν επιτρέπεται όλοι αυτοί οι επαγγελματίες να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Απαιτούμε: να προχωρήσει η διοίκηση του ΟΑΕΕ στη θεώρηση όλων των βιβλιαρίων υγείας και κάλυψη των εξόδων υγείας και περίθαλψης όλων ανεξαιρέτως των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για όλη την περίοδο που διαρκεί η οικονομική κρίση, χωρίς να απαιτείται εξόφληση των εισφορών. Το αίτημα αυτό είναι δίκαιο και επείγον και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου