ΜΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η «ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗ.

11.9.10
Σε επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε συνεργείο του Συνδικάτου Οικοδόμων στα έργα στον διακονιάρη το Σάββατο 11/9, αποδείχθηκε ότι η «Μπακαλάρος Τεχνική-κατασκευαστική ΟΕ» δεν είχε την απαιτούμενη άδεια κι απασχολούσε εργαζόμενους χωρίς να τους κολλάει ένσημο.
Η εταιρεία «Μπακαλάρος Τ.Κ. ΟΕ εκμεταλλεύεται στα έργα ακόμα και κυνηγημένους Αφγανούς για ένα ξεροκόμματο.
Τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στους εργαζόμενους και στο λαό η δράση των κατασκευαστικών εταιρειών, οι δολοφονίες εργατών στα εργοτάξια-κάτεργα, αλλά και στις πιο απλές εργασίες που εκτελούν, η ληστεία μισθών κι ενσήμων, οι καθυστερήσεις και οι κακοτεχνίες, το αλισβερίσι κράτους, εταιρειών και μεγαλοεργολάβων, είναι το καθεστώς που έχουν επιβάλει το κεφάλαιο με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικές τους υπηρέτες.
Μπορεί να ανατραπεί, με οργάνωση στα ταξικά κλαδικά συνδικάτα, με λαϊκή συσπείρωση,
Μέτωπο και αντεπίθεση στους αγώνες και στις κάλπες.
Το Συνδικάτο θα πρωτοστατήσει στον λαϊκό ξεσηκωμό για να μην πληρώσει ο λαός την καπιταλιστική κρίση. Να πληρώσουν τα μονοπώλια και το κράτος τους.
Καλούμε τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους στις Κατασκευές στην κινητοποίηση που οργανώνουμε από κοινού με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, τους συνταξιούχους, στο ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου στις 10 το πρωί της Δευτέρας 13/9 για να διεκδικήσουμε:
-Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας όλων των ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Ασφαλιστική κάλυψη για συντάξιμο χρόνο με ευθύνη του κράτους, για όσο είμαστε άνεργοι.
-Καμιά εξαίρεση από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, ένταξη και νέων επαγγελμάτων με βάση την εξέλιξη της τεχνικής.
-Αποκλειστική ευθύνη του κράτους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στις παροχές ασφαλιστικών ταμείων. Κάλυψη όλων των εξετάσεων χωρίς κανέναν περιορισμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου