ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΙΓΙΟΥ – ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ.

13.9.10


Παρέμβαση στο ΙΚΑ του Πύργου και στη συνέχεια παρέμβαση και κατάληψη στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα πραγματοποίησαν αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Πάτρας, Αιγίου, Αρκαδίας, Ηλείας και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, μετά το περιστατικό να κοπεί η αναπηρική σύνταξη από τον ανάπηρο (με κομμένα πόδια εδώ και 13 χρόνια) οικοδόμο Κατσιαδράμη Δημητρή, με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχε επιτροπή να τον εξετάσει, λες και υπήρχε περίπτωση να έχουν ξαναφυτρώσει τα πόδια. Μετά την αποφασιστική παρέμβαση των Συνδικάτων και του ΠΑΜΕ και την πίεση που ασκήσανε βρέθηκε επιτροπή να εξετάσει τον συνάδελφο.
Και αυτό το περιστατικό δείχνει την αναλγησία της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που χρησιμοποιούν τις διάφορες επιτροπές για να αφήνουν έρμαιους τους εργαζόμενους στους διάφορους πολιτικάντηδες. Η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης πορείας εμπορευματοποίησης της υγείας και της πρόνοιας. Ήδη προχθές κόψανε 220 εξετάσεις από το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που είναι προάγγελος για το τι θα ακολουθήσει και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.
Το εργατικό λαϊκό κίνημα θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του εκφράζοντας την κοινή λαϊκή απαίτηση και ανάγκη να εμποδιστούν οι επικίνδυνες εξελίξεις για την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, να καταλάβουν ότι με την σημερινή πολιτική η κατάσταση θα χειροτερεύει καθημερινά. Γι’ αυτό πρέπει να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, να παλέψουμε οι εργαζόμενοι μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα για το δικαίωμα και τη δυνατότητα να διαφεντεύουμε προς όφελός μας και προς όφελος όλου του λαού τον πλούτο που παράγουμε, για άλλο δρόμο ανάπτυξης και εξουσίας, που θα έχει ως σκοπό την ευημερία του λαού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου