ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΜΙΚΡΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ

19.9.10
Η κυβέρνηση αδίστακτη και αποφασισμένη να υπηρετήσει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου, κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική χτυπώντας ταυτόχρονα όχι μόνο τους εργατοϋπάλληλους αλλά όλα τα λαϊκά στρώματα. Αυτές τις ημέρες έχει στο επίκεντρο την λεγόμενη απελευθέρωση του τομέα των οδικών μεταφορών και την πλήρη παράδοσή του σε ξένα και ντόπια μονοπώλια. Αυτό το στόχο της υπηρετεί το νομοσχέδιο που ήδη κατέθεσε στη βουλή για ψήφιση. Η κυβέρνηση με το σχέδιο αυτό οδηγεί στο ξεκλήρισμα χιλιάδες επαγγελματίες μικροϊδιοκτήτες βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης που προσπαθούν μερόνυχτα πάνω στο τιμόνι να ζήσουν τις οικογένειές τους. Η μεγαλύτερη μονοπώληση του τομέα των μεταφορών που προωθεί η κυβέρνηση, όχι μόνο δε θα μειώσει το κόστος των μεταφορών, όπως ψευδώς ισχυρίζεται, αλλά αντιθέτως θα είναι ο βασικότερος παράγοντας για την αύξησή του.

Τα ΠΑΜΕ βρίσκεται στο πλευρό όλων αυτών των χιλιάδων μεροκαματιάρηδων , που επιμένουν αγωνιστικά παρά την επιστράτευση και την επίταξη που τους έχει επιβληθεί, που δηλώνουν αποφασισμένοι αψηφώντας τους πολύμορφους εκβιασμούς να συγκρουστούν με την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ τους καλεί να ενώσουν τις προσπάθειές τους με τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις του κλάδου τους, που παλεύουν για να αποκρουστεί η μονοπώληση του κλάδου των οδικών μεταφορών και η μετατροπή των μικροϊδιοκτητών σε άνεργους είτε σε μισθωτούς των μεταφορικών εταιρειών με άθλιους μισθούς και δικαιώματα.

Τους καλεί ακόμα να συσπειρωθούν με την Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή συσπείρωση των ΕΒΕ, την ΠΑΣΕΒΕ και να συμμετάσχουν μαζί της στην νεογέννητη ελπιδοφόρα συμμαχία των αυτοαπασχολούμενων, των εργατοϋπαλλήλων, των φτωχομεσαίων αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, έτσι όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το κοινό πλαίσιο πάλης των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.

Η πολιτική του κεφαλαίου , της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ και όλων όσων τους στηρίζουν, που παραδίδει βορά στα μονοπώλια τις μεταφορές και όλους τους στρατηγικούς τομείς , μπορεί να αποκρουστεί και να ανατραπεί οριστικά αν όλοι εμείς μαζί, σε μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία , οργανώσουμε τον αγώνα μας και παλέψουμε για μια άλλη ανάπτυξη , για μια λαϊκή εξουσία, όπου οι μεταφορές και οι άλλοι στρατηγικοί τομείς η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, το νερό και άλλοι δεν θα είναι ιδιοκτησία των μονοπωλίων αλλά λαϊκή περιουσία, θα υπηρετούν αποκλειστικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και θα έχουν εργαζόμενους με εξασφαλισμένα και πλήρη δικαιώματα.

Όλοι μαζί μπορούμε. Να μην πτωχεύσει ο λαός αλλά η πλουτοκρατία. OXI στην απελευθέρωση των οδικών μεταφορών. Να αποσυρθεί οριστικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Όλοι στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ στις 23 Σεπτέμβρη (στην Πάτρα στις 7μμ στην πλ. Ελευθερίας) ενάντια στις ανατιμήσεις στο ρεύμα, το πετρέλαιο, το ΦΠΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου