Ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας.

2.9.10
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας, απέδειξε έμπρακτα για μια ακόμα φορά την πλήρη στράτευση της στην εξυπηρέτηση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.
Αναφέρουμε τα εξής απλά που έγιναν την Τετάρτη και τα συμπεράσματα δικά σας:
-Χαρακτήρισαν απλά «θλιβερό γεγονός» την δολοφονία του συνάδελφου οικοδόμου στη Περιμετρική, κάνοντας γαργάρα τις εγκληματικές ευθύνες της εταιρείας, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του Δήμου, της νομαρχίας και της Περιφέρειας που έχουν μετατρέψει τα εργοτάξια σε σύγχρονα κρεματόρια για τους εργαζόμενους. Προσπάθησαν να εμφανίσουν την δολοφονία ως ένα ακόμα «τυχαίο ατύχημα» καλύπτοντας την εταιρεία και την κυβέρνησή τους!
-Για τις απολύσεις στους ΟΤΑ που έρχονται με τον «Καλλικράτη» στελέχη της ομάδας του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκαν με το αμίμητο «ο Καλλικράτης δεν προβλέπει απολύσεις!! Απολύσεις θα γίνουν μόνο για τα stage»!!
-Δεν είπαν ούτε λέξη για τους χιλιάδες συναδέλφους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, στους οποίους η ΔΕΗ και η ΔΕΥΑΠ, με εντολή της κυβέρνησης, του δήμου και της νομαρχίας, κόβει το νερό και το ρεύμα.
-Για την κατάπτυστη προδοτική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που υπέγραψε νέα σύμβαση ντροπής με τον ΣΕΒ, στηρίζοντας πλήρως την κυβερνητική λεηλασία μισθών και συντάξεων, δεν έβγαλαν μιλιά, καλύπτοντας έτσι τους ομοϊδεάτες τους.
-Κάλυψαν πλήρως την πρακτική και την πολιτική της πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ στο δήμο της Πάτρας που εφαρμόζοντας της γραμμή της κυβέρνησης ιδιωτικοποιεί τους παιδικούς σταθμούς απορρίπτοντας εκατοντάδες αιτήσεις εργαζομένων για τους παιδικούς σταθμούς.
-Το νέο μέλος της ομάδας του ΠΑΣΟΚ στη διοίκηση του ΕΚ, ο οποίος προέρχεται από τον ΟΣΕ, έκανε ενημέρωση για το μέχρι που φτάνει ο σχεδιασμός με την χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής λες και μιλούσε στους μετόχους του υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμού. Κουβέντα για τις χιλιάδες απολύσεις, για τις εκβιαστικές μετατάξεις, για τη μείωση μισθών και συντάξεων των εργαζομένων στον ΟΣΕ. Τσιμουδιά για την παρελκυστική τακτική των ομοϊδεατών του στη ΓΣΕΕ που ξεπουλάνε το ΟΣΕ χέρι-χέρι με την κυβέρνηση που υπηρετούν.
-Τον Ιούλιο έγινε η πρώτη προσπάθεια απόλυσης της προέδρου του Συνδικάτου Ιματισμού Μάρθας Αραβαντινού, με την προσπάθεια της εταιρείας να παραπέμψει την συνδικαλίστρια με βάση το άρθρο 15. Στο δικαστήριο ο εκπρόσωπος που είχε ορίσει η ομάδα του ΠΑΣΟΚ που έχει υπό τον έλεγχο της το ΕΚ, δεν εμφανίστηκε όπως όφειλε για να υπερασπιστεί την συναδέλφισσα. Όταν η Ταξική Αγωνιστική Συνεργασία, συνδυασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ, έθεσε το ζήτημα, η απάντηση ήταν «ότι δεν γνώριζαν για το δικαστήριο»!!
-Με γελοία προσχήματα επιτέθηκαν σε βάρος των εργαζομένων στη Βιντσί για την πρόσφατη απεργία τους, ενώ αρνήθηκαν να στηρίξουν ακόμα κι ένα απλό ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα τους.
-Επιτέθηκαν στο Συνδικάτο Οικοδόμων που πρωτοστατεί όλα αυτό το διάστημα στη πάλη για τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα ότι δήθεν δεν συνεδριάζει το ΔΣ, ενώ είναι γνωστό ότι από τις συνεδριάσεις και από τη δράση για την υπεράσπιση των συναδέλφων που τους κόβουν το νερό και το ρεύμα, που δεν συμπληρώνουν τα ένσημα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι ίδιοι και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ των Οικοδόμων απουσιάζουν συστηματικά.
-Αρνήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την υφαρπαγή της έδρας του συνάδελφου Νικολακόπουλου από το ΔΣ, ο οποίος είχε εκλεγεί με την δική τους παράταξη!!
-Τοποθέτησαν ταμία του ΕΚ τον Καραγεωργόπουλο!!!
-Αρνήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις γιατί κλείνουν το κτίριο του ΕΚ Παρασκευή απόγευμα και Σαββατοκύριακο!!
-Μπροστά στους επί 8 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους της Μέριμνας δηλώσαν πως «τους συμπαραστέκονται»!! «Συμπαραστέκονται» προφανώς στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει εργασιακά δικαιώματα, ανατρέπει εργασιακές σχέσεις, ιδιωτικοποιεί τις δομές κοινωνικής πρόνοιας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου