Παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή του ΙΚΑ Πάτρας.

13.9.10
Παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή του ΙΚΑ Πάτρας κ. Μπονάνο και περιοδεία στους εργαζόμενους και τους ασθενείς στο ΙΚΑ του Αγ. Αλέξη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από αντιπροσωπείες των γραμματειών Πάτρας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών και της επιτροπής αγώνα συνταξιούχων.
Καταγγέλθηκαν στον διευθυντή του ΙΚΑ οι άσχημες συνθήκες που επικρατούν στα ιατρεία του ΙΚΑ, με μια σειρά ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να περιμένουν 4 με 5 εβδομάδες για ραντεβού, καθώς και η κατάσταση με τους ανασφάλιστους-άνεργους εργαζόμενους που λόγω ανεργίας έχουν πολλαπλασιαστεί. Καταγγέλθηκε ότι οι ελλείψεις που επικρατούν στον τομέα της υγείας, είναι συνειδητές και σχεδιασμένες, αποτέλεσμα των μακροχρόνιων πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στόχο έχουν την ενίσχυση της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην υγεία.
Πρόσφατο είναι το περιστατικό με τον άνεργο συνάδελφο οικοδόμο, που λόγω της ανεργίας που επικρατεί στον κλάδο των οικοδόμων δεν μπόρεσε να συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα για να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας, νοσηλεύτηκε με αλλεργικό σοκ στην ΩΡΛ κλινική του ΠΓΝΠ Ρίου, με αποτέλεσμα τώρα το νοσοκομείο να του ζητάει να πληρώσει.
Οι αντιπροσωπείες κατέθεσαν πλαίσιο αιτημάτων που ζητάει μεταξύ άλλων:
• Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις οικογένειες των ανέργων, των επαγγελματιών των φτωχών αγροτών.
• Το βιβλιάριο υγείας να εκδίδεται σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ανεργία, ύψος μισθού, εθνικότητα, κλπ και να έχει χαρακτήρα μόνο «υγειονομικής ταυτότητας», χωρίς καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στη νοσηλεία, στις υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
• Ασφαλιστική κάλυψη για τους ανέργους που να μετρά για συντάξιμο χρόνο, με ευθύνη του κράτους.
• Άμεσες προσλήψεις στο ΙΚΑ και συνολικά στον τομέα της Υγείας για την κάλυψη των αναγκών.

Συνεχίζουμε αύριο στις 8 το πρωί με παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων για τα κοψίματα ρεύματος σε άνεργους, χαμηλόμισθους, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου