ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΛΗΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΕΛΗΞΕ Η ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

9.9.10

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΤΩΡΑ

-ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, Η ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.

Συνεδριάζουν άμεσα όλα τα ΔΣ σωματείων, συλλόγων κλπ.
-Οργανώνουν γενικές Συνελεύσεις και με όλες τις μορφές επικοινωνούν με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τη φτωχή αγροτιά.
-Ανασυγκροτούνται και συνεδριάζουν με συγκεκριμένο πρόγραμμα και περιεχόμενο οι Επιτροπές Αγώνα. Συγκροτούνται και νέες όπου κρίνεται αναγκαίο.
-Διαμορφώνουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οργάνωση Λαϊκών επιτροπών αγώνα και αλληλεγγύης με την συμμετοχή εργατών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, νέων, γυναικών, σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά.
Λαϊκές Επιτροπές για την οργάνωση της δράσης και της αλληλεγγύης, με αιχμή την προβολή αιτημάτων που να απαντάνε άμεσα σε οξυμένα λαϊκά προβλήματα, με διάφορες μορφές πάλης και πιο ειδικά σε τομείς που έχουν να κάνουν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατάργηση επιδομάτων, κόψιμο νερού και ρεύματος σε σπίτια και μαγαζιά, πλειστηριασμούς κατοικιών, παύσεις πληρωμών.
Μιλάμε στην ουσία για την συγκρότηση ενός μαζικού, μαχητικού κινήματος λαϊκού ξεσηκωμού, κίνημα άρνησης πληρωμών και απειθαρχίας στα αντιλαϊκά μέτρα και στους νόμους τους. Άρνησης και απειθαρχίας να πληρώσει ο λαός τα βάρη της κρίσης. Να πληρώσουν τα μονοπώλια και το κράτος τους.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών

 ΠΕΜΠΤΗ 9/9:
8 πμ, παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργο συνάδελφο.
-παράσταση διαμαρτυρίας στη Β Διάγνωση.
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/9:
-9 πμ συγκέντρωση έξω από τη Δημοτική μουσική για τους απλήρωτους εργαζόμενους της μπάντας.
-10 πμ παράσταση διαμαρτυρίας για την άθλια κατάσταση στα σχολεία, μπροστά στη νέα χρονιά.
 ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9 10 πμ Κινητοποίηση στο ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου μαζί και με τους συνταξιούχους.
 ΤΡΙΤΗ 14/9 7 πμ Συζήτηση με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ
8 πμ Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της ΔΕΗ.
 ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9 10 πμ Μαζική κινητοποίηση στο Νοσοκομείο του ΑΓ. Αντρέα.
 ΠΕΜΠΤΗ 16/9 9 πμ Παράσταση στον ΟΑΕΔ
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/9 8 πμ Κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ

Το πρόγραμμα θα ενισχύεται με τις παρεμβάσεις-πρωτοβουλίες των ταξικών συνδικάτων και με έκτακτα ζητήματα που θα προκύπτουν.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΤΩΧΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

1. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους απολυμένους ανεξάρτητα από όριο ενσήμων.
2. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες κι αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά ή εργάζονται περιστασιακά.
3. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας όλων των ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις οικογένειες των ανέργων των επαγγελματιών και φτωχών αγροτών.
4. Μείωση 30% στα τιμολόγια ΔΕΚΟ και απαγόρευση διακοπής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
5. Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
6. Ασφαλιστική κάλυψη για συντάξιμο χρόνο με ευθύνη του κράτους.
7. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για το διάστημα ανεργίας, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και παράλληλα απαγόρευση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας τους.
8. Επιδότηση ενοικίου με αναδιαμόρφωση των άθλιων σημερινών εισοδηματικών κριτηρίων που να συμπεριλάβει και επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους κλπ.
9. Με ευθύνη του κράτους, να γίνει αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε άνεργους.
10. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
11. Δωρεάν παροχή πακέτου σχολικών ειδών για τα παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.
12. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση και παροχή συγγραμμάτων για φοιτητές σπουδαστές που προέρχονται από οικογένειες άνεργων και χαμηλόμισθων εργαζόμενων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών.
13. Καμιά απόλυση συμβασιούχου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
14. Προσλήψεις στους τομείς της υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών. Κατάργηση των ΣΔΙΤ.

Σε αυτά τα αιτήματα εντάσσονται και όσοι εργαζόμενοι εργάζονται περιστασιακά, εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, καθώς και αυτοαπασχολούμενοι κι αγρότες χαμηλόμισθοι ή και χωρίς εργασία.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας.
 Κατοχύρωση ελεύθερων Συλλογικών συμβάσεων ανά κλάδο. Κατώτερος μισθός 1400 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη 1120 ευρώ. Επίδομα ανεργίας 1120 για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας.
 Κατάργηση του Προεδρικού διατάγματος για τις εργασιακές σχέσεις, ΣΣΕ, αποζημιώσεις απολύσεων, μαθητεία.
 Καμιά εξαίρεση από τη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών, ένταξη και νέων επαγγελμάτων με βάση την εξέλιξη της τεχνικής.
 Απαγόρευση ανατιμήσεων. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
 Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40000 ευρώ.
 Μείωση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών των ΕΒΕ, με παράλληλη παύση διώξεων για οφειλές. Άτοκη χρηματοδότηση σε όλη την διάρκεια της κρίσης.
 Κατάργηση των εισφορών των φτωχών αγροτών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 Δωρεάν μετακίνηση για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και φτωχούς αγρότες από τις 6 πμ μέχρι και 10 μμ.
 Μείωση 50% των εισιτηρίων για τοπικές-υπεραστικές συγκοινωνίες, καθώς και για τις γραμμές του ΟΣΕ και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
 Κατάργηση πληρωμής διοδίων.
 Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς. Να καταργηθούν τα τροφεία. Χρηματοδότηση των παιδικών, βρεφονηπιακών σταθμών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Κατάργηση τελών κυκλοφορίας για οχήματα 1400 κυβικών και κάτω, καθώς και για όλα τα οχήματα δεκαετίας και πάνω μέχρι 1800 κυβικά.
 Αποκλειστική ευθύνη του κράτους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στις παροχές ασφαλιστικών ταμείων. Κάλυψη όλων των εξετάσεων χωρίς κανέναν περιορισμό.
 Οι μονάδες πρόνοιας που ανήκουν σε ΜΚΟ και άλλου τύπου οργανώσεις και δομές να παρέχουν υπηρεσίες προς όλους με πλήρη κι επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
 Καμιά ιδιωτικοποίηση.

Για τη φορολογία:

-Απαλλαγή από φόρους για κάθε λαϊκή οικογένεια με εισόδημα 40000 το χρόνο και 5000 για κάθε παιδί. Να υπολογίζονται λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, τηλέφωνο.
-Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.
-Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του κεφαλαίου για φοροδιαφυγή-εισφοροδιαφυγή.
-Άμεση φορολογική επιβάρυνση-εισφορά των μονοπωλιακών ομίλων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
-Φορολογική ελάφρυνση αυτοαπασχολουμένων με παράλληλη κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, κατάργηση δημοτικών φόρων και άλλων χαρατσιών.
-Κατάργηση ΦΠΑ στα καύσιμα και σε πετρέλαιο θέρμανσης.
-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας, στα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, πετρέλαιο κίνησης.



Αιτήματα για τον τραπεζικό δανεισμό:

Κατάργηση του ανατοκισμού σε όλα τα δάνεια.
Απαγόρευση πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας.
Διαγραφή χρεών από τόκους και αναστολή πληρωμής δανείων για 5 χρόνια.
Απαγόρευση απόκλισης μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και χορηγήσεων μεγαλύτερη του 1%.
Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με επιτόκιο 1% με κρατική ευθύνη.
Δήμευση κατοικιών που έχουν περάσει στην κυριότητα τραπεζών από πλειστηριασμούς.
Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας για λαϊκές ανάγκες.
Πάγωμα των χρεών των ΕΒΕ προς τις τράπεζες για όσο διαρκεί η κρίση.
Πάγωμα αγροτικών χρεών για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους και ψαράδες και παραγραφή για τα πανωτόκια. Όχι στην ιδιωτικοποίηση ΑΤΕ-Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Για την υγεία:

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Το βιβλιάριο υγείας να εκδίδεται σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, ανεργία, ύψος μισθού, εθνικότητα κλπ και να έχει χαρακτήρα μόνο «υγειονομικής ταυτότητας, χωρίς καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στη νοσηλεία, στις υγειονομικές φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
Ανάπτυξη συστήματος κέντρων υγείας. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους τόπους δουλειάς με αντίστοιχες υποδομές.
Μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση συμβασιούχων.
Άμεση επίταξη του Ολύμπιον και ιδιωτικών ιδρυμάτων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Αντισεισμική θωράκιση και αντιπλημμυρική προστασία σε κατοικίες νοσοκομεία, σχολεία, σχολές, εργασιακούς χώρους κι εργατογειτονιές.

Για την μόρφωση:

Καμιά τάξη με περισσότερους από 20 μαθητές.
Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών.
Μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων κι αναπληρωτών.
Κανένας νέος κάτω από τα 18 έξω από το σχολείο.
Άμεση αντιμετώπιση με ευθύνη του κράτους για τις ανάγκες της σχολικής στέγης.
Επιδότηση 600 ευρώ για κάθε φοιτητή που δεν στεγάζεται και δεν σιτίζεται από φοιτητικές εστίες, και προέρχεται από οικογένειες ανέργων ή με ετήσιο εισόδημα κάτω των 40000.
Δωρεάν πρόσβαση φοιτητών και μαθητών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, μουσεία κλπ.
Κατάργηση διδάκτρων στα δημόσια ΙΕΚ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ-ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου