Παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή Πελοποννήσου-Ηπείρου της ΔΕΗ.

14.9.10
Παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή Πελοποννήσου-Ηπείρου της ΔΕΗ κ. Μυλωνά έγινε σήμερα το πρωί από αντιπροσωπείες των γραμματειών Πάτρας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών και της επιτροπής αγώνα συνταξιούχων. Ακολούθησε περιοδεία στους εργαζόμενους της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων.
Καταγγέλθηκε στον διευθυντή η τακτική της ιδιωτικοποιημένης ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε άνεργους, απολυμένους, χαμηλόμισθους και αυτοαπασχολούμενους που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, τονίστηκε στον διευθυντή ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία διακοπή σε ρεύμα και νερό σε οικογένειες εργαζομένων και ανέργων, σε μικρούς εμπόρους και σε φτωχά λαϊκά στρώματα και ότι θα αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να μην συμβεί αυτό. Από πλευράς του διευθυντή της ΔΕΗ υπήρχε δέσμευση ότι θα διευκολυνθούν οι οικογένειες των ανέργων.
Ταυτόχρονα τονίστηκε ότι με αφορμή την κρίση επιταχύνονται μια σειρά από αντεργατικά μέτρα που είχαν παρθεί, ένα από αυτά είναι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ, μέσα από το επικαιροποιημένο μνημόνιο αλλά και τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ηλ Ενέργειας πράγμα που θα οδηγήσει σε μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων για τα λαϊκά νοικοκυριά και σε επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.
Οι αντιπροσωπείες κατέθεσαν πλαίσιο αιτημάτων για μείωση 30% στα τιμολόγια ΔΕΚΟ και απαγόρευση διακοπής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας, στα οικιακά και αγροτικά τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου