ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ»

27.9.10
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΥ-ΠΑΜΕ

Το θράσος των αγροτοπατέρων του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όρια.
Προκαλεί ο Δ. Μαυρόγιαννης , μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και διορισμένος πρόεδρος της Ο.Α.Σ. Αχαΐας με την επιστολή του για να λήξει η απεργία των φορτηγατζήδων.
Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να αποπροσανατολίσει και να στρέψει τους αγρότες , που πραγματικά βλέπουν να σαπίζουν τα σταφύλια και την παραγωγή τους στα χωράφια, εναντίον των απεργών .
Τα σταφύλια σαπίζουν στα χωράφια εδώ και χρόνια, λόγω των αθρόων εισαγωγών, της ΚΑΠ και του ευρωενωσιακού αμπελωνικού κανονισμού που εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οδηγώντας στο ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους αγρότες. Αυτή την πολιτική στηρίζει και ο Δ. Μαυρόγιαννης.
Είναι προκλητικοί.
Αυτοί που έκαναν τα πάντα για να υπονομεύσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις, που έχουν ευθύνες για την κατάσταση με τη μη απορρόφηση της παραγωγής σταφυλιών, συκοφαντούν τους φορτηγατζήδες και προσπαθούν να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Ταυτόχρονα προσπαθούν να βγάλουν από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απαλλάσσοντας την από τις πολιτικές ευθύνες που έχει για την άσχημη κατάσταση της αμπελουργίας, όπως επίσης τους «συντρόφους» τους στη διοίκηση της Ε.Α.Σ. Πατρών που κοροϊδεύουν τους αγρότες.
Το μόνο που φανερώνουν είναι ο επικίνδυνος ρόλος τους για τη μικρομεσαία αγροτιά.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι μικροϊδιοκτήτες φορτηγών είναι στην ίδια μοίρα και στην ίδια όχθη.
Έχουν εχθρό τους τα μονοπώλια, την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για αυτό πρέπει να συναντηθούν σε κοινούς αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους. Καμιά ανοχή στον «κοινωνικό αυτοματισμό» που στήνει το ΠΑΣΟΚ.
Οι αγροτοπατέρες πρέπει να απομονωθούν. Όλοι μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ και την ΠΑΣΕΒΕ στον αγώνα. Η αλληλεγγύη είναι η απάντηση μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου