Για το νέο εργοδοτικό έγκλημα από την εταιρία J&P άβαξ.

1.9.10
Ένας ακόμα νεκρός εργάτης, ένας 40χρονος οικοδόμος πατέρας ενός τετράχρονου παιδιού, ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των θυμάτων που έχουν σακατευτεί από τις πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του.
Πίσω από το νέο εργοδοτικό έγκλημα της J&P άβαξ κρύβεται η συνειδητή πολιτική ενίσχυσης της ασυδοσίας του κεφαλαίου που στηρίζουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η συνειδητή και κραυγαλέα αδιαφορία και αποδιοργάνωση των αρμόδιων υπηρεσιών, η εντατικοποίηση, η απουσία γιατρών Εργασίας σε πολλούς τόπους δουλειάς, είναι συνέπειες αυτής ακριβώς της πολιτικής. Της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, ο Δήμος και η Νομαρχία της Πάτρας.
Όσο κι αν υποκρίνονται πως κόπτονται για τις ζωές των εργατών, στην πραγματικότητα εκείνο που πρώτα υπηρετούν είναι τα κέρδη των κατασκευαστών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών.
Η πολιτική τους, που επιδιώκει τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης, είναι η ίδια που «γεννά» τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα. Λειτουργεί με τον ίδιο ακριβή και στυγνό τρόπο, όπως ένα εκτελεστικό απόσπασμα.
Έτσι λειτουργεί η ανάπτυξη που υπάρχει και σχεδιάζεται για να αυξάνονται τα κέρδη των βιομηχάνων, μια ανάπτυξη βαμμένη με εργατικό αίμα. Τα εργατικά «ατυχήματα» δε θα σταματήσουν όσο η κοινωνία θα είναι οργανωμένη στη βάση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο...

Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου