Με κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έγιναν δωρεάν οι εξετάσεις στο νοσοκομείο του Ρίου.

30.9.10
Με μαζική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και του ΠΑΣΕΒΕ, το πρωί στα ταμεία του νοσοκομείου του Ρίου, έγιναν δωρεάν οι εξετάσεις των ασθενών.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε πλατιά εξόρμηση σε νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς, στην οποία ήταν παρών και ο Υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Πελετίδης.
Η κινητοποίηση επαναλήφτηκε το απόγευμα, μπλοκάροντας τα άθλια χαράτσια των απογευματινών ιατρείων με τα οποία γδέρνει τους ασθενείς η κυβέρνηση πατώντας στην ανάγκη των λαϊκών στρωμάτων.
Ασθενείς και εργαζόμενοι χαιρέτισαν με ενθουσιασμό την κινητοποίηση.
Αντίθετη στάση κράτησαν ορισμένοι ιατροί-καθηγητές πανεπιστημίου, οι οποίοι αρνούνταν να εξετάσουν τους ασθενείς στα απογευματινά ιατρεία, εάν αυτοί δεν πληρώσουν!
Αναφέρουμε ενδεικτικά τους κυρίους Χρύση και Τσολάκη, με τον δεύτερο να δηλώνει μπροστά σε δεκάδες έκπληκτους εργαζόμενους και ασθενείς ότι «εγώ θα τα πάρω και μαύρα», παρότι τα ταμεία ήταν κλειστά.
Καλούμε τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους να εναντιωθούν έμπρακτα στην αντιλαϊκή πολιτική, στην εμπορευματοποίηση της υγείας που προωθεί η κυβέρνηση και να μπουν στον αγώνα μαζί με το ΠΑΜΕ και το ταξικό εργατικό κίνημα για υγεία δωρεάν για όλο το λαό.
Καλούμε την ένωση νοσοκομειακών γιατρών να πάρει θέση στο πλάι των εργαζομένων και των ανέργων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν, χωρίς όρια ενσήμων και άλλες προϋποθέσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ, ΤΟΥ ΜΑΣ,
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/10 ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου