Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στον ΟΣΕ

29.9.10

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Επιτροπή αγώνα εργαζομένων στον ΟΣΕ, στον σιδηροδρομικό σταθμό της Πάτρας, στα πλαίσια στάσης εργασίας.
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν οργάνωσαν εξόρμηση ενημέρωσης των επιβατών και του λαού για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον Ο.Σ.Ε. το οποίο αποτελεί ένα αυταρχικό αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο που ξεπουλάει τον Ο.Σ.Ε. και την ακίνητη περιουσία του στα αρπαχτικά του κεφαλαίου.
Καταργώντας τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Τώρα πια πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι η κυβέρνηση μας οδηγεί μαζικά στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση, προκειμένου να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Η άσχημη κατάσταση που υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα στον Ο.Σ.Ε. δεν πάει άλλο. Η ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που πλειοψηφούν στην ΠΟΣ και στα δεκάδες συντεχνιακά σωματεία ακολουθώντας τα χνάρια της ΓΣΕΕ δεν μπορούν και δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με τα κόμματα που το υπηρετούν. Έχουν εγκληματικές ευθύνες γιατί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ακόμα όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις για την ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ και του Ο.Σ.Ε. Έχουν ευθύνες που οι εργαζόμενοι στον Ο.Σ.Ε. είναι απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν την θύελλα της κυβερνητικής πολιτικής.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ελπίζουν τίποτα από αυτές τις ηγεσίες, δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να τους έχει εμπιστοσύνη. Είναι χαρακτηριστικοί οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο χώρο μας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν οριστικά την πλάτη στα κόμματα και στους συνδικαλιστές που τους οδηγούν στη φτώχεια. Η αγανάκτηση βράζει σε όλους μας. Δυο δρόμοι υπάρχουν : ή θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις αγανακτισμένοι μεν αλλά μοιραίοι και άβουλοι, ή θα αντιδράσουμε, θα ξεσηκωθούμε και θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για να αντεπιτεθούμε με όρους νίκης.
Απαίτησαν:
• Δημόσιες και δωρεάν συγκοινωνίες για όλο το λαό.
• Να μην περάσει η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
• Καμία απόλυση-μετάταξη.
• Καμία μείωση μισθών.
• Όχι στην παράδοση του Ο.Σ.Ε. στους ιδιώτες.
Έκαναν κάλεσμα για το κοινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ στις 7 Οκτώβρη στις 12 στην Πλατεία Γεωργίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου