Για τις εξελίξεις στην ΕΒΟ

27.9.10
ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Συνάδελφοι,
Δεν πάει άλλο. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η διοίκηση των Ε.Α.Σ. μας βάζουν να πληρώσουμε τα «σπασμένα» της καπιταλιστικής κρίσης, στα πλαίσια των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που πήρε και θα πάρει με βάση το μνημόνιο και την πολιτική της Ε.Ε.
Δεν φτάνει που μας κόβουν επιδόματα και μας πληρώνουν τους μισθούς «έναντι» και πετσοκομμένους. Δεν φτάνει που απέλυσαν τους συμβασιούχους συναδέλφους και ετοιμάζουν το ξεπούλημα των Ε.Α.Σ… Μας κλέβουν και τα στοιχειώδη που έχουμε κατακτήσει.
Ορισμένα παραδείγματα:
-Καθυστερούν με απαράδεκτο τρόπο, να δώσουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται σε όσους συνταξιοδοτούνται. Μόνο μετά τις διαμαρτυρίες και τις απειλές συναδέλφων, τους δόθηκε μέρος της αποζημίωσης.
-Είναι γνωστό το πρόβλημα με την ιατροφαρμακευτική που είχαμε κατοχυρώσει και μας παρεχόταν από τις διμερείς συμβάσεις. Η διοίκηση των Ε.Α.Σ. υπεξαιρεί ακόμα και τα χρήματα των εργαζομένων αφού δεν τα αποδίδει στην Ασφαλιστική Εταιρεία με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι πληρωμές των εξετάσεων μέχρι και ένα χρόνο. Επιπλέον γίνονται ατασθαλίες με τα συμβεβλημένα ιατρικά εξεταστικά κέντρα, τα οποία προβαίνουν σε υπερτιμολογήσεις ιατρικών εξετάσεων ακόμα και με διπλά τιμολόγια. Το αποτέλεσμα είναι για παράδειγμα το εξής: αν ένας εργαζόμενος κάνει τις εξετάσεις σε ένα από τα συμβεβλημένα εργαστήριο και η συμμετοχή του εργαζόμενου είναι 25%, η τιμολόγηση των εξετάσεων είναι διπλάσια από το πραγματικό κόστος. Κατά συνέπεια ο εργαζόμενος πληρώνει από την τσέπη του το σύνολο των εξετάσεων. Αυτή είναι στην πράξη η εμπορευματοποιημένη και ιδιωτικοποιημένη υγεία.
-Είναι απαράδεκτη η κατάσταση με την καντίνα, που έτσι κι αλλιώς είναι χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πρέπει να λειτουργεί κανονικά η καντίνα, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου ειδικού προσωπικού με τα απαραίτητα βιβλιάρια υγείας και την τήρηση των κανόνων υγιεινής ώστε να υπάρχει η καλύτερη διαχείριση της. Ταυτόχρονα να δοθεί δουλεία σε όλο το εργοστάσιο.
Τα συγκεκριμένα παραδείγματα φανερώνουν τα αποτελέσματα και τη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής του Μνημονίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που στηρίζουν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Μας φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης και των ελλειμμάτων για τα οποία δεν έχουμε καμιά ευθύνη με στόχο να κερδίζει η πλουτοκρατία. Ευθύνες, όμως, έχει και η διοίκηση του Σωματείου γιατί ανέχεται αυτή την κατάσταση.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, Ε.Ε. και ΔΝΤ προωθούν νέα ακόμα σκληρότερα μέτρα, ιδιωτικοποιήσεις και την εφαρμογή του Μνημονίου μέχρι το 2020. Τώρα χρειάζεται ενιαίο μέτωπο αντεπίθεσης όλης της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά.
Καμιά θυσία. Δε θα πληρώσουμε εμείς την κρίση. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία, όχι οι εργαζόμενοι. Δε θα μας καταντήσουν «και κερατάδες και γδαρμένους», όπως λέει η λαϊκή παροιμία. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Δημιουργούμε επιτροπές αγώνα. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε, ό,τι μας ανήκει και το έχουμε φτιάξει με αίμα.
Να δοθούν τώρα όλες οι αποζημιώσεις σε όσους συνταξιοδοτούνται χωρίς περικοπές. Να καταβάλλονται όλα τα παρακρατηθέντα για την ασφάλιση και να σταματήσει η κομπίνα με την υπερτιμολόγηση των ιατρικών εξετάσεων. Να πάρουν πίσω τις περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματα, να δοθούν πραγματικές αυξήσεις. Να μην περάσουν το ξεπούλημα των Ε.Α.Σ. και οι απολύσεις. Να επαναπροσληφθούν όλοι οι συμβασιούχοι και ενοικιαζόμενοι με μόνιμη και σταθερή εργασία και δικαιώματα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα αμυντικής βιομηχανίας που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα μονοπώλια.
Να αποδυναμώσουμε το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου