Βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζόμενων της Μηχανικής, του Συνδικάτου Οικοδόμων και του ΠΑΜΕ στην Μηχανική

30.6.10

Δελτίο τύπου για την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

29.6.10
Για άλλη μια φορά στην Πάτρα και πανελλαδικά ο λαός μίλησε.
Αψήφησε την εργοδοτική τρομοκρατία, την μαζική πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, έριξε στο καλάθι των αχρήστων την μαύρη κυβερνητική προπαγάνδα και πήρε μαζικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι πρόκειται να κοπάσει το ποτάμι της εργατικής-λαικής αντεπίθεσης.
Στην Πάτρα από νωρίς το πρωί οι απεργιακές φρουρές του ΠΑΜΕ έκαναν το καθήκον τους, περιφρουρώντας αποφασιστικά την απεργία.
Στον αντίποδα και πάλι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΔ, στα ΕΛΤΑ, πρωτοστάτησαν στην απεργοσπασία.
Σείστηκε η Πάτρα από μια μαχητική, μαζική, περιφρουρημένη διαδήλωση 4000 εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, ανέργων, συνταξιούχων και νέων, οι οποίοι έδωσαν την δική τους απάντηση στα εκδοτικά και τηλεοπτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που για ευνόητους λόγους επιμένουν να θάβουν το ΠΑΜΕ και να προβάλλουν τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στο ΕΚ Πάτρας και τη ΓΣΕΕ.
Την ίδια ώρα στην Πλατεία Όλγας γίνονταν ορατή σε όλους η γύμνια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Και πάλι έδωσαν το παρών τα παιδιά της ΚΟΕ και της «Ανταρσίας» που έγιναν το ακροατήριο των «Καραγεωργόπουλων».
Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν σε μια αναιμική σύναξη, εκλιπαρώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην εφαρμόσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα.
Η περιφρούρηση της απεργίας συνεχίστηκε σε πολλούς χώρους δουλειάς και μετά την συγκέντρωση με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό του ελικόπτερου που μετέφερε τον Εμφιετζόγλου, από τους απλήρωτους εργάτες της «Μηχανικής», το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ.
Το ελικόπτερο σηκώθηκε μόνο αφού δεσμεύτηκε ο Εμφιετζόγλου για την καταβολή των δεδουλευμένων.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28.6.10
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την επίθεση με γκαζάκια εναντίον στελέχους του ΠΑΜΕ

Επίθεση με γκαζάκια δέχτηκε στην οικία του, τα ξημερώματα της Δευτέρας 28/6, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και στόχο έχει το λαϊκό κίνημα και το ΠΑΜΕ. Φερέφωνα της εργοδοσίας και των εφοπλιστών, ορισμένοι μεγαλοδημοσιογραφοι και ανώνυμα blogs, στοχοποιούν και επιτίθενται στο ΠΑΜΕ με κάθε τρόπο. Έφτασαν στο σημείο στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” να κυκλώσουν σε φωτογραφία και να στοχοποιήσουν με ασφαλίτικη τακτική στελέχη του ΠΑΜΕ, από την τελευταία απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά.Σε μια περίοδο που οι αγώνες της εργατικής τάξης οξύνονται και δυναμώνουν, είναι πάρα πολλοί οι φανεροί και σκοτεινοί κύκλοι που κινητοποιούνται ώστε να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση απέναντι στα μέτρα και τις πολιτικές που επιβάλλει η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η εργοδοσία.
Γνωρίζουμε ότι η δράση και η φωνή του ΠΑΜΕ τους ενοχλούν. Κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση πως τέτοιες επιθέσεις και ενέργειες δε μας τρομοκρατούν, δε μας φοβίζουν. Θα συνεχίσουμε ανυποχώρητα και με ένταση την πάλη απέναντι στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε ο λαός, με μαζικούς όρους, να αντιδράσει στις αρνητικές εξελίξεις που έρχονται.
Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, η πιο καλή απάντηση είναι η μαζική, μαχητική και αποφασιστική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 29/6, σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 11 το πρωϊ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου


Δικαστές για ακόμη μια φορά στην δούλεψη των εφοπλιστών

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά που χαρακτηρίζει παράνομη την απεργία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ είναι κατάπτυστη αλλά και χωρίς αντικείμενο διότι απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση έχει πάρει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την αυριανή πανελλαδική-πανεργατική απεργία.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους ναυτεργάτες να μην υποκύψουν, να μην τρομοκρατηθούν.
Τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους γιατί ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Ο αγώνας είναι δίκαιος.

Δελτίο τύπου


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει και προειδοποιεί ότι ακόμη μια προβοκατόρικη ενέργεια βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του ταξικού κινήματος.
Επιχειρούν διάφοροι μηχανισμοί να καπηλευτούν τον τίτλο του ΠΑΜΕ και την αγανάκτηση των εργαζομένων. Καλούν τους εργαζόμενους να βρεθούν στη Βουλή με άλλο πλαίσιο από αυτό του ΠΑΜΕ, με άλλους στόχους που εξυπηρετούν τα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Όπως έκαναν και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 5 Μάη.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μη δώσουν καμία σημασία σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις διαφόρων υπηρεσιών.
Μαζικά να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα στις 11π.μ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δελτίο τύπου για την απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 29 Ιούνη.


Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, ενωμένοι ταξικά, απεργούμε και διαδηλώνουμε στις 10 το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου.
Απαντάμε στην επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου και εργατοπατέρων με ένταση της δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς.
Αποδυναμώνουμε το πολιτικό, αλλά και το συνδικαλιστικό προσωπικό της πλουτοκρατίας σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚ Πάτρας.
Καμιά ανοχή σε αυτούς που συνυπέγραψαν τα μνημόνια συνεργασίας με του βιομήχανους πανελλαδικά και τοπικά.
Καμιά εμπιστοσύνη στη ξεπουλημένη πλειοψηφία του ΕΚ που έχει πάρει όσκαρ ηθοποιίας, καθώς την ώρα που οργανώνει την απεργοσπασία και εξυμνεί την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, χύνει κροκοδείλια δάκρυα δήθεν για τα μέτρα!
«Ήρθαν ντυμένοι φίλοι, αμέτρητες φορές οι εχθροί μου».
Στήριξε το ταξικό σου μετερίζι.
Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ.
Καμιά σχέση δεν έχουν οι εργάτες με τα μπουμπούκια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τους «Καραγεωργόπουλους» της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Πάτρας που έχουν κάνει τον συνδικαλισμό επιχείρηση, εφαρμόζοντας τα μνημόνια της κυβέρνησης πολύ πριν τα νομοθετήσει η ίδια.
Η καταδίκη των δοσίλογων της εργατικής τάξης είναι προϋπόθεση για την ορμητική ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, για το σάρωμα των αντιλαϊκών μέτρων και της εξουσίας του κεφαλαίου.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Όλοι από τα χαράματα στις απεργιακές φρουρές για να περιφρουρήσουμε τη απεργία. Προειδοποιούμε την μεγαλοεπιχειρηματίες της πόλης να μην τολμήσουν να αγγίξουν ούτε τρίχα απεργού. Προειδοποιούμε τους κυβερνητικούς «συνδικαλιστές» του ΕΚ Πάτρας, να μην επιχειρήσουν ξανά να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΗ-ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

24.6.10
Με μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις, απάντησε το ΠΑΜΕ στην Πάτρα και πανελλαδικά, στο κυβερνητικό έγκλημα ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
Από το πρωί περιφρουρήθηκαν εργοστάσια και χώροι δουλειάς, ενώ για άλλη μια φορά πρωτοστάτησαν ως απεργοσπάστες στελέχη της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Πάτρας, όπως ο κύριος Καλής και ο Μαρμούτας.
Με γελοία προσχήματα καλούσε ο πρόεδρος του ΕΚ τους εργαζομένους στην ΑΒΕΞ νε μην απεργήσουν.
Ο κύριος Μαρμούτας-συστηματικός απεργοσπάστης-σε συνεννόηση όπως πάντα με την εργοδοσία, έφτιαξε απεργοσπαστικό μηχανισμό στην Ελπάκ.
Πριν από την πορεία πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση των απλήρωτων εργαζόμενων της «Μηχανικής», μαζί με το Συνδικάτο οικοδόμων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Στις 29 του Ιούνη στην νέα απεργία που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, θα βουλιάξει ξανά η πλατεία Γεωργίου από το ποτάμι της λαϊκής αντεπίθεσης.
Ο αγώνας θα είναι μακρύς και προϋποθέτει, μαζική εγκατάλειψη του πολιτικού και συνδικαλιστικού προσωπικού της πλουτοκρατίας.

Σχόλιο της Γραμματείας Πάτρας για τη συνεδρίαση της διοίκησης του κυβερνητικού κι εργοδοτικού «Εργατικού» κέντρου της Πάτρας.


Επιβεβαιώθηκε και πάλι η σαπίλα, η σήψη και η διαφθορά, στην οποία έχει κυλίσει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.
Η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στη διοίκησε του ΕΚ Πάτρας, με τις πλάτες της ΔΑΚΕ, αλλά και του ΣΕΑΜ, «έβγαλε λάδι» τον ομοτράπεζό τους Καραγεωργόπουλο.
Δίκαια πλέον μπορούν οι εργαζόμενοι να τους φωνάζουν όλους μαζί «Καραγεωργόπουλους», ένα όνομα συνώνυμο του επιχειρηματικού συνδικαλισμού.
Τους παραδίδουμε στη χλεύη της εργατικής τάξης της πόλης μας. Τέτοια μπουμπούκια γεννά η αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να βγάλει έγκαιρα συμπεράσματα και να διαχωρίσει την θέση του από τον μηχανισμό της συναλλαγής και της ρεμούλας που κατοικοεδρεύει στο κτίριο της Οδού Κολοκοτρώνη.
Έτσι κι αλλιώς οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη.
Έπειτα από το καζίνο, και στους δασκάλους, αλλά και στους φαρμακουπάλληλους στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, οι «Καραγεωργόπουλοι» έπαθαν στραπάτσο.
Το μεγαλύτερο χαστούκι όμως το τρώνε σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση όπου μόλις και μετά βίας κάνουν συγκεντρώσεις με την ευγενική χορηγία του Φούρα, της κυρία Μπίρμπα και των φοιτητικών μπλοκ του Σύριζα και της ΚΟΕ.
Συστράτευση με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή της μαύρης συμμαχίας κυβέρνησης-κεφαλαίου-εργατοπατέρων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΝΗ

22.6.10

Τα μέσα μαζικής ανυποληψίας, τα κανάλια της πλουτοκρατίας συνεχίζουν συστηματικά να θάβουν την απεργία που προκήρυξε το ΠΑΜΕ για τις 23 Ιούνη.
Ορισμένα από αυτά συνεχίζουν να αναπαράγουν την κυβερνητική προπαγάνδα ενάντια στο ΠΑΜΕ, χωρίς ποτέ όμως να δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις του.
Δεν χρειάζεται καμιά απάντηση.
Έχει ήδη δοθεί από την μαζική λαϊκή συμμετοχή στις λαϊκές κινητοποιήσεις που μόνο το ΠΑΜΕ οργανώνει.
Κάποιοι λίγοι βολεμένοι «δημοσιογραφίσκοι» που ρίχνουν χολή ενάντια στο λαό που αγωνίζεται και στην πρωτοπορία του, στο ΠΑΜΕ, επέλεξαν να συνταχθούν με το αντιδραστικό μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-εργατοπατέρων.
Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.
Τα συμφέροντα τους είναι σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση με τα συμφέροντα των απολυμένων, με τους μισθούς πείνας και τη στρατιά των ανασφάλιστων ομήρων που εργάζονται με μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις στα κανάλια και τις εφημερίδες. Τα συμφέροντα των «βολεμένων» είναι μαζί με τους μεγαλοϊδιοκτήτες, μαζί με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Πάτρας.
Αυτοί είναι ικανοί να δεχτούν κάθε εξευτελισμό, κάθε απαίτηση των αφεντικών τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους στα μέσα «ενημέρωσης» να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι. Να γυρίσουν την πλάτη στους απολογητές της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης.
Να συνταχθούν με τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα σαρώσει τα μέτρα της κυβέρνησης, και την εξουσία του κεφαλαίου. Να μην δεχτούν να υπηρετήσουν τη συκοφαντία, το ψέμα, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την προπαγάνδα του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων.

Ανακοίνωση για τις κορύνες στην Αγ. Ανδρέου.

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ δηλώνει πως θα σταθεί στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων μικρέμπορων της πόλης μας και στο δίκαιο αίτημα τους να μην επανατοποθετηθούν οι Κορύνες στην Αγ. Ανδρέου, μετά το τέλος των εργασιών.
Είναι φανερό πως η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ, με πρόσχημα το κυκλοφοριακό, αξιοποίησε τις κορύνες για να αποτελειώσει τους αυτοαπασχολούμενους μικρέμπορους και να στείλει νέα πελατεία στα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές. Αν πράγματι ήθελε να αντιμετωπίσει το κυκλοφοριακό θα έφτιαχνε δωρεάν δημοτικά παρκινγκ μέσα στην πόλη και θα ανέπτυσσε φθηνά και ποιοτικά μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η στάση της αυτή είναι συνέχεια της φορομπηχτικής της πολιτικής και των χαρατσιών που επιβάλει κάθε μέρα στους εργαζόμενους και στο λαό της Πάτρας με δημοτικά τέλη-παρκόμετρα-κλπ, των εργασιακών-δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας που έχει επιβάλει στο δήμο. Η δημοτική αρχή είναι πιστή στη φιλομονοπωλιακή πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ, στην κατεύθυνση να μην πέσει ούτε ψίχουλο έξω από τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας.
Τους δηλώνουμε πως το επόμενο διάστημα θα βρουν απέναντι τους το κοινό μέτωπο εργατών, αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και βιοτεχνών και μικρών αγροτών, καθώς κοινή είναι η μήτρα που γεννάει τα προβλήματα μας, κοινή θα είναι και η πάλη για την ανατροπή τους.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Συναδέλφισσα συνάδελφε,

Μην το βάλεις κάτω. Μην δεχτείς να σου κλέψουν το δικαίωμα στη ζωή. Το δικαίωμα να έχεις σταθερή και μόνιμη δουλειά. Μην δεχτείς να σου αφαιρούν το δικαίωμα να ζήσεις την οικογένεια σου, εσύ τα παιδιά σου να έχετε δωρεάν παιδεία και υγεία, ελεύθερο χρόνο.
Η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, και η Ευρωπαϊκή Ένωση συναποφάσισαν και διατάζουν το ρίξιμο στον καιάδα της ανεργίας δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο, στους ΟΤΑ, στην υγεία και στην παιδεία, στην ΕΡΤ και αλλού με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης και των οποίων έληξε ή λήγει το επόμενο διάστημα η σύμβαση εργασίας.
Πρόκειται για μια ακραία βαρβαρότητα που στο όνομα της κρίσης και των ελλειμμάτων μας την επιβάλλουν, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, δηλαδή ακριβώς εκείνοι που ευθύνονται για την κρίση και τα ελλείμματα.
Για όλους αυτούς ο εργαζόμενος, ο δημιουργός όλου του πλούτου, είναι αναλώσιμο είδος με ημερομηνία λήξης.
Συνάδελφισσα, συνάδελφε, συμβασιούχε που σου πούλησαν εκδούλευση για το αυτονόητο δικαίωμα σου στην εργασία και τώρα πάλι σε απολύουν και σε καλούν να δεχτείς την απόλυσή σου ως μοιραίο γεγονός, ως συμβολή σου για τη «σωτηρία της πατρίδας».
Συναδέλφισσα και συνάδελφε άνεργε που σε οδηγούν στην εξαθλίωση,
Συνάδελφε εργαζόμενε με τις βάρβαρες ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, με μερική απασχόληση για μερική χαμοζωή,
Συνάδελφε εργαζόμενε που σήμερα σου κόβουν ένα μεγάλο μέρος τους πενιχρού εισοδήματός σου, και ζεις με την αβεβαιότητα και το άγχος του αύριο, μη σκύβεις το κεφάλι.
Μην δέχεσαι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Μη ζεις με αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Σήμερα ξέρεις από την πείρα σου από τα βιώματά σου ότι αυτό που ζει σήμερα ο συμβασιούχος και ο άνεργος θα το ζήσεις και συ και το παιδί σου αύριο αν επαναπαυτείς, αν πέσεις στην παγίδα του ατομικισμού, αν δεχτείς τους απάνθρωπους κοινωνικούς αυτοματισμούς και το διαίρει και βασίλευε, αν δεν βγεις στο δρόμο του κοινού ενιαίου μετωπικού αγώνα όλων των εργαζομένων, των ανέργων των συμβασιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Σήμερα ξέρεις και τον ένοχο και την αιτία των προβλημάτων σου. Έχουν ονοματεπώνυμο. Και ο ένοχος είναι το ίδιο το σύστημα της σύγχρονης δουλείας, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το καπιταλιστικό ανθρωποβόρο σύστημα. Και η αιτία είναι οι απάνθρωπες αντεργατικές πολιτικές που στο όνομα της σωτηρίας αυτού του συστήματος προωθούν οι φορείς του, τα κόμματά του, τα ΜΜΕ του, οι μηχανισμοί και οι διάφοροι ποικιλώνυμοι οργανισμοί του.
Είναι ένοχα τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ που υλοποιούν τις αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Ευθύνες όμως έχουν και εκείνοι που έπιναν και πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, πανηγυρίζοντας ότι οι διάφορες οδηγίες της οδηγούσαν στην σταθερή και μόνιμη δουλειά. Όμως άνθρακες ο θησαυρός. Έλεγαν ψέματα.
Ανάλογες ευθύνες έχει και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που συναίνεσε και συναινεί ακόμα και στην απόλυση των συμβασιούχων, όταν βάζει ζήτημα να παραμείνουν στη δουλειά μόνο όσοι πληρούσαν όρους και προϋποθέσεις. Να μην ξεχάσουμε την απαράδεκτη στάση του όταν έλεγαν τα stage να απολυθούν.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα συμβασιούχε,

Παραμέρισε, απόρριψε και καταδίκασε όλους αυτούς που σε καταδικάζουν με τις πολιτικές πρακτικές τους. Δεν είναι μοιραίο να πεταχτείς στο βάραθρο της ανεργίας. Σκέψου, προβληματίσου. Δεν έχεις καμιά ευθύνη για την κρίση. Δεν είσαι εσύ ο ένοχος.
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ

Συζήτησε με τους συναδέλφους σου στους χώρους δουλειάς. Δημιουργήστε ομάδες που θα ενημερώνουν, που θα συσπειρώνουν, που θα κινητοποιούν δυνάμεις, για να μπουν τώρα στη μάχη, στην πάλη για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Συστρατεύσου με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ. Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ που αταλάντευτα, με επιμονή και συνέπεια παλεύει για το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ανακοίνωση για Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών

Σε μια περίοδο που η αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση αγριεύει, οι συνθήκες επιβάλλουν στάση ευθύνης και κριτήριο αν θα επιλέξουμε υποταγή και αιχμαλωσία ή αγώνα για περήφανη και αξιοπρεπή ζωή.
Η νεολαία βρίσκεται στο στόχαστρο της επίθεσης. Τα τελευταία μετρά που επεκτείνουν τη μαθητεία σε όλες τις ηλικίες νομιμοποιώντας την ανήλικη και παιδική εργασία, η δημιουργία εφεδρικού στρατού νέων εργαζόμενων που θα δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς σταθερή εργασία και ωράριο, η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός εργάτη υπάκουου στο σύστημα, μακριά από αγώνες και διεκδικήσεις.
Ρίχνουν σκοτάδι για το ποιος είναι ο υπεύθυνος για την ανεργία, τη φτώχεια, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την ακριβοπληρωμένη αμάθεια, την εμπορευματοποιήση της υγείας, τα εμπόδια που έχουν υψωθεί στο δικαίωμα της νεολαίας στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Με κάθε τρόπο δημιουργούν το έδαφος, ώστε η στάση ζωής να είναι παθητική, ακίνδυνη για το σύστημα τους. Μέσα από την εξάπλωση των ναρκωτικών η κυρίαρχη τάξη προσπαθεί να εξουδετερώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις της νέας γενιάς, να τη θέσει εκτός μάχης.
Κάθε νέος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για το ποιος είναι μαζί του και ποιος επιδιώκει να τον έχει εξαρτημένο και συνειδησιακά νεκρό. Να σκεφτεί ποιοι είναι αυτοί που έχουν πάρει τον οδοστρωτήρα συντρίβοντας τη ζωή του και παράλληλα καλλιεργούν το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε "σκληρά" και "μαλακά", με βαθύτερο στόχο τη νομιμοποίησή τους.
Το ΠΑΜΕ έχει κρυστάλλινη θέση απέναντι σε όλα τα ναρκωτικά. Είναι μια ακόμα μάχη ανάμεσα στον αδιάκοπο πόλεμο της εργατικής και της αστική τάξης για το ποιος θα κερδίσει την καρδιά και το μυαλό της νεολαίας.
Δίνουμε τη μάχη ώστε όλο και περισσότεροι εργάτες να οργανώνονται στα σωματεία και να δυναμώνουν την ταξική γραμμή στο συνδικαλιστικό κίνημα. Ταυτόχρονα με τις εργατικές διεκδικήσεις, στηρίζουμε την ουσιαστική πρόληψη, την επέκταση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων. Προτείνουμε στους νέους ανθρώπους τον αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση για να απαιτήσουμε όλα όσα μας ανήκουν. Προβάλλουμε έναν ανυπότακτο, αισιόδοξο, μαχητικό τρόπο ζωής. Απέναντι στη φυγή σε ψεύτικους παραδείσους, αντιπροτείνουμε τον αγώνα μαζί με την εργατική τάξη και όλο το λαό για τον κόσμο που μας ανήκει, τον κόσμο που κουμάντο θα κάνουν οι εργάτες, η πλειοψηφία του λαού που σήμερα βασανίζεται.
Καλούμε τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να δυναμώσουν τον αγώνα τους για την οργάνωση των νέων εργαζόμενων, να πολλαπλασιαστούν πρωτοβουλίες και δραστηριότητές, φέρνοντας πλατιά στους νέους εργάτες την αταλάντευτη πρόταση αγώνα ενάντια σε κάθε είδους υποκατάστατο. Η πάλη μέσα από τα συνδικάτα αποτελεί πάλη για την πρόληψη, μακριά από προγράμματα υποκατάστασης που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα άλλα αντιθέτως το συντηρούν.
Τα παιδιά των εργατών, οι νέοι εργάτες, η νεολαία που βρίσκεται στην εκπαιδευτική διαδικασία, δεν πρέπει να σιγήσει τη δύναμή της, δεν πρέπει να θυσιαστεί στα διάφορα κελεύσματα της ναρκωκουλτούρας. Πρέπει να θορυβήσει τους εκμεταλλευτές, να βγει μπροστά και να πρωτοστατήσει μαχητικά στους αγώνες που έρχονται.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Ενημερωτικό δελτίο

17.6.10
Μπροστά στα μέτρα σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας και της κοινωνικής ασφάλισης, που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΜΕ παίρνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τον ξεσηκωμό των εργαζομένων, για να εμποδίσουμε το έγκλημα.
Πιο συγκεκριμένα:
Σήμερα στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις πικετοφορίες του ΠΑΜΕ στα Ταμπάχανα, στα προσφυγικά, και στην πλατεία έξω από στο γήπεδο της Παναχαϊκής.
Από το πρωί και κάθε μέρα συνεργεία του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.
Συγκαλούμε έκτακτα ΔΣ και ΓΣ. Παίρνουμε μέτρα ενημέρωσης, οργάνωσης απεργιακών φρουρών, προετοιμάζουμε την περιφρούρηση της απεργίας.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 21/6 στο Μέγαρο λόγου και τέχνης.
Όλοι στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 23 Ιούνη και στην συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου.

Απεργία 23 Ιούνη

16.6.10
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7.30μμ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ


Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου επιδιώκει το πλήρες ξεθεμελίωμα κάθε ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Στις 23 Ιούνη καταθέτει το νομοσχέδιο που καταργεί στην ουσία τις συντάξεις και τις αντικαθιστά με ένα βοήθημα και μας οδηγεί σε δουλειά πάνω από τα 65.
Επιβάλλει την εργασιακή ζούγκλα μέσω του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει. Επιδιώκει σε συνεργασία με τους βιομήχανους όχι μόνο την μείωση των μισθών για τα επόμενα δύο τρία χρόνια αλλά την κατάργηση τόσο των κλαδικών όσο και της Ε.Σ.Σ.Ε. ακόμη την αύξηση του ορίου των απολύσεων, την κατάργηση των υπερωριών, των αποζημιώσεων, νέο σφαγιασμό μισθών, δώρων κι επιδομάτων.
Η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τα ελλείμματα, ούτε για τα χρέη. Δεν έχουμε δικαίωμα, δεν πρέπει να δεχθούμε αυτό το έγκλημα. Δεν επιτρέπεται, ούτε λεπτό χάσιμο χρόνου στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την πλήρη απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος
Την άμεση υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις. Όχι στην κατάργηση των αποζημιώσεων. Καμία απόλυση.
Την προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ και επιδότηση έως την εξεύρεση εργασίας.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρια και προϋποθέσεις ενσήμων.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ- ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο αγώνας που σήμερα καλούμαστε να δώσουμε, είναι πλέον αγώνας ζωής και θανάτου. Αφορά την αξιοπρεπή επιβίωση της λαϊκής οικογένειας, αφορά τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
Η εκτέλεση των δικαιωμάτων μας, η λεηλασία μισθών και συντάξεων, η ανεργία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της μόρφωσης, χαντακώνουν το λαό και ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Η «νόμιμη» ληστεία της εργατικής μας δύναμης.
Ότι συμφέρει το κεφάλαιο, βλάπτει το λαό. Κέρδη για το κεφάλαιο και ζωή με δικαιώματα, δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Ή αυτοί, ή εμείς?
Οι υπηρέτες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ τίποτα που να βλάψει τα αφεντικά τους. Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Λάος πασχίσουν για την μακροημέρευση της καπιταλιστικής κερδοφορίας που είναι η αιτία των δεινών για μας.
Αυτή είναι η αιτία της κρίσης.
Η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα εργοστάσια, στη γη, στα μέσα παραγωγής.
Η κρίση είναι γέννημα-θρέμμα της αγοράς. Η καπιταλιστική κερδοφορία έχει ανάγκη την ανεργία, χρειάζεται τους μισθούς πείνας, γεννάει την διαφθορά, πλουτίζει από την κομπίνα.
Σου λένε ότι δήθεν με τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας θα ξεπεραστεί η κρίση και θα έρθει η ανάπτυξη, ότι τα μέτρα είναι δήθεν προσωρινά. Λένε και πάλι ψέματα.
Γιατί η κρίση, όπως έγινε και στις άλλες χώρες, θα φέρει προσωρινή, αναιμική ανάπτυξη όπου θα διατηρηθούν σε ισχύ, και μάλιστα θα ενισχυθούν τα αντεργατικά μέτρα.
Η ανάπτυξή τους, είναι ανάπτυξη των κερδών τους. Δεν πρόκειται να φέρει τίποτα καλό για τους εργαζόμενους. Ίσα-ίσα που θα προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα ακόμη πιο βαθιά κρίση.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ-ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
Χωρίς εσένα εργάτη, γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς εμάς, δεν μπορούν να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Χωρίς εμάς τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Κι από μας μπορούν να γίνουν τα πάντα.
Για το μόνο που έχει ο λαός μας σήμερα ευθύνη, είναι να σηκώσει ψηλά το κεφάλι, να βγάλει στην ανεργία τα στηρίγματα του κεφαλαίου, να εγκαταλείψει μαζικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, να αποδυναμώσει τους εργατοπατέρες, να χτίσει το δικό του λαϊκό μέτωπο και να πάρει ο ίδιος τα ηνία στην κοινωνία, στην οικονομία, στην εξουσία.
Αποδυνάμωσε τα κόμματα και τους συνδικαλιστές της πλουτοκρατίας. Μαζί τα είχαν χρόνια προαποφασισμένα όλα. Τα μέτρα περιγράφονταν στα προγράμματα τους και στις Ευρωσυνθήκες.
Αποδυνάμωσε το Συν-Σύριζα-ΚΟΕ, που πασχίζει να σε πείσει ότι είναι δυνατός ένας πιο ανθρώπινος καπιταλισμός, για να σε κρατήσει εγκλωβισμένο στη στρούγκα του συστήματος.
Ο καπιταλισμός ούτε ρυθμίζεται, ούτε εξανθρωπίζεται. Μόνο χειρότερος μπορεί να γίνει.
Ξεπέρασε τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚ Πάτρας.
Είναι συνυπεύθυνοι, εχθροί και προδότες της εργατικής τάξης. Πρόκειται για εξαγορασμένα στελέχη της πλουτοκρατίας, ντίλερ της μεγαλοεργοδοσίας, κήρυκες της υποταγής και της ταξικής συνθηκολόγησης που στήριξαν τα μέτρα και την προπαρασκευή τους. Συμφώνησαν με τον ΣΕΒ, τοπικά και πανελλαδικά, να μας πιούνε το αίμα. Εφάρμοσαν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, συμφώνησαν στην απελευθέρωση των απολύσεων. Τώρα παριστάνουν τις μωρές παρθένες! Πασχίζουν να σ’ εγκλωβίσουν, να κρύψουν την αιτία της κρίσης, να μην αμφισβητήσεις την καπιταλιστική κερδοφορία, να ενοχοποιήσουν εσένα, για να σκύψεις το κεφάλι.
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
Ταξική ενότητα σημαίνει συνένωση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων, ενάντια στο κεφάλαιο, στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στους εργοδοτικούς-κυβερνητικούς «συνδικαλιστές», σημαίνει συστράτευση και αντεπίθεση με το ΠΑΜΕ για να ανατρέψουμε την εξουσία του κεφαλαίου.
Για να πάρει η εργατική τάξη κι ο λαός το τιμόνι στην κοινωνία, στην οικονομία και στην εξουσία.
Κι όμως σήμερα υπάρχει και ο πλούτος και τα μέσα για να εκλείψει οριστικά η ανεργία. Στη χώρα μας υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για μια διαφορετική πορεία που θα βάζει στο κέντρο της προσοχής τις λαϊκές κοινωνικές μας ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Λύση για το λαό είναι η κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής,. Λύση για το λαό είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Η λαϊκή οικονομία δεν θα υπόκειται στους νόμους της αγοράς, η οποία δημιουργεί τις κρίσεις. Η λαϊκή οικονομία, η λαϊκή εξουσία, δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν κανένα χρέος προς τις τράπεζες και τους τοκογλυφικούς οργανισμούς.
Ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, θα μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς, να προγραμματίσει το μέλλον του, το αύριο των παιδιών του. Δεν θα χρειάζεται να φιλήσει κατουρημένες ποδιές ή να πουλήσει την ψήφο και την συνείδηση του, γιατί στη λαϊκή οικονομία δεν περισσεύει κανείς.
Δεν θα ζει με τον βραχνά των δανείων, γιατί δεν θα έχει ανάγκη κανένα δάνειο. Τα πλούτη που παράγει ο εργαζόμενος λαός, θα αποδίδονται στον εργαζόμενο λαό. Αυτός είναι ο μόνος ρεαλιστικό δρόμος για μας και τα παιδιά μας.
ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ-ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

τηλ: 6973434915, 6972329595 – email: pamepatras@gmail.com – web: pamepatras.blogspot.com

Κάλεσμα για την 4η πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ για το 2010 Δευτέρα 21/6 στο Μέγαρο λόγου και τέχνης, Πλατεία Γεωργίου στις 7.30

Η Γραμματεία Πάτρας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καλεί, Συνδικάτα, Επιτροπές αγώνα, Συνδικαλιστές κι εργαζόμενους σε πλατιά σύσκεψη με θέμα:
«Εκτίμηση της δράσης μας για την οργάνωση της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Κεφαλαίου-ΕΕ-εργατοπατέρων.
Η προώθηση της ταξικής ενότητας των εργαζομένων και το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, την φτωχή και μεσαία αγροτιά, τη νεολαία, είναι όρος και προϋπόθεση για την ανατροπή του αντιλαϊκού οδοστρωτήρα.
Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε.
Κάνουμε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε μαγαζί, κάθε σχολή, κάστρο αντίστασης και αντεπίθεσης. Οργανώνουμε απεργία στις 23 Ιουνίου.Εγκαταλείπουμε το πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό του κεφαλαίου.
Ισχυροποιούμε το ΠΑΜΕ παντού».
Καλούμε όλους τους συναγωνιστές που δώσαμε μαζί τις απεργιακές μάχες το προηγούμενο διάστημα, να πάρουν μαζικά μέρος στη σύσκεψη και στη δράση.
Να σταματήσουμε το έγκλημα, μπορούμε.Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι. Η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου επιδιώκει το πλήρες ξεθεμελίωμα κάθε ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Έχει έτοιμο το νομοσχέδιο που καταργεί στην ουσία τις συντάξεις και τις αντικαθιστά με ένα βοήθημα και μας οδηγεί σε δουλειά πάνω από τα 65. Επιδιώκει την επιβολή και την επικράτηση της ποιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας μέσω του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει. Επιδιώκει σε συνεργασία με τους βιομήχανους όχι μόνο την μείωση των μισθών για τα επόμενα δύο τρία χρόνια αλλά την κατάργηση τόσο των κλαδικών όσο και της Ε.Σ.Σ.Ε. ακόμη την αύξηση του ορίου των απολύσεων, την κατάργηση των υπερωριών, των αποζημιώσεων.
Η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τα ελλείμματα, ούτε για τα χρέη. Δεν έχουμε δικαίωμα, δεν πρέπει να δεχθούμε αυτό το έγκλημα. Δεν επιτρέπεται, ούτε λεπτό χάσιμο χρόνου στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης να αποφασίσουν νέα πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Ιούνη απαιτώντας:Την πλήρη απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος
Την άμεση υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις.
Όχι στην κατάργηση των αποζημιώσεων
Όχι στης Απολύσεις
Την προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ και επιδότηση έως την εξεύρεση εργασίας.
Σύνθημα μας. ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
Το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη.
Είναι ο ταξικός πόλος στο εργατικό κίνημα που μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων προς όφελος των εργαζομένων.
Είναι το αποκούμπι και το δικό σου μετερίζι.
Είναι αποφασιστικό όπλο στην αναμέτρηση για τα δικαιώματα μας.
Μαζί έχουμε ήδη ταρακουνήσει συνειδήσεις.
Έχουμε βάλει εμπόδια στον ταξικό μας αντίπαλο.
Συγκλονίσαμε την Πάτρα με τις μεγαλειώδεις εργατικές-λαικές κινητοποιήσεις μας.
Πετύχαμε επαναπροσλήψεις απολυμένων συναδέλφων, μπλοκάραμε τα σχέδια της εργοδοσίας, κερδίσαμε με μάχες τα δεδουλευμένα.
Μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Να πάρουμε το τιμόνι στην οικονομία, στην κοινωνία, στην εξουσία.
Νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου λαού.
Αυτός είναι ο δικός μας, απόλυτα ρεαλιστικός κι εφικτός, μονόδρομος.

Ενημερωτικό δελτίο για την πρωινή κινητοποίηση

Ενημερωτικό δελτίο για την πρωινή κινητοποίηση
στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έγινε από νωρίς το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, από συμβασιούχους δασοπυροσβέστες, απλήρωτους εργάτες της «Μηχανικής» και αντιπροσωπείες ταξικών συνδικάτων της πόλης μας και του ΠΑΜΕ.
Αίτημα είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών, η σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και η καταβολή των δεδουλευμένων από το κράτος-όπως οφείλει-στους πάνω από 5 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους της «Μηχανικής».
Είναι τέτοιος ο βαθμός αναλγησίας του αρμόδιου κυβερνητικού παράγοντα κύριου Αποστολόπουλου, που με διάφορες προφάσεις, απέφυγε ακόμα και να συναντήσει τους εργαζόμενους.
Οι τοποτηρητές της κυβέρνησης έχουν διαλέξει να συνδιαλέγονται με τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους.

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών, των απλήρωτων εργαζομένων της "Μηχανικής"

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί, κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, από συμβασιούχους δασοπυροσβέστες, απλήρωτους εργάτες της «Μηχανικής» και αντιπροσωπείες ταξικών συνδικάτων της πόλης μας και του ΠΑΜΕ.
Αίτημα είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων δασοπυροσβεστών, η σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους και η καταβολή των δεδουλευμένων από το κράτος-όπως οφείλει-στους πάνω από 5 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους της «Μηχανικής».
Είναι τέτοιος ο βαθμός αναλγησίας του αρμόδιου κυβερνητικού παράγοντα κύριου Αποστολόπουλου, που μέχρι και αυτή τη στιγμή «κρύβεται». Αυτή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Για αυτό και δέχεται τα εύσημα και τα χειροκροτήματα των τραπεζιτών, για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΒΟ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

15.6.10
Στο Αίγιο, εκτός από την ΕΒΟ, και η «Καλλιμάνης ΑΕ» προχωρά σε περικοπές μισθών και απολύσεις ενώ ακούγονται φήμες για μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε μικρής διάρκειας ακόμα ή και για το κλείσιμο του εργοστασίου στο Αίγιο. Τώρα επιβεβαιώνεται το ΠΑΜΕ που προειδοποιούσε όταν απολύονταν οι συμβασιούχοι το Φλεβάρη. Αποδεικνύονται τα ψέματα της εταιρείας που παρουσιαζόταν ως ευεργέτης που χαρίζει «δουλειά» και δήθεν δίνει ζωή στο Αίγιο. Αφού με τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ξεζούμιζε τους εργάτες τώρα τους πετάει σαν στημένες λεμονόκουπες.
Εμείς που παράγουμε όλα τα αγαθά στην κοινωνία, είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με την θηλιά του τραπεζικού δανεισμού, να βλέπουμε να λεηλατούνται οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις μας.
Ο αγώνας που σήμερα καλούμαστε να δώσουμε, είναι πλέον αγώνας ζωής και θανάτου. Αφορά την αξιοπρεπή επιβίωση της λαϊκής οικογένειας, αφορά τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
Η εκτέλεση των δικαιωμάτων μας, η λεηλασία μισθών και συντάξεων, η ανεργία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της μόρφωσης, χαντακώνουν το λαό και ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Η «νόμιμη» ληστεία της εργατικής μας δύναμης.
Οι υπηρέτες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ τίποτα που να βλάψει τα αφεντικά τους. Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Λάος πασχίσουν για την μακροημέρευση της καπιταλιστικής κερδοφορίας που είναι η αιτία των δεινών για μας.
Αυτή είναι η αιτία της κρίσης.
Η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα εργοστάσια, στη γη, στα μέσα παραγωγής.
Η κρίση είναι γέννημα-θρέμμα της αγοράς. Η καπιταλιστική κερδοφορία έχει ανάγκη την ανεργία, χρειάζεται τους μισθούς πείνας, γεννάει την διαφθορά, πλουτίζει από την κομπίνα.
Σου λένε ότι δήθεν με τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας θα ξεπεραστεί η κρίση και θα έρθει η ανάπτυξη, ότι τα μέτρα είναι δήθεν προσωρινά. Λένε και πάλι ψέματα.
Γιατί η κρίση, όπως έγινε και στις άλλες χώρες, θα φέρει προσωρινή, αναιμική ανάπτυξη όπου θα διατηρηθούν σε ισχύ, και μάλιστα θα ενισχυθούν τα αντεργατικά μέτρα.
Η ανάπτυξή τους, είναι ανάπτυξη των κερδών τους. Δεν πρόκειται να φέρει τίποτα καλό για τους εργαζόμενους. Ίσα-ίσα που θα προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα ακόμη πιο βαθιά κρίση.
Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Δολοφονικός, εχθρικός απέναντι στους εργαζόμενους.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ-ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Αν αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι, κανένας μας-ακόμα κι αυτοί που νομίζουν πως θα τα κουτσοβολέψουν-δεν πρόκειται να τη βγάλει καθαρή. Ούτε είναι λύση να σκύψουμε ετσιθελικά το κεφάλι σαν σύγχρονοι σκλάβοι και να αφήσουμε την τύχη μας στα χέρια του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Κανένας μας δεν πρόκοψε γονατιστός.
Από την αντεργατική λαίλαπα δεν πρόκειται να ξεφύγει η πολεμική βιομηχανία.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραδίδει στις πολυεθνικές την πολεμική βιομηχανία. Προτιμά να σπαταλά δις ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα που δεν καλύπτουν τις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Ενισχύουν τα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς. Την ίδια ώρα διαθέτει σε στρατούς κατοχής (Αφγανιστάν, Ιράκ, Κόσσοβο, Σομαλία κλπ) εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Έτσι δημιουργούνται τα ελλείμματα. Από την πολιτική επιδότησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και από την επιχορήγηση των πολεμικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών.
Επιβεβαιώνεται κι από τις εξελίξεις ότι το δικαίωμα και η δυνατότητα της χώρας μας να έχει πολεμική βιομηχανία που να καλύπτει τις αμυντικές, αλλά και τις γενικότερες παραγωγικές λαϊκές ανάγκες στη χώρα μας.
ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ-ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Χωρίς εσένα εργάτη, γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς εμάς, δεν μπορούν να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Χωρίς εμάς τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Κι από μας μπορούν να γίνουν τα πάντα.
Για το μόνο που έχει ο λαός μας σήμερα ευθύνη, είναι να σηκώσει ψηλά το κεφάλι, να βγάλει στην ανεργία τα στηρίγματα του κεφαλαίου, να εγκαταλείψει μαζικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, να αποδυναμώσει τους εργατοπατέρες, να χτίσει το δικό του λαϊκό μέτωπο και να πάρει ο ίδιος τα ηνία στην κοινωνία, στην οικονομία, στην εξουσία.
Αποδυνάμωσε τα κόμματα και τους συνδικαλιστές της πλουτοκρατίας. Μαζί τα είχαν χρόνια προαποφασισμένα όλα. Τα μέτρα περιγράφονταν στα προγράμματα τους και στις Ευρωσυνθήκες.
Αποδυνάμωσε το Συν-σύριζα-ΚΟΕ, που πασχίζει να σε πείσει ότι είναι δυνατός ένας πιο ανθρώπινος καπιταλισμός, για να σε κρατήσει εγκλωβισμένο στη στρούγκα του συστήματος.
Ο καπιταλισμός ούτε ρυθμίζεται, ούτε εξανθρωπίζεται. Μόνο χειρότερος μπορεί να γίνει.
Αγώνας για τα λαϊκά δικαιώματα μαζί με τους νεκροθάφτες τους δεν μπορεί να γίνει.
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΕΚ Πάτρας και Αιγίου, προετοιμάσανε την αντιλαϊκή επίθεση.
Υπέγραψαν συμφωνίες που προβλέπουν μαζικές απολύσεις, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, σφαγιασμό μισθών και συντάξεων. Χειροκρότησαν τις απολύσεις των συμβασιούχων, υπέγραψαν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, ξεπούλησαν τους εργαζόμενους. Εκλεκτά τους στελέχη, όπως ο Καραγεωργόπουλος (απόφοιτος της ακαδημίας της ΓΣΕΕ), έχουν κάνει τον συνδικαλισμό, επιχείρηση.
Ακροατήριο και ουρά των εργατοπατέρων είναι η ομάδα του ΣΕΑΜ. Δικοί τους «συνδικαλιστές» μένανε τελευταίοι στα εργοστάσια που έκλειναν και συνέχιζαν να εισπράττουν κανονικά τους μισθούς τους. Για αυτό και προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους της ΕΒΟ με στημένες «συσκέψεις» μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μαζί με όλους αυτούς δηλαδή που έχουν στηρίξει τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα. Τα ίδια κάνανε και στον «Βοσινάκη», διεκδικώντας νέες επιδοτήσεις και κίνητρα για λογαριασμό της πολυεθνικής. Απαιτούμε: Η κυβέρνηση να αναλάβει να χρηματοδοτήσει άμεσα τα ΕΑΣ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να πληρωθούν τώρα όλα τα χρωστούμενα σε όλους τους εργαζόμενους. Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά συγχώνευση, κανένα κλείσιμο στα ΕΑΣ. Καμιά περικοπή στους μισθούς και τα επιδόματα. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Καμιά απόλυση και καμιά περικοπή μισθών σε όλα τα εργοστάσια του Αιγίου.
Να παλέψουμε για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα αμυντικής βιομηχανίας που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε. Να κάνουμε λαϊκή ιδιοκτησία τη βιομηχανία, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις συγκοινωνίες, τις τηλεπικοινωνίες και το συγκεντρωμένο εμπόριο με κεντρικό σχεδιασμό και κριτήριο ανάπτυξης τα λαϊκά συμφέροντα.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ:
Έκτακτο επίδομα για όλους τους άνεργους συναδέλφους-Αύξηση στα επιδόματα ανεργίας και χορήγησή τους για όσο παραμένουμε άνεργοι. Απαγόρευση των απολύσεων.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις ενσήμων.
Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας. Καμία διακοπή σε λογάριθμους νερού και ΔΕΗ.

ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ.
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Γραμματεία Αίγίου του ΠΑΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΟ
ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΗ
ΠΛ. ΛΑΥΡΑΣ 7:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ


Εργαζόμενες – εργαζόμενοι στην πολεμική βιομηχανία, όπως κι όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας, είμαστε θύματα της πιο βάρβαρης της πιο αντεργατικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών. Το σύνολο των εργασιακών ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών και άλλων δικαιωμάτων μας καρατομούνται και ένας εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας φτιάχνεται για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.
Τόνοι από ψέματα και αισχρής γκεμπελικής προπαγάνδας επιστρατεύονται και χρησιμοποιούνται για να πειστούμε, να αποδεχτούμε αυτά τα μέτρα, αυτή τη βαρβαρότητα που υποτίθεται ότι είναι για το καλό μας και για να «σωθεί» η πατρίδα. Ανάλογης ποιότητας είναι και οι φανφάρες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για να σωθούν δήθεν τα ΕΑΣ.
Στο Αίγιο, εκτός από την ΕΒΟ, και η «Καλλιμάνης ΑΕ» προχωρά σε περικοπές μισθών και απολύσεις ενώ ακούγονται φήμες για μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε μικρής διάρκειας ακόμα ή και για το κλείσιμο του εργοστασίου στο Αίγιο. Τώρα επιβεβαιώνεται το ΠΑΜΕ που προειδοποιούσε όταν απολύονταν οι συμβασιούχοι το Φλεβάρη. Αποδεικνύονται τα ψέματα της εταιρείας που παρουσιαζόταν ως ευεργέτης που χαρίζει «δουλειά» και δήθεν δίνει ζωή στο Αίγιο. Αφού με τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ξεζούμιζε τους εργάτες τώρα τους πετάει σαν στημένες λεμονόκουπες.
Ένα μαύρο, αντιδραστικό μέτωπο έχει συγκροτηθεί από τους καπιταλιστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ, την κυβέρνηση, τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΛΑΟΣ που επιδιώκουν την επιβολή αυτών των αντιλαϊκών μέτρων.
Τμήμα αυτής της συνολικής πολιτικής είναι η κατάσταση κι αυτά που συμβαίνουν στην πολεμική βιομηχανία:
• Η ιδιωτικοποίηση ολόκληρων εργοστασίων, τμημάτων ή υπηρεσιών.
• Ο παραγωγικός μαρασμός και η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
• Η έλλειψη παραγγελιών και η σκόπιμη άρνηση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τις αναγκαίες συμβάσεις για την παραγωγική λειτουργία των εργοστασίων.
• Η συνεχιζόμενη συρρίκνωση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων που φτάνουν έως τη μη καταβολή μισθών και αποζημιώσεων.
• Η χρησιμοποίηση όλο και πιο πολύ εργαζομένων μέσω εργολάβων και οι απολύσεις συμβασιούχων.
• Το ρουσφέτι και το βόλεμα ημετέρων.
Εργαζόμενες – εργαζόμενοι
Αυτά και αρκετά αρνητικά ακόμα συνιστούν την πραγματικότητα των εργοστασίων της πολεμικής βιομηχανίας εδώ και πολλά χρόνια. Είναι το διαχρονικό έργο των κυβερνήσεων και των διοικήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η κυβέρνηση αρνείται συμβάσεις για την παραγωγική λειτουργία των εργοστασίων, την πληρωμή των μισθών και των αποζημιώσεων, περικόπτει δικαιώματα και κατακτήσεις. Την ίδια ώρα αναθέτει σε αμερικανικές και γερμανικές πολυεθνικές συμβάσεις και διαθέτει σε στρατούς κατοχής σε μια σειρά χώρες (Αφγανιστάν, Ιράκ, Κόσσοβο, Σομαλία κλπ) εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Επιβεβαιώνεται κι από τις εξελίξεις ότι το δικαίωμα και η δυνατότητα της χώρας μας να έχει πολεμική βιομηχανία που να καλύπτει τις αμυντικές, αλλά και τις γενικότερες παραγωγικές ανάγκες της χώρας μας, τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χωράνε στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δε χωράνε στα πλαίσια της «ανταγωνιστικότητας» και της «εξυγίανσης» που τόσο βαρύγδουπα υπερασπίζονται οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ χωράνε οι ανάγκες των αμερικανικών και γερμανικών μονοπωλίων και του ΝΑΤΟ, χωράνε τα κέρδη της ΤΙSSEN, του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ και μερικών ακόμα μεγαλοεισαγωγέων και εμπόρων όπλων.
Επιβεβαιώνεται, με τρόπο τραγικό για όλους, μας ότι στον καπιταλισμό δε χωράνε μαζί, και εργατικά δικαιώματα και κέρδη, και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και λαϊκές κατακτήσεις.
Με αυτά τα παραμύθια, με αυτή τη γραμμή οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕΜ, οι πλειοψηφίες των σωματείων στην πολεμική βιομηχανία στήριζαν άλλοτε το ΠΑΣΟΚ, άλλοτε τη ΝΔ και συνολικά την πολιτική τους.
Αν οι καπιταλιστές και η ΕΕ, αν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν οι διορισμένες διοικήσεις από αυτά τα κόμματα δεν είχαν εξασφαλίσει τη στήριξη από αυτά τα συνδικάτα, από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, θα είχαν μεγαλύτερες δυσκολίες να περάσουν τα μέτρα. Τα πράγματα για τους εργαζόμενους θα ήταν καλύτερα.
Το ΠΑΜΕ έγκαιρα προειδοποίησε τους εργαζόμενους και με όλες του τις δυνάμεις αντιτάχθηκε, αντιπάλεψε αυτήν την πολιτική. Είναι η δύναμη που πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί, που παίζει τον πιο αποφασιστικό ρόλο στην οργάνωση, ανάπτυξη των μεγαλύτερων, των πιο μαζικών εργατικών και λαϊκών αγώνων των τελευταίων δεκαετιών. Οι θέσεις του ΠΑΜΕ ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των εργαζομένων.
Εργαζόμενες – εργαζόμενοι στην ΕΒΟ
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου πρέπει να δεχτούν βαρύ πλήγμα για την πολιτική τους. Πρώτη και άμεση πράξη αυτοάμυνας και αντίστασης είναι η μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και των στηριγμάτων τους στα συνδικάτα.
Αν οι διοικήσεις των συνδικάτων θέλουν έστω και στοιχειωδώς να παίξουν το ρόλο τους, αυτό είναι το πρώτο στο οποίο πρέπει να καλέσουν τους εργαζόμενους να κάνουν. Να καταγγείλουν το ρόλο και τη στάση των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΠΟΕΜ και να πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη ενιαίων αγώνων που να αποκαλύπτουν την άσχημη κατάσταση της πολεμικής βιομηχανίας και των εγκληματικών ευθυνών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να επιδιώξουν την κοινή δράση με τα συνδικάτα, καθώς και με τους εργαζόμενους των περιοχών που είναι τα εργοστάσια και ιδιαίτερα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Σε αυτές τις πλειοψηφίες θέλει ουρά τους εργαζόμενους, η πρόεδρος του σωματείου Ο. Μπίρμπα και το ΣΕΑΜ. Για αυτό μετέτρεψαν τη σύσκεψη φορέων σε πασαρέλα των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάνοντας τους πάσα για να εμφανίσουν φιλεργατικό προφίλ.
Τώρα είναι κατανοητό ότι προσπαθούν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΕΑΜ να κρύψουν την ταύτισή τους με την αντιλαϊκή πολιτική, με δηλώσεις του τύπου «έπρεπε εδώ και 15 χρόνια να είμαι κουκουλοφόρος και να καίω τα πάντα», όπως έλεγε ο ΔΑΚίτης πρόεδρος του Σωματείου της Ελευσίνας ή καλέσματα προς τη ΓΣΕΕ για «αποκλεισμό και κατάληψη της βουλής» που υπόγραψαν ΠΑΣΚΕ και ΣΕΑΜ.
Οι ίδιες δυνάμεις επιτίθενται χυδαία στο ΠΑΜΕ, αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεργάζονται στα πλαίσια της λεγόμενης επιτροπής των 22 σωματείων Αχαΐας, που συμμετέχει και ο πρόεδρος του σωματείου ΚΑΖΙΝΟ Ρίου και μέλος Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι έπαιζε το ρόλο μεσίτη για να βγάζουν μαύρα χρήματα δικηγόροι με λεφτά από αποζημιώσεις εργαζομένων.
Να καταγγείλουμε την κοινή γραμμή με τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και τις δεσμεύσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Με σύνθημα ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ. ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ να οργανώσουμε πολύμορφα την αντίσταση των εργαζομένων.
Οι συγκεκριμένες πλειοψηφίες, όμως, ούτε μπορούν ούτε θέλουν ν’ανταποκριθούν στο καθήκον αυτό και στα συμφέροντα των εργαζομένων. Γι’αυτό οι εργαζόμενοι στην πολεμική βιομηχανία πρέπει να στηρίξουν και να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, στις ταξικές δυνάμεις στην πολεμική βιομηχανία που και θέλουν και μπορούν να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση της αντίστασης και στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Απαιτούμε: Η κυβέρνηση να αναλάβει να χρηματοδοτήσει άμεσα τα ΕΑΣ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να πληρωθούν τώρα όλα τα χρωστούμενα σε όλους τους εργαζόμενους. Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά συγχώνευση, κανένα κλείσιμο στα ΕΑΣ. Καμιά περικοπή στους μισθούς και τα επιδόματα. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Καμιά απόλυση και καμιά περικοπή μισθών σε όλα τα εργοστάσια του Αιγίου.
Να παλέψουμε για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα αμυντικής βιομηχανίας που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε. Να κάνουμε λαϊκή ιδιοκτησία τη βιομηχανία, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις συγκοινωνίες, τις τηλεπικοινωνίες και το συγκεντρωμένο εμπόριο με κεντρικό σχεδιασμό και κριτήριο ανάπτυξης τα λαϊκά συμφέροντα.

ΑΙΓΙΟ,11/6/2010

Δελτίο τύπου για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων της μέριμνας και του ΠΑΜΕ

14.6.10
Παραστάσεις διαμαρτυρίας στον δήμαρχο και στον Νομάρχη πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της «Μέριμνας».
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το άθλιο καθεστώς που έχει επιβληθεί σε βάρος της υγείας του λαού μας, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Διάλυση και ιδιωτικοποίηση της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας είναι η συνταγή της ΕΕ και των πολιτικών εκπροσώπων της πλουτοκρατίας, για να αυγατίζει τα κέρδη του το κεφάλαιο.
Αυτή την πολιτική στήριξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Είναι συνυπεύθυνοι και τα κροκοδείλια δάκρυα τους τώρα, δεν μπορούν να ξεπλύνουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για την αντιλαϊκή επέλαση.
Οι δήμαρχοι και οι νομάρχες, όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα, αλλά αντίθετα είναι μέρος του προβλήματος. Είναι γρανάζι στη μηχανή που συνθλίβει λαϊκά και κοινωνικά δικαιώματα.
Αγώνες και διεκδικήσεις μαζί με τους προδότες της εργατικής τάξης, είναι καταδικασμένες στην ήττα και το συμβιβασμό.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και ο ομοϊδεάτης του Πρόεδρος του ανυπόληπτου Εργατικού Κέντρου των «Καραγεωργόπουλων», συμφωνούν να ιδιωτικοποιηθούν οι δομές κοινωνικής πρόνοιας στο όνομα του «εφικτού» και «ρεαλιστικού»!
Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς»!
Η αποφασιστική εγκατάλειψη του πολιτικού και συνδικαλιστικού προσωπικού του κεφαλαίου, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, η ταξική ενότητα ενάντια στο κεφάλαιο και του στυλοβάτες του, είναι όρος και προϋπόθεση για να δουν άσπρη μέρα οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση των εργαζόμενων της «Μηχανικής» μαζί με το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο οικοδόμων στην περιφέρεια

Απλήρωτοι εργάτες της «Μηχανικής», μαζί με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου οικοδόμων κι εργαζομένων στις Κατασκευές και του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη κ. Αποστολόπουλο.
Το ξεκάθαρο αίτημα των εργαζομένων ήταν η πληρωμή τους να γίνει άμεσα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όπως προβλέπει και η νομοθεσία.
«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού υπάλληλου Αποστολόπουλου.

Το ζήτημα φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις προτάσεις του Συνδικάτου και του ταξικού εργατικού κινήματος για πλήρη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο τομέα των Κατασκευών.
Υπάρχουν και στην περιοχή μας όλες οι προϋποθέσεις.
Πρώτες ύλες, εργοστάσια τσιμέντου, βιομηχανία ξύλου, πλήθος εργαζομένων, έμπειρο και πολυάριθμο επιστημονικό δυναμικό.
Αρκεί να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής και να μπουν στην υπηρεσία των σύγχρονων κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.
Μόνο έτσι θα εξαλειφθεί η ανεργία από τον κλάδο, θα αναπτυχθούν σύγχρονες υποδομές για το λαό και φτηνή, ποιοτική κατοικία για όλους δωρεάν, χωρίς δάνεια και φέσια.
Μόνο έτσι τα έργα θα πάψουν να είναι φιλέτα που χαρίζει κάθε κυβέρνηση στις εταιρείες για να ξεζουμίζουν λαό κι εργαζομένους γεμίζοντας τα θησαυροφυλάκια τους.

Για την ξερόλακα

Καταγγέλλουμε τον νομάρχη, τον δήμαρχο Φούρα και την πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί παίζουν βρώμικα παιχνίδια με την δημόσια υγεία του λαού.
Παρότι μπορούν να πάρουν απόφαση και να μεταφέρουν άμεσα σε άλλο τόπο τα σκουπίδια, αρνούνται να το πράξουν.
Προτιμούν να τα αφήνουν στους δρόμους, ως μέσο πίεσης κι εκβιασμού, για να στρέψουν τους εργαζόμενους της πόλης μας, απέναντι στους κατοίκους της περιοχής που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους πνιγμένοι δίπλα στη τοξική βόμβα που λέγεται Ξερόλακα.
Τα σκουπίδια άμεσα, μπορούν να μεταφερθούν αλλού.
Ο δήμαρχος κι ο νομάρχης δεν το πράττουν γιατί θέλουν να προωθήσουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την επεξεργασία και την συγκέντρωση των απορριμμάτων.
Η εξυπηρέτηση τεράστιων οικονομικών συμφερόντων είναι ο λόγος που τους ωθεί να εκβιάζουν τους εργαζόμενους της Πάτρας και τους κατοίκους.
Ο Φούρας και η δημοτική και νομαρχιακή πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, έχει πλάτες σε μερίδα των καναλιών και του τοπικού τύπου που προβοκάρουν, συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν και βρίζουν χυδαία τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων.
Στα μέσα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι στενάζουν με μισθούς πείνας κι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Κερδισμένοι είναι μόνο μερικοί μεγαλοδημοσιογράφοι που έχουν πουλήσει και την ψύχη τους στο διάβολο για να βγάλουν μερικά ευρώ παραπάνω.
Αυτούς καλύπτει και ηγεσία της ΕΣΗΕΠΗΝ που ξεπούλησε τους απολυμένους του Καμπέρου μαζί με το Εργατικό κέντρο Πάτρας, υπογράφοντας συμφωνίες με το Νομάρχη, τον δήμαρχο, και τον Χατζηλάμπρου χαρίζοντας τις αποζημιώσεις των απολυμένων στον κεφαλαιοκράτη.
Θυμηθείτε. Ακόμα και την σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφων τους-όπως έγινε πρόσφατα από τα σκουπίδια που μάζεψε στην πλαζ η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο όνομα του τουρισμού-κάνουν γαργάρα ορισμένοι «δημοσιογραφίσκοι», προκειμένου να μην θιχτούν τα αφεντικά τους.
Αυτοί οι κύριοι έχουν κάνει ταξική επιλογή. Η θέση τους είναι δίπλα στο Φούρα και στους «Καραγεωργόπουλους». Απέναντι από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά δικαιώματα.
Για αυτό κρύβουν την αλήθεια και για τη Ξερόλακα.
Κρύβουν ότι ο τόπος αυτός, ποτέ δεν ήταν κατάλληλος για σκουπιδότοπος.
Κρύβουν ότι σήμερα η Ξερόλακα είναι μία τοξική βόμβα, έτοιμη να εκραγεί.
Κρύβουν ότι χρόνια τώρα μολύνει τον αέρα, τα υπόγεια ύδατα, τα ποτάμια από ρύπους που κυλάνε μέχρι τη θάλασσα, λύματα που τα βρίσκουμε στο νερό που πίνουμε.
Κρύβουν ότι υπάρχει άλλη λύση, που να δικαιώνει τους κατοίκους και λυτρώνει την Πάτρα από την τοξική βόμβα που καθημερινά απειλεί να εκραγεί.
Τώρα, αυτή τη στιγμή, να κλείσει η Ξερόλακα.
Να ακυρωθούν τα σχέδια για παράδοση του τομέα συλλογής και διαχείρισης των απορριμμάτων στο κεφάλαιο.
Φούρας και Κατσικόπουλος, μαζί με τις δημοτικές πλειοψηφίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Συνασπισμού, εγκληματούν σε βάρος του λαού της Πάτρας.
Είναι αδίστακτοι.
Ικανοί για κάθε προβοκάτσια σε βάρος των εργαζομένων, προκειμένου να κάνουν πράξη τα αντιλαϊκά τους σχέδια.
Αυτοί οι κύκλοι που δρουν στο σκοτάδι βάλανε φωτιά στο σκουπιδότοπο, με την επιδίωξη να ενοχοποιήσουν τους κατοίκους.
Να ζητήσουν δημόσια συγνώμη οι Γκαιμπελίσκοι, συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης, που δουλειά τους είναι να κάνουνε πάντα, το άσπρο μαύρο, βιάζοντας την αλήθεια.
Δεν πρόκειται να δεχτούμε ξανά την αποσιώπηση, την διαστρέβλωση των θέσεων του ΠΑΜΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος.
Το ΠΑΜΕ δεν κάνει δημόσιες σχέσεις.
Δεν αντλεί το κύρος του από την προβολή του στα ΜΜΕ.
Η αταλάντευτη ταξική του στάση στους χώρους δουλειάς το έχει κατοχυρώσει στην συνείδηση των εργαζομένων ως τη μεγάλη εργατική συμμαχία συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών Κέντρων κι Επιτροπών Αγώνα που μπορεί και θα ανατρέψει τον αντιλαϊκό μεσαίωνα κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ.
Πέτα στα σκουπίδια την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τους ανυπόληπτους απολογητές τους, σε ορισμένα μέσα μαζικής διαστρέβλωσης της αλήθειας.

Δήλωση του Βασίλη Βασιλείου, μέλους της γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ.

11.6.10
«Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί»!
Με λαθροχειρίες και χαλκευμένα στοιχεία επιχειρεί να ρίξει λάσπη σε βάρος μου το γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ, στο ΕΚ Πάτρας και στο Καζίνο, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

1) Το 2006 ήμουν αντιπρόεδρος του Σωματείου, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του κυρίου Καραγεωργόπουλου. Με την δική του καθοδήγηση είχα αναλάβει να ελέγχω την εξακρίβωση των ποσών που δικαιούται κάθε συνάδελφος.
Με τη διαδικασία αυτή διαφώνησα. Διαχώρισα τη θέση μου και βλέποντας τις ενέργειες και τις πρακτικές που χρησιμοποιούσε, σταδιακά αποχώρησα από την παράταξή του.
Είδα με τα μάτια μου τη σαπίλα, τη σήψη και τη διαφθορά που κρύβεται πίσω από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές του πρακτικές και αποφάσισα να οργανωθώ στο ΠΑΜΕ, ανοίγοντας μέτωπο με τέτοιες πρακτικές, καθώς και με την πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματά μας, πολιτική που δυστυχώς κι εγώ για ένα διάστημα είχα υπηρετήσει, για όσο ήμουν στην παράταξη του κυρίου Καραγεωργόπουλου.
Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει καθώς και τα χαλκευμένα «στοιχεία» του, είναι γνωστά σε όλους τους συναδέλφους μου στο Καζίνο, όπως επίσης είναι γνωστή η δράση μου. Ποτέ δεν ζήτησα τίτλους τιμής και δεν έκανα επίδειξη με τα χρήματα των συναδέλφων μου.
Για μένα ο συνδικαλισμός δεν είναι ούτε εφαλτήριο για «πολιτική καριέρα», ούτε στόχος πλουτισμού. Για αυτό λοιπόν και το μοναδικό μου περιουσιακό στοιχείο είναι ένα αυτοκίνητο, μετά από 17 χρόνια δουλειάς.

2) Τον Σεπτέμβρη του 2009 εγώ, μαζί με τους συνάδελφους Αθανασόπουλο και Σπυρόπουλο, πήραμε την πρωτοβουλία, να πιέσουμε στην κατεύθυνση μείωσης της αμοιβής του δικηγόρου, ξεπερνώντας τον Πρόεδρο του σωματείου, ο οποίος σταθερά υπερασπιζόταν την ανεξήγητα υψηλή αμοιβή του δικηγόρου.
Στην συνάντηση αυτή ο δικηγόρος δέχτηκε να μειωθεί το ποσοστό του.
Η μείωση επιτεύχθηκε χωρίς να αναμιχθεί καθόλου ο Καραγεωργόπουλος.
Αμέσως μετά ενημερώσαμε τους συναδέλφους με ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε στο χώρο του Καζίνο.

3) Με αναφέρει σαν «μεσάζοντα», και με κατηγορεί γιατί υπέγραψα για να παραδώσω το μερίδιο στη σύζυγο μου, σε μία έγκυο συνάδελφο που μένει δίπλα μου κι σε έναν αδελφικό μου φίλο. Και από τους τρείς είχα εξουσιοδοτηθεί. Με κατηγορεί δηλαδή γιατί μετέφερα τα χρήματα που ανήκαν σε μένα και τους συναδέλφους μου.
Του ζήτησα όπως κάθε φορά απόδειξη. Κι αυτός όπως κάθε φορά αρνήθηκε.

4) Τον Δεκέμβρη του 2009 δεν συμμετείχα στη διανομή, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Καραγεωργόπουλος. Τη διανομή τότε την έκαναν οι δύο δικηγόροι με τους οποίους συνεργαζόταν πάντα αρμονικά ο ίδιος.
Στο χώρο της διανομής ήμουνα γιατί έκανα οικονομική εξόρμηση, όπως οφείλει κάθε εργαζόμενος που καταλαβαίνει την ανάγκη και οικονομικής ενίσχυσης του Κόμματος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στις απολύσεις και την αντιλαϊκή πολιτική, ενισχύοντας το ΚΚΕ.
Ο άνθρωπος που έχει φτιάξει ιδιωτικά ταμεία ασφάλισης, που θέλει να μετατρέψει την Ομοσπονδία σε Ανώνυμη Επιχείρηση, ο «συνδικαλιστής» που έχει συνυπογράψει τα μέτρα που χαντακώνουν τη ζωή των εργαζομένων, κι έχει κάνει το συνδικαλισμό κάτι σαν επιχείρηση, θεωρεί φαίνεται πως είναι μεμπτό για κάθε εργαζόμενο να στηρίζει και να ενισχύει ανοιχτά το ΚΚΕ.
Προφανώς για τον εν λόγω «συνδικαλιστή» αποδεκτό είναι μόνο ότι αποφέρει πάσης φύσεως κέρδη και προσωπική επίδειξη.

5) Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιεί σε βάρος μου και σε βάρος των συναγωνιστών μου-αν μη τι άλλο-παρουσιάζουν ανάγλυφα και το προσωπικό του ήθος.

6) Ας αφήσει λοιπόν τα ψέματα και τις αστείες δικαιολογίες κι ας απαντήσει:
-Τι συμφέρον είχε για να μεσολαβεί στις πληρωμές, και μάλιστα χωρίς χαρτιά;
-Γιατί έκανε τα πάντα για να εξασφαλίζει υψηλή αμοιβή στον δικηγόρο, κόβοντας χρήματα από τους εργαζόμενους;
-Γιατί μόνο όταν καταφέραμε και ρίξαμε την αμοιβή του δικηγόρου, έφερε θέμα για αντικατάσταση του;
-Ποια πολιτική και συνδικαλιστική ηθική μπορεί να δικαιολογήσει τις πρακτικές του;
Καλώ κάθε εργαζόμενο που βλέπει κι αυτός με τα μάτια του την παρακμή, την σαπίλα, την προδοσία, από συνδικαλιστές και πολιτικούς που πήγαν να στήσουν καριέρες και περιουσίες πάνω σε οράματα και ιδανικά που κάποτε πιστέψαμε ότι θα γίνουν πράξη, να τους εγκαταλείψουν και να συστρατευθούν με το ΠΑΜΕ.
Με τη δύναμη που δεν παίζει παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και δεν πρόκειται να σε προδώσει ποτέ.

Προς τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κύριο Αντώνη Καλή.

Προς τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κύριο Αντώνη Καλή.

Τα μέλη της Ταξικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, έχουμε θέσει ξανά ζήτημα για την αντισυνδικαλιστική πρακτική και δράση του κύριου Καραγεωργόπουλου.
Πλέον όμως ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής ξεπέρασε κάθε όριο.
Όπως κι ο ίδιος παραδέχεται, μεσολαβούσε-κατά παράδοξο τρόπο-σε πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αφήνουν και «σκιές», κυρίως για το ζήτημα υπεράσπισης του ποσοστού αμοιβής του δικηγόρου του σωματείου, ο οποίος ταυτόχρονα εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής.
Πιστεύουμε ότι έτσι κι αλλιώς η στάση του ξεφεύγει από τα πλαίσια κάθε συνδικαλιστικής ηθικής καθώς μάλιστα ο εν λόγω κύριος είναι και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, αλλά και του ΕΚ Πάτρας.
Ανεξάρτητα από τις σοβαρές πολιτικές μας διαφορές, πιστεύουμε ότι κάθε καλόπιστος συνδικαλιστής κάθε παράταξης, δεν μπορεί παρά να αγανακτεί και να καταδικάζει τις πρακτικές του συγκεκριμένου κυρίου.
Πιστεύουμε ότι η άμεση παραίτηση ή και αποπομπή του από την διοίκηση του ΕΚ Πάτρας, είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για λόγους ευθιξίας, αλλά και για την διευκόλυνση της οικονομικής και ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης.
Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί να πρυτανεύει η κομματική τοποθέτηση.
Ζητάμε την άμεση σύγκλιση της διοίκησης με εισήγηση δική σας, για την αποπομπή του κυρίου Καραγεωργόπουλου.
Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε, ότι δεν μπορεί η Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας να εμφανιστεί ότι κουκουλώνει ένα μεγάλο πολιτικό και συνδικαλιστικό σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους.
Θεωρούμε ότι και ο θεσμικός σας ρόλος, σαν Προέδρου σε ένα από τα μεγαλύτερα Εργατικά κέντρα της χώρας, επιβάλλει να κινηθείτε άμεσα, ξεπερνώντας πολιτικές και κομματικές προκαταλήψεις.
Δεν μπορεί το συνδικαλιστικό κίνημα να αφεθεί στην τύχη ανθρώπων, σαν τον κύριο Καραγεωργόπουλο, που με τη στάση και την δράση του δυσφημεί την έννοια της συλλογικής διεκδίκησης και πάλης.

Τα μέλη της Ταξικής Αγωνιστική Συνεργασίας στην διοίκηση του ΕΚ Πάτρας.

Συνδικάτο Μετάλλου

Το Συνδικάτο Μετάλλου καταδικάζει τις ανήθικες πολιτικές και συνδικαλιστικές πρακτικές του συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ και στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, του κ. Καραγεωργόπουλου.
Δεν φτάνει που ο κύριος αυτός είχε κάνει το συνδικαλισμό επιχείρηση, φτιάχνοντας ιδιωτικό ασφαλιστικό ταμείο πριν ακόμα το ζητήσει το ΔΝΤ και τζογάροντας τα χρήματα των εργαζομένων, συμμετέχοντας σε εταιρεία πιστοποίησης για εργαζόμενους που θα έπιαναν δουλειά στο καζίνο και προσπαθώντας να αλλάξει το καταστατικό της ομοσπονδίας που ελέγχει και να την μετατρέψει σε κερδοφόρα ανώνυμη επιχείρηση που θα μπορεί να ιδρύει εμπορικούς, καταναλωτικούς και οικοδομικούς συνεταιρισμούς.
Πλέον παραδέχεται ότι μεσολάβησε σε μαύρες οικονομικές διαδρομές, μαζί με το δικηγόρο του (τον γνωστό δικηγόρο που «υπερασπίστηκε» και την εργοδοσία του Μανιατόπουλου που παράνομα απέλυσε τον αντιπρόεδρο του Συνδικάτου μετάλλου), στον οποίο εξασφάλιζε και παχυλή αμοιβή, αφού αρνιόταν να δεχτεί την μείωση του ποσοστού του.
Από τη δράση του εγείρει σοβαρό ζήτημα συνδικαλιστικής ηθικής. Το Συνδικάτο Μετάλλου απαιτεί από την πλειοψηφία της διοίκησης του Ε.Κ.Π. να πάρει θέση και άμεσα να καθαιρέσει τον συγκεκριμένο «συνδικαλιστή».
Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην επιτρέψουν το κουκούλωμα της υπόθεσης που επιχειρείται από κύκλους του ΠΑΣΟΚ και τα Μ.Μ.Ε.

Ανοιχτή Επιστολή ΠΑΜΕ προς όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες
Οι κινητοποιήσεις μας του τελευταίου διαστήματος με την μαζικότητα, την αποφασιστικότητα τους, την συνέχεια και την πολυμορφία τους ανησύχησαν όχι μόνο τους εργοδότες της χώρας μας την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν αυτήν την πολιτική αλλά αποτέλεσαν και αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για το ευρωπαϊκό κίνημα και όχι μόνο.
Το ΠΑΜΕ δεν είναι μόνο υπερήφανο για τον αποφασιστικό του ρόλο στην οργάνωση και την επιτυχία αυτών των κινητοποιήσεων.
Νοιώθουμε ακόμα μεγαλύτερο το χρέος μας απέναντι στην εργατική τάξη της χώρας μας και συνολικά τα λαϊκά στρώματα. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι.
Η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου επιδιώκει το πλήρες ξεθεμελίωμα κάθε ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Έχει έτοιμο το νομοσχέδιο που καταργεί στην ουσία τις συντάξεις και τις αντικαθιστά με ένα βοήθημα και μας οδηγεί σε δουλειά πάνω από τα 65. Επιδιώκει την επιβολή και την επικράτηση της ποιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας μέσω του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει. Επιδιώκει σε συνεργασία με τους βιομήχανους όχι μόνο την μείωση των μισθών για τα επόμενα δύο τρία χρόνια αλλά την κατάργηση τόσο των κλαδικών όσο και της Ε.Σ.Σ.Ε.
Η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τα ελλείμματα, ούτε για τα χρέη. Δεν έχουμε δικαίωμα, δεν πρέπει να δεχθούμε αυτό το έγκλημα. Δεν επιτρέπεται, ούτε λεπτό χάσιμο χρόνου στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούμε τώρα σε νέο κύκλο ακόμα πιο μαζικών πανελλαδικών κινητοποιήσεων, να αποφασίσουμε νέα πανελλαδική απεργία για το 3ο δεκαήμερο του Ιούνη (η ημερομηνία μπορεί να καθοριστεί σε συνεννόηση) απαιτώντας:
- την πλήρη απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος
- την άμεση υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις.
- την προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ και επιδότηση έως την εξεύρεση εργασίας.
Να σταματήσουμε το έγκλημα, μπορούμε.
Σύνθημα μας. ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Το ΔΣ του σωματείου μας, με αφορμή τις εξελίξεις στο Καζίνο του Ρίου καταδικάζει τις απαράδεκτες πολιτικές και συνδικαλιστικές πρακτικές του Καραγεωργόπουλου, γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚ Πάτρας.
Εδώ και χρόνια ιδρύει εταιρείες και ταμεία σε βάρος των εργαζόμενων, αξιοποιώντας την συνδικαλιστική δράση για άλλους σκοπούς.
Τώρα παραδέχεται ότι μεσολάβησε σε μαύρες οικονομικές διανομές, μαζί με το δικηγόρο του, στον οποίο εξασφάλιζε και παχυλή αμοιβή.
Μ’ αυτές τις πρακτικές έχει χαντακώσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα «μαύρα παιχνίδια» του και του δικηγόρου του. Οποιαδήποτε νομική ή άλλη ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον «συνδικαλιστή» και τον δικηγόρο του.
Οι δικαιολογίες του ότι «μεσολαβούσε στις πληρωμές για να μην γίνονται ουρές στο δικηγορικό γραφείο», είναι κάτι παραπάνω από αστείες.
Η δράση του ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής και συνδικαλιστικής ηθικής.
Είναι ο ίδιος και με τον ίδιο δικηγόρο που οργάνωσε την άθλια και συκοφαντική επίθεση παλιότερα σε βάρος του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Έχουν τεράστια ευθύνη και οι ομοϊδεάτες του που τον κάλυπταν και τα παλικάρια του ΣΕΑΜ και της ΚΟΕ που τον στήριζαν σε κάθε ευκαιρία.
Πρέπει άμεσα η πλειοψηφία της διοίκησης του Ε.Κ.Π. να καθαιρέσει τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή, να απορρίψει συνολικά τέτοια φαινόμενα συνδικαλιστικής και πολιτικής σήψης.

Η διοίκηση
ΠΑΤΡΑ 11/6/10

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Η προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες Ν. Αχαΐας με αποτροπιασμό καταδικάζει τις ενέργειες του γνωστού κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλιστή και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Καραγεωργόπουλου, απόφοιτου της ακαδημίας της ΓΣΕΕ, που έχει μετατρέψει τον συνδικαλισμό σε μια «χρυσοφόρα» επιχείρηση.
Πρέπει άμεσα η πλειοψηφία της διοίκησης του Ε.Κ.Π. να καθαιρέσει τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή, να απορρίψει συνολικά τέτοια φαινόμενα συνδικαλιστικής και πολιτικής σήψης. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και συνολικά η εργατική τάξη της πόλης μας έχουν ευθύνη να εμποδίσουν τη συγκάλυψη της υπόθεσης.
Μάχη για τα δικαιώματα μας ενάντια στις απολύσεις δεν μπορεί να γίνει με «συνδικαλιστές-επιχειρηματίες».
Τέτοιους εκτρέφει η ΓΣΕΕ και οι ακαδημίες της

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ για την προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης «Καραγεωργόπουλου».

Η δήλωση και τα ερωτήματα-καταπέλτης που θέτει ο συναγωνιστής Βασίλης Βασιλείου, προσυπογράφονται από όλους μας.
Ο Βασιλείου σηκώθηκε κι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη του κυρίου Καραγεωργόπουλου, βλέποντας τις άθλιες πολιτικές και συνδικαλιστικές πρακτικές του «συνδικαλιστή».
Απάντησε άμεσα και καθαρά, σε αντίθεση με τον Καραγεωργόπουλο, ο οποίος συνεχίζει μέρες τώρα να μην δίνει ουσιαστικά καμιά απάντηση, στα 4 βασικά ερωτήματα που από την αρχή έθεσε το ΠΑΜΕ.
Οι δικαιολογίες του ότι «μεσολαβούσε στις πληρωμές για να μην γίνονται ουρές στο δικηγορικό γραφείο», είναι κάτι παραπάνω από αστείες.
Η υιοθέτηση των «απόψεων» του ως δήθεν «λογικών επιχειρημάτων», από συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης δείχνει το βαθμό διασύνδεσης των πολιτικών κυκλωμάτων του ΠΑΣΟΚ, τα οποία και τον υποστηρίζουν, που προφανώς και δεν θέλουν να «καεί» ο έκθετος πλέον Καραγεωργόπουλος.
Εύλογο ερώτημα είναι, γιατί η εφημερίδα που βρίσκει «λογικά» τα επιχειρήματα του κυρίου Καραγεωργόπουλου, θάβει την απάντηση Βασιλείου;
«Λογικό» είναι να μεσολαβεί ο κύριος αυτός σε πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς χαρτιά και διαστρέφοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής δράσης, να ποζάρει στο φακό περιχαρής επιδεικνύοντας τα κατορθώματά του;
«Λογικό» είναι να εξασφαλίζει ο κύριος αυτός το ποσοστό αμοιβής του δικηγόρου;
«Λογικό» είναι να έχουν γίνει πάνω από 40 καταγγελίες εργαζομένων στο χώρο κι ακόμα έστω για λόγους ευθιξίας να μην παραιτείται, διευκολύνοντας την οικονομική διαλεύκανση, αλλά και την πιθανή ποινική διερεύνηση της υπόθεσης;
«Λογικό» είναι ο κύριος αυτός να χρησιμοποιεί τον συνδικαλισμό για να αναπτύξει επιχειρηματική δράση, ιδρύοντας ταμεία κι εταιρείες παροχής πιστοποίησης, ή ακόμα και προτείνοντας την μετατροπή της ομοσπονδίας στην οποία ανήκει, σε ανώνυμη εταιρεία η οποία θα ιδρύει εμπορικούς, καταναλωτικούς, οικοδομικούς και άλλους συνεταιρισμούς;
Η «λογική» κάποιων εντύπων φαίνεται ότι στερείται λογικής στο συγκεκριμένο ζήτημα, ή για την ακρίβεια, όταν η λογική δεν εξυπηρετεί τα ταξικά τους συμφέροντα, πρυτανεύει η επιστράτευση του ψέματος και της συκοφαντίας.
Ας αφήσουν λοιπόν την «λογική» του Καραγεωργόπουλου κι ας δημοσιεύσουν, αν έχουν τα κότσια, τα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει ο συναγωνιστής Βασιλείου;
Διαφορετικά, δείχνουν ότι συμμετέχουν στη προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης, προσφέροντας σανίδα σωτηρίας στο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και παίρνοντας εντολές «άνωθεν».
Η υπόθεση αναδεικνύει περίτρανα, πως εννοεί το ΠΑΣΟΚ την «διαφάνεια», «το χτύπημα της διαφθοράς» κι άλλα τέτοια βαρύγδουπα, αναδεικνύοντας στελέχη σαν τον κύριο Καραγεωργόπουλο.
Είναι ολοφάνερο ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί το θερμοκήπιο στο οποίο «ανθίζουν» οι Καραγεωργόπουλοι.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

10.6.10
Το ΔΣ του Συνδικάτου μας καταδικάζει με αποτροπιασμό τις απαράδεκτες, «μαφιόζικες», πολιτικές και συνδικαλιστικές πρακτικές του γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚ Πάτρας, Καραγεωργόπουλου.
Παραδέχεται τώρα αυτός ο κύριος, ότι μεσολάβησε σε μαύρες οικονομικές διαδρομές, μαζί με το δικηγόρο του, στον οποίο εξασφάλιζε και παχυλή αμοιβή, αφού αρνιόταν να δεχτεί την μείωση του ποσοστού του.
Η ανάμιξη του έρχεται ως συνέχεια της πρακτικής του να ιδρύει εταιρείες και ταμεία στην πλάτη των εργαζομένων, αξιοποιώντας την συνδικαλιστική δράση για άλλους σκοπούς.
Μ’ αυτές τις πρακτικές έχει χαντακώσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα «μαύρα παιχνίδια» του Καραγεωργόπουλου και του δικηγόρου του. Οποιαδήποτε νομική ή άλλη ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον «συνδικαλιστή» και τον δικηγόρο του.
Η δράση του ξεπερνά κάθε όριο πολιτική και συνδικαλιστικής ηθικής.
Αυτός ο εργατοπατέρας με τον ίδιο δικηγόρο οργάνωσε την άθλια και συκοφαντική επίθεση παλιότερα σε βάρος του Συνδικάτου μας.
Από τότε το Συνδικάτο είχε τοποθετηθεί και προς την διοίκηση του ΕΚ Πάτρας απαιτώντας την παραίτηση του.
Έχουν τεράστια ευθύνη οι ομοϊδεάτες του που τον κάλυπταν και τα παλικάρια του ΣΕΑΜ και της ΚΟΕ που τον στήριζαν σε κάθε ευκαιρία.
Αυτά οι πλειοψηφίες είναι το θερμοκήπιο μέσα στο οποίο ανθίζουν τέτοια «λουλούδια».
Απαιτούμε την άμεση αποπομπή του από την διοίκηση του ΕΚ Πάτρας.

Η διοίκηση
ΠΑΤΡΑ 10/6/10

Προς την Σύνταξη της εφημερίδας «Σημερινή».

Αγαπητοί φίλοι, το ΠΑΜΕ δεν συνηθίζει να κάνει φωτομοντάζ.
Η φωτογραφία που σας στείλαμε, για δική σας διευκόλυνση, είναι μήνες αναρτημένη στο ιστολόγιο του συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚ Πάτρας, κυρίου Καραγεωργόπουλου.
Καταλαβαίνουμε την απορία σας.
Είναι φυσιολογικό να φαίνεται απίστευτο, κάποιος που θέλει να λέγεται συνδικαλιστής, να μετατρέπει τις αυτονόητες υποχρεώσεις του, σε όπλο για προσωπική προβολή και επίδειξη. Να ποζάρει περιχαρής, κρύβοντας ότι την ίδια ώρα έχει συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι για μεγάλο ποσοστό δικηγορικής αμοιβής, χωρίς χαρτιά, και με μεσολαβητή τον ίδιο.
Ασφαλώς πρόκειται για νέα ήθη στην συνδικαλιστική πρακτική!
Ήθη που φανταζόμαστε ότι και η δική σας εφημερίδα, προφανώς καταδικάζει.
Θα παρακαλούσαμε θερμά το επόμενο διάστημα κάποιες τουλάχιστον από τις ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ που αναδεικνύουν τέτοια ζητήματα, να έβρισκαν θέση και στην εφημερίδα σας.

Δελτίο τύπου σχετικά με τις «εμφανίσεις» του κυρίου Καραγεωργόπουλου στα κανάλια.

9.6.10

Περνοδιαβαίνοντας τα κανάλια το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να αναπαράγει τον εμετικό αντικομμουνισμό στον οποίο διακρίνεται χρόνια τώρα.
Ξεχνά όμως-κατά παράδοξο τρόπο-να απαντήσει σε όλα τα βασικά και κρίσιμα ερωτήματα που θέτει το ΠΑΜΕ.
Αφού πλέον παραδέχτηκε ότι ήταν ο μεσάζοντας στις πληρωμές, ανάμεσα στον δικηγόρο και στους εργαζόμενους, «για να μην γίνουν ουρές στο δικηγορικό γραφείο», όπως ισχυρίστηκε (!!), δεν μας εξηγεί γιατί δεν υπήρξε και κάποια απόδειξη;
Ερώτημα δεύτερο: Γιατί δεν μας λέει το λόγο για τον οποίο αρνούνταν πεισματικά την μείωση της αμοιβής και του ποσοστού του δικηγόρου; Ή μήπως κι αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, όσο «ασήμαντο» μπορεί να είναι ένα ποσοστό της τάξης του 20% στα 3 εκατομμύρια ευρώ;
Ερώτημα τρίτο: η διεκδίκηση χρημάτων που οφείλονται στους εργαζόμενους, από πότε είναι μέσο επίδειξης;
Εμείς ξέρουμε ότι πρόκειται για την αυτονόητη υποχρέωση κάθε συνδικαλιστή, χωρίς «επαίνους» και «τιμές».
Πότε και ποιο όργανο των εργαζομένων τον εξουσιοδότησε να παριστάνει τον μεσολαβητή;
Για όλα αυτά, οι προστάτες του, στη ΓΣΕΕ, στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, στην ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν, δεν άκουσαν ποτέ τίποτα;
Δεν ήξεραν ότι στο όνομα του «καλού των εργαζομένων», ο εκλεκτός τους ίδρυσε ιδιωτικό ταμείο ασφάλισης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διαχείριση και το τζογάρισμα των εισφορών των εργαζομένων στο χρηματιστήριο;
Δεν γνώριζαν ότι ο εκλεκτός τους συμμετείχε σε εταιρεία πιστοποίησης για εργαζόμενους που θα έπιαναν δουλειά στο καζίνο, σαν μεσάζοντας ανάμεσα στις εταιρείες και τους εργαζόμενους;
Δεν γνώριζαν ότι πρόσφατα πρότεινε-πάντα για το καλό μας-την μετατροπή της Ομοσπονδίας που ελέγχει μαζί με άλλους κυβερνητικούς κι εργοδοτικούς συνδικαλιστές, σε Ανώνυμη εταιρεία που θα ιδρύει εμπορικούς, καταναλωτικούς και οικοδομικούς συνεταιρισμούς;
Πως, πως!!
Όχι μόνο γνωρίζουν, μα αυτή είναι η γραμμή τους.
Το θερμοκήπιο που παράγει συνδικαλιστές που πληρώνονται αδρά, όπως ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, ή άλλους που επιδιώκουν να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση ή ακόμα και για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη, είναι το ίδιο το σύστημα που υπηρετούν αυτοί και οι ομοϊδεάτες τους.
Ο Καραγεωργόπουλος δεν είναι μεμονωμένη περίπτωση. Έχει την κάλυψη των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση του ΕΚ Πάτρας και στη ΓΣΕΕ, στηρίζεται από τη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των καζίνο.
Μέχρι σήμερα εξαργύρωνε την πολιτική και συνδικαλιστική του υποστήριξη με ατέλειωτες χυδαιολογίες και συκοφαντίες σε βάρος του ΠΑΜΕ, αλλά και του ΚΚΕ.
Τα μέλη της Ταξικής Αγωνιστικής Συνεργασίας έχουν ζητήσει έκτακτα αύριο συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚ, με θέμα την έκτακτη σύγκλιση της διοίκησης την καθαίρεση του κυρίου Καραγεωργόπουλου.
Σε διαφορετική περίπτωση πέφτουν και τα προσχήματα.
Καλούμε τα συνδικάτα και τα σωματεία να αναδείξουν το ζήτημα.
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διερεύνησης της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές, χρειάζεται άμεσα να καταδικαστεί η πολιτική και συνδικαλιστική σήψη και παρακμή που εκφράζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με τις άθλιες πρακτικές του.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιών των συμμαχιών της ΚΟΕ και του ΣΕΑΜ, συνοδοιπόρων του κυρίου Καραγεωργόπουλου.
Ιδού με τι είδους «συνδικαλιστές» συμπορεύονται αυτές οι ομάδες.

Δελτίο τύπου για τις προβοκατόρικες δηλώσεις του αντιδημάρχου του ΠΑΣΟΚ Δεμαρτίνου, σε βάρος των κατοίκων που παλεύουν για να κλείσει η τοξική βόμβα της Ξερόλακας.

Στον γνωστό ρόλο του προβοκάτορα, όπως κάνει πάντα σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων επιδίδεται ο κύριος Δεμαρτίνος.
Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται δίκαια.
Η κινητοποίησή τους έχει την υποστήριξη των εργαζόμενων της πόλης μας, για να κλείσει άμεσα η τοξική βόμβα που δημιούργησε στην περιοχή η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, με την στήριξη της ΝΔ και του ΣΥΝ-Σύριζα.
Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την υπερκορεσμένη εστία μόλυνσης που απειλεί συνολικά την πόλη. Επιδιώκουν και μέσα από την διαχείριση των απορριμμάτων να δώσουν νέα προνόμια και πεδίο κερδοφορίας στους κεφαλαιοκράτες.
Οι ίδιοι που ληστεύουν τους Πατρινούς με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη και τα πρόστιμα, οι ίδιοι που μας έφεραν τον «πολιτισμό» της μαστούρας και του σωματεμπορίου με τις άθλιες εκδηλώσεις των Χαρλεάδων, είναι υπεύθυνοι για το πνίξιμο της Πάτρας στα σκουπίδια, από γη, αέρα και υδροφόρο ορίζοντα.
Οι δηλώσεις του αντιδημάρχου εκφράζουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τον δήμαρχο και το Νομάρχη. Οι «πλάτες τους» βρίσκονται στα επιχειρηματικά συμφέροντα που κερδίζουν από την πολιτική που ασκεί η δημοτική και νομαρχιακή πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας.
Απάντηση είναι η κλιμάκωση του αγώνα και η μαζική καταδίκη και αποδυνάμωση σε κάθε ευκαιρία, του πολιτικού και συνδικαλιστικού προσωπικού του κεφαλαίου, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ-Σύριζα.

Δελτίο τύπου για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στη Ξερόλακα.

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των κατοίκων των περιοχών που δέχονται τις συνέπειες από την «τοξική βόμβα» του ΧΥΤΑ της Ξερόλακας, στηρίζει τα αιτήματα τους ενάντια στα σχέδια για επέκταση της χωματερής και ζητά το άμεσο κλείσιμο της.
Η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των δημοτικών παρατάξεων της ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των κατοίκων. Ταυτόχρονα, η Δημοτική Αρχή, πιστή στις κατευθύνσεις της πολιτικής κυβέρνησης-ΝΔ-ΕΕ, προωθεί σχέδια ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης απορριμμάτων και τον τριπλασιασμό των τελών καθαριότητας, όπως έχει κάνει και σε άλλους τομείς, με πρόσφατο παράδειγμα την ασφαλτόστρωση των δρόμων της πόλης που «χρυσοπληρώθηκαν» σε γνωστό εργολάβο, αφού πρώτα είχαν απαξιωθεί οι υπηρεσίες ασφαλτόστρωσης του Δήμου που θα μπορούσαν να κάνουν τις συγκεκριμένες εργασίες.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία της Πάτρας να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στις κινητοποιήσεις των κατοίκων. Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης σε κοινό προσανατολισμένο αγώνα, ώστε να λυθεί συνολικά το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και όχι αυτά των επιχειρηματικών ομίλων που επιδιώκουν να αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων με σκοπό το κέρδος, προωθώντας ακόμα και πρακτικές διαχείρισης απορριμμάτων, άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Απαιτούμε:
• Καμία επέκταση της Ξερόλακας. Άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ στην Ξερόλακα και περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής. Μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ ΦΛΟΚΑ.
• Να κατασκευαστεί Μονάδα Επεξεργασίας των Απορριμμάτων και ταφής των υπολειμμάτων τους, τα οποία θα έχουν αισθητά μειωθεί μετά από διαλογή στην πηγή, με μηχανική διαλογή και επεξεργασία, ανάκτηση των ανακυκλώσιμων και των καυσίμων και λιπασματοποίηση του οργανικού φορτίου. Η επιστημονική μελέτη να γίνει με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των εργολάβων. Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων να κατασκευαστεί από εθνικούς πόρους και να απαλλαγεί από κάθε λογική ιδιωτικοποίησης. Να απορριφθούν περιβαλλοντοκτόνες και δαπανηρές για τους πολίτες «τεχνολογίες», όπως η καύση των απορριμμάτων.
• Καμία ιδιωτικοποίηση συνολικά της διαλογής και διαχείρισης απορριμμάτων. Καμία υπογραφή ΣΔΙΤ. Η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση να ασκούνται μόνο από τις υπηρεσίες των ΟΤΑ.
• Καμία αύξηση στα τέλη καθαριότητας.

Δελτίο τύπου σχετικά με την υπόθεση Καραγεωργόπουλου

Η «συνδικαλιστική» δράση για την οποία επιχαίρει ο κύριος Καραγεωργόπουλος, περιλαμβάνει:
-την ίδρυση ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης, με το οποίο έβαλε πλάτη στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των ταμείων, πολύ πριν ψηφιστεί το μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ,
-τις προτάσεις του για τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκει, με στόχο να μπορεί το Συνδικάτο να ιδρύει «εμπορικούς, καταναλωτικούς και οικοδομικούς συνεταιρισμούς!
-Στην συνδικαλιστική του δράση έχει καταγραφεί η στήριξη του στις συμφωνίες ΓΣΕΕ-ΣΕΒ και ΕΚ Πάτρας με ΣΕΒ δυτικής Ελλάδας, όπου και προβλέπεται η απελευθέρωση των απολύσεων και το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο όνομα της κρίσης.
Τώρα προστέθηκε η μεσολάβηση του σε απόδοση μεγάλων επιδικασθέντων ποσών, με τα οποία ποζάρει περιχαρής και σε φωτογραφίες, χωρίς κανένα παραστατικό, σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζομένων.
Από όσο γνωρίζουμε και σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων και συνδικαλιστών στο Καζίνο καμία εξουσιοδότηση δεν υπήρχε από το ΔΣ για τις πρωτοβουλίες του.
Αυτό που έχει καταγραφεί είναι η ανοχή του κύριου Καραγεωργόπουλου στις ενέργειες του δικηγόρου του σωματείου, καθώς και η σταθερή άρνησή του να μειωθεί το ποσοστό το οποίο εισέπραττε ο συγκεκριμένος δικηγόρος.
Ποια πολιτική και συνδικαλιστική ηθική μπορεί να καλύψει αυτές τις πρακτικές;
Το θερμοκήπιο μέσα στο οποίο ανθίζουν τέτοια φαινόμενα είναι η πολιτική που τροφοδοτεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, την οποία πιστά υπηρετεί το κόμμα στο οποίο ανήκει ο κύριος Καραγεωργόπουλος.
Τεράστιες ευθύνες αντιστοιχούν στην ηγεσία της ΓΣΕΕ η οποία είναι το «σχολείο» όπου διδάσκονται τέτοια μαθήματα στα συνδικαλιστικά της στελέχη.
Σοβαρές είναι οι ευθύνες του ΕΚ Πάτρας που στήριξε τον εν λόγω «συνδικαλιστή».
Μεγάλες όμως είναι και αυτές που αντιστοιχούν στους σταθερούς συμμάχους του κύριου Καραγεωργόπουλου, των ομάδων της ΚΟΕ και του ΣΕΑΜ, που κάλυπταν πάντα τη δράση του. Αυτή είναι η πολιτική και συνδικαλιστική ηθική των ηγεσιών αυτών των γκρουπ. Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι, λέει ο λαός μας, όχι άδικα.
«Απειλές» σε βάρος του ΠΑΜΕ δεν μπορεί να ξεστομίζει ο εν λόγω «συνδικαλιστής». Εκλαμβάνουμε την τοποθέτησή του ως κίνηση πανικού με άλλους αποδέκτες από τους οποίους προφανώς επιδιώκει κάποια υποστήριξη.
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο χώρο του Καζίνο θα αξιοποιήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Θα κάνουν τα πάντα για να μην κουκουλωθεί το πελώριο πολιτικό, συνδικαλιστικό και ηθικό ζήτημα που ανοίγει με τις πρακτικές που υιοθετεί ο κύριος Καραγεωργόπουλος.

Δελτίο τύπου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Καζίνο Ρίου..

8.6.10
Ο γνωστός θίασος του κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού ξανάπιασε δουλειά το Σαββατοκύριακο στο καζίνο.
Όλοι μαζί, η νεολαία του ΠΑΣΟΚ (γνωστή για τα πάρτυ και τις εκδρομές που διοργανώνει), η νεολαία της ΚΟΕ (αφισοκολλητές του Τσίπρα μέχρι πρόσφατα και τώρα του Αλαβάνου), ο Πρόεδρος και μέλη της κυβερνητικής ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση του ΕΚ Πάτρας, οι οποίοι κάνανε δωράκια μεταξύ τους με χρήματα από τις εισφορές των εργαζομένων στο ΕΚ, η Ουρανία Μπίρμπα και οι εργατοπατέρες του ΣΕΑΜ (που όταν κλείνουν εργοστάσια, αυτοί μένουν πίσω και συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά), ο Χατζηλάμπρου (γνωστό ταίρι του στελέχους της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Πετρόπουλου), όλοι μαζί, πιασμένοι χέρι-χέρι με τον ντίλερ της εργοδοσίας που έχει συμφωνήσει στη ΓΣΕΕ, στο ΕΚ και στο καζίνο, την ουσιαστική απελευθέρωση των απολύσεων και σε κάθε αντιδραστική-αντιλαική κυβερνητική πρόταση, παρίσταναν τους υπερασπιστές των εργαζομένων.
Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί εργαζόμενοι στο καζίνο έχουν καταγγείλει «μαύρες» οικονομικές διαδρομές στην απόδοση χρηματικών ποσών που κέρδισαν οι εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι κέρδιζαν στα δικαστήρια τα προηγούμενα χρόνια ποσό γύρω στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο δικηγόρος του Σωματείου παρέδιδε τα χρήματα στον Καραγεωργόπουλο, ο οποίος μεσολαβούσε-κάτα παράδοξο τρόπο-για την παράδοσή τους στους εργαζόμενους. Ο δικηγόρος κρατούσε ένα ποσοστό, το οποίο οι εργαζόμενοι ζητούσαν να μειωθεί, αλλά έβρισκαν απέναντι τον ίδιο τον πρόεδρο του σωματείου, ο οποίος αρνούνταν πεισματικά την μείωση του ποσοστού που αντιστοιχούσε στον δικηγόρο.
Σε παλιότερη συνάντηση των εργαζομένων προτάθηκε άλλος δικηγόρος με το μισό ποσοστό από αυτό που έπαιρνε ο δικηγόρος του σωματείου, πρόταση όμως που και πάλι συνάντησε την άρνηση του Καραγεωργόπουλου!!
Για όλα αυτά τα ποσά, κανείς τους, δεν έδινε κάποια απόδειξη στους εργαζόμενους.
Αυτό είναι το χάλι του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Αυτός είναι ο σύμμαχος που επέλεξαν η ΚΟΕ, το ΣΕΑΜ, ο Σύριζα κι άλλοι τέτοιοι «φίλοι» των εργαζομένων.

Δελτίο τύπου για τις επιχειρηματικές και αντεργατικές μεθοδεύσεις του ανεκδιήγητου Καραγεωργόπουλου

Δελτίο τύπου για τις επιχειρηματικές και αντεργατικές μεθοδεύσεις του ανεκδιήγητου Καραγεωργόπουλου

Το «νέο» καταστατικό που προτείνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στην ΟΕΣΙΚ (Ομοσπονδία Επιχειρησιακών σωματείων καζίνο), δείχνει τη κατρακύλα του κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ο Καραγεωργόπουλος και οι ομοϊδεάτες του, προτείνουν να υιοθετήσει και καταστατικά η Ομοσπονδία, τις επαγγελματικές-επιχειρηματικές φιλοδοξίες τους.
Συγκεκριμένα προτείνει στην Ομοσπονδία, εκτός από την ίδρυση ιδιωτικών, ανταποδοτικών ταμείων ασφάλισης-με την οποία βάζει πλάτη στα κυβερνητικά σχέδια πλήρους ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης-προτείνει την «ίδρυση και ενίσχυση προμηθευτικών, καταναλωτικών, παραγωγικών και οικοδομικών συνεταιρισμών…. Για τους εργαζόμενους»!!
Αυτό είναι το «όνειρο» του Καραγεωργόπουλου και των σύγχρονων εργατοπατέρων. Συνδικαλισμός και μπίζνες, στο όνομα των εργαζομένων και προπαντός με τις εισφορές των εργαζομένων.
Τέτοιους επιχειρηματίες-συνδικαλιστές θρέφει το ΠΑΣΟΚ.
Τέτοιους επίδοξους «μάνατζερ» στηρίζουν οι στυλοβάτες του ΠΑΣΟΚ στο εργατικό κίνημα. Με αυτούς κάνουν συμμαχία τα στελέχη της ΚΟΕ, του Σύριζα και του ΣΕΑΜ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

7.6.10
Η γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, την Τετάρτη 2/6/2010, ενίσχυσαν το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ, την «Ταξική Ενότητα» αυξάνοντας τη δύναμη του κατά 71% (173 ψήφους από 101 το 2009). Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:
Θεωρούμε πως η μεγάλη πτώση των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ), σε συνδυασμό με τη σημαντική ενίσχυση της φωνής του ΠΑΜΕ, συνιστά τρανταχτή απόδειξη καταδίκης της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που μας πλήττει καθημερινά και έμπρακτη επιβεβαίωση της δυναμικής και της προοπτικής που ανοίγει στις σημερινές δύσκολες συνθήκες το διεκδικητικό πλαίσιο και ο συνεπής και ανυποχώρητος ταξικός αγώνας που οργανώνουν και διεξάγουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και εκείνους που διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις ή και διαφωνίες με το πλαίσιο και την τακτική του ΠΑΜΕ, ότι η ενίσχυση του ΠΑΜΕ θα φανεί στην πράξη, θα πιάσει τόπο! Θα είμαστε από την επόμενη των εκλογών, με ακόμα πιο δυνατή πλέον φωνή στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στην ενημέρωση και στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην καταιγίδα των αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών μέτρων που θα έρχονται, στην πάλη για την παιδεία που έχει σήμερα ανάγκη ο λαός.
Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνουμε για μια ακόμα φορά πλατύ κάλεσμα στους συναδέλφους να σταθούν δίπλα μας, να ενισχύσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Στο ΠΑΜΕ ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να βρει στήριγμα και αποκούμπι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του απόψεις, σε καμία περίπτωση όμως δεν είμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που «εργολαβικά» θα αναλάβει να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Χρειάζεται η προσωπική συμβολή και συμμετοχή του καθενός από εμάς στην οργάνωση και στη διεξαγωγή της πάλης, μέσα από επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, σε κάθε χώρο, για κάθε επιμέρους ή γενικότερο ζήτημα.