Δελτίο τύπου για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων της μέριμνας και του ΠΑΜΕ

14.6.10
Παραστάσεις διαμαρτυρίας στον δήμαρχο και στον Νομάρχη πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της «Μέριμνας».
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το άθλιο καθεστώς που έχει επιβληθεί σε βάρος της υγείας του λαού μας, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Διάλυση και ιδιωτικοποίηση της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας είναι η συνταγή της ΕΕ και των πολιτικών εκπροσώπων της πλουτοκρατίας, για να αυγατίζει τα κέρδη του το κεφάλαιο.
Αυτή την πολιτική στήριξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας. Είναι συνυπεύθυνοι και τα κροκοδείλια δάκρυα τους τώρα, δεν μπορούν να ξεπλύνουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για την αντιλαϊκή επέλαση.
Οι δήμαρχοι και οι νομάρχες, όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα, αλλά αντίθετα είναι μέρος του προβλήματος. Είναι γρανάζι στη μηχανή που συνθλίβει λαϊκά και κοινωνικά δικαιώματα.
Αγώνες και διεκδικήσεις μαζί με τους προδότες της εργατικής τάξης, είναι καταδικασμένες στην ήττα και το συμβιβασμό.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και ο ομοϊδεάτης του Πρόεδρος του ανυπόληπτου Εργατικού Κέντρου των «Καραγεωργόπουλων», συμφωνούν να ιδιωτικοποιηθούν οι δομές κοινωνικής πρόνοιας στο όνομα του «εφικτού» και «ρεαλιστικού»!
Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς»!
Η αποφασιστική εγκατάλειψη του πολιτικού και συνδικαλιστικού προσωπικού του κεφαλαίου, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, η ταξική ενότητα ενάντια στο κεφάλαιο και του στυλοβάτες του, είναι όρος και προϋπόθεση για να δουν άσπρη μέρα οι εργαζόμενοι και ο λαός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου