Ανοιχτή Επιστολή ΠΑΜΕ προς όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις για νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων

11.6.10
Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες
Οι κινητοποιήσεις μας του τελευταίου διαστήματος με την μαζικότητα, την αποφασιστικότητα τους, την συνέχεια και την πολυμορφία τους ανησύχησαν όχι μόνο τους εργοδότες της χώρας μας την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που προωθούν αυτήν την πολιτική αλλά αποτέλεσαν και αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για το ευρωπαϊκό κίνημα και όχι μόνο.
Το ΠΑΜΕ δεν είναι μόνο υπερήφανο για τον αποφασιστικό του ρόλο στην οργάνωση και την επιτυχία αυτών των κινητοποιήσεων.
Νοιώθουμε ακόμα μεγαλύτερο το χρέος μας απέναντι στην εργατική τάξη της χώρας μας και συνολικά τα λαϊκά στρώματα. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι.
Η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου επιδιώκει το πλήρες ξεθεμελίωμα κάθε ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Έχει έτοιμο το νομοσχέδιο που καταργεί στην ουσία τις συντάξεις και τις αντικαθιστά με ένα βοήθημα και μας οδηγεί σε δουλειά πάνω από τα 65. Επιδιώκει την επιβολή και την επικράτηση της ποιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας μέσω του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει. Επιδιώκει σε συνεργασία με τους βιομήχανους όχι μόνο την μείωση των μισθών για τα επόμενα δύο τρία χρόνια αλλά την κατάργηση τόσο των κλαδικών όσο και της Ε.Σ.Σ.Ε.
Η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τα ελλείμματα, ούτε για τα χρέη. Δεν έχουμε δικαίωμα, δεν πρέπει να δεχθούμε αυτό το έγκλημα. Δεν επιτρέπεται, ούτε λεπτό χάσιμο χρόνου στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης να μπούμε τώρα σε νέο κύκλο ακόμα πιο μαζικών πανελλαδικών κινητοποιήσεων, να αποφασίσουμε νέα πανελλαδική απεργία για το 3ο δεκαήμερο του Ιούνη (η ημερομηνία μπορεί να καθοριστεί σε συνεννόηση) απαιτώντας:
- την πλήρη απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος
- την άμεση υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις.
- την προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ και επιδότηση έως την εξεύρεση εργασίας.
Να σταματήσουμε το έγκλημα, μπορούμε.
Σύνθημα μας. ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου