Δελτίο τύπου για την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

29.6.10
Για άλλη μια φορά στην Πάτρα και πανελλαδικά ο λαός μίλησε.
Αψήφησε την εργοδοτική τρομοκρατία, την μαζική πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, έριξε στο καλάθι των αχρήστων την μαύρη κυβερνητική προπαγάνδα και πήρε μαζικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι πρόκειται να κοπάσει το ποτάμι της εργατικής-λαικής αντεπίθεσης.
Στην Πάτρα από νωρίς το πρωί οι απεργιακές φρουρές του ΠΑΜΕ έκαναν το καθήκον τους, περιφρουρώντας αποφασιστικά την απεργία.
Στον αντίποδα και πάλι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΔ, στα ΕΛΤΑ, πρωτοστάτησαν στην απεργοσπασία.
Σείστηκε η Πάτρα από μια μαχητική, μαζική, περιφρουρημένη διαδήλωση 4000 εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, ανέργων, συνταξιούχων και νέων, οι οποίοι έδωσαν την δική τους απάντηση στα εκδοτικά και τηλεοπτικά επιχειρηματικά συμφέροντα που για ευνόητους λόγους επιμένουν να θάβουν το ΠΑΜΕ και να προβάλλουν τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στο ΕΚ Πάτρας και τη ΓΣΕΕ.
Την ίδια ώρα στην Πλατεία Όλγας γίνονταν ορατή σε όλους η γύμνια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Και πάλι έδωσαν το παρών τα παιδιά της ΚΟΕ και της «Ανταρσίας» που έγιναν το ακροατήριο των «Καραγεωργόπουλων».
Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν σε μια αναιμική σύναξη, εκλιπαρώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην εφαρμόσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα.
Η περιφρούρηση της απεργίας συνεχίστηκε σε πολλούς χώρους δουλειάς και μετά την συγκέντρωση με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό του ελικόπτερου που μετέφερε τον Εμφιετζόγλου, από τους απλήρωτους εργάτες της «Μηχανικής», το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ.
Το ελικόπτερο σηκώθηκε μόνο αφού δεσμεύτηκε ο Εμφιετζόγλου για την καταβολή των δεδουλευμένων.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου