ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΒΟ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

15.6.10
Στο Αίγιο, εκτός από την ΕΒΟ, και η «Καλλιμάνης ΑΕ» προχωρά σε περικοπές μισθών και απολύσεις ενώ ακούγονται φήμες για μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε μικρής διάρκειας ακόμα ή και για το κλείσιμο του εργοστασίου στο Αίγιο. Τώρα επιβεβαιώνεται το ΠΑΜΕ που προειδοποιούσε όταν απολύονταν οι συμβασιούχοι το Φλεβάρη. Αποδεικνύονται τα ψέματα της εταιρείας που παρουσιαζόταν ως ευεργέτης που χαρίζει «δουλειά» και δήθεν δίνει ζωή στο Αίγιο. Αφού με τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ξεζούμιζε τους εργάτες τώρα τους πετάει σαν στημένες λεμονόκουπες.
Εμείς που παράγουμε όλα τα αγαθά στην κοινωνία, είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με την θηλιά του τραπεζικού δανεισμού, να βλέπουμε να λεηλατούνται οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις μας.
Ο αγώνας που σήμερα καλούμαστε να δώσουμε, είναι πλέον αγώνας ζωής και θανάτου. Αφορά την αξιοπρεπή επιβίωση της λαϊκής οικογένειας, αφορά τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
Η εκτέλεση των δικαιωμάτων μας, η λεηλασία μισθών και συντάξεων, η ανεργία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η ιδιωτικοποίηση της υγείας και της μόρφωσης, χαντακώνουν το λαό και ενισχύουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Η «νόμιμη» ληστεία της εργατικής μας δύναμης.
Οι υπηρέτες των τραπεζιτών και των βιομηχάνων, δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ τίποτα που να βλάψει τα αφεντικά τους. Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Λάος πασχίσουν για την μακροημέρευση της καπιταλιστικής κερδοφορίας που είναι η αιτία των δεινών για μας.
Αυτή είναι η αιτία της κρίσης.
Η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα εργοστάσια, στη γη, στα μέσα παραγωγής.
Η κρίση είναι γέννημα-θρέμμα της αγοράς. Η καπιταλιστική κερδοφορία έχει ανάγκη την ανεργία, χρειάζεται τους μισθούς πείνας, γεννάει την διαφθορά, πλουτίζει από την κομπίνα.
Σου λένε ότι δήθεν με τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας θα ξεπεραστεί η κρίση και θα έρθει η ανάπτυξη, ότι τα μέτρα είναι δήθεν προσωρινά. Λένε και πάλι ψέματα.
Γιατί η κρίση, όπως έγινε και στις άλλες χώρες, θα φέρει προσωρινή, αναιμική ανάπτυξη όπου θα διατηρηθούν σε ισχύ, και μάλιστα θα ενισχυθούν τα αντεργατικά μέτρα.
Η ανάπτυξή τους, είναι ανάπτυξη των κερδών τους. Δεν πρόκειται να φέρει τίποτα καλό για τους εργαζόμενους. Ίσα-ίσα που θα προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα ακόμη πιο βαθιά κρίση.
Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Δολοφονικός, εχθρικός απέναντι στους εργαζόμενους.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ-ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Αν αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν έτσι, κανένας μας-ακόμα κι αυτοί που νομίζουν πως θα τα κουτσοβολέψουν-δεν πρόκειται να τη βγάλει καθαρή. Ούτε είναι λύση να σκύψουμε ετσιθελικά το κεφάλι σαν σύγχρονοι σκλάβοι και να αφήσουμε την τύχη μας στα χέρια του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Κανένας μας δεν πρόκοψε γονατιστός.
Από την αντεργατική λαίλαπα δεν πρόκειται να ξεφύγει η πολεμική βιομηχανία.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραδίδει στις πολυεθνικές την πολεμική βιομηχανία. Προτιμά να σπαταλά δις ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα που δεν καλύπτουν τις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Ενισχύουν τα επιθετικά σχέδια των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς. Την ίδια ώρα διαθέτει σε στρατούς κατοχής (Αφγανιστάν, Ιράκ, Κόσσοβο, Σομαλία κλπ) εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Έτσι δημιουργούνται τα ελλείμματα. Από την πολιτική επιδότησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου και από την επιχορήγηση των πολεμικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών.
Επιβεβαιώνεται κι από τις εξελίξεις ότι το δικαίωμα και η δυνατότητα της χώρας μας να έχει πολεμική βιομηχανία που να καλύπτει τις αμυντικές, αλλά και τις γενικότερες παραγωγικές λαϊκές ανάγκες στη χώρα μας.
ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ-ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Χωρίς εσένα εργάτη, γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς εμάς, δεν μπορούν να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Χωρίς εμάς τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Κι από μας μπορούν να γίνουν τα πάντα.
Για το μόνο που έχει ο λαός μας σήμερα ευθύνη, είναι να σηκώσει ψηλά το κεφάλι, να βγάλει στην ανεργία τα στηρίγματα του κεφαλαίου, να εγκαταλείψει μαζικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, να αποδυναμώσει τους εργατοπατέρες, να χτίσει το δικό του λαϊκό μέτωπο και να πάρει ο ίδιος τα ηνία στην κοινωνία, στην οικονομία, στην εξουσία.
Αποδυνάμωσε τα κόμματα και τους συνδικαλιστές της πλουτοκρατίας. Μαζί τα είχαν χρόνια προαποφασισμένα όλα. Τα μέτρα περιγράφονταν στα προγράμματα τους και στις Ευρωσυνθήκες.
Αποδυνάμωσε το Συν-σύριζα-ΚΟΕ, που πασχίζει να σε πείσει ότι είναι δυνατός ένας πιο ανθρώπινος καπιταλισμός, για να σε κρατήσει εγκλωβισμένο στη στρούγκα του συστήματος.
Ο καπιταλισμός ούτε ρυθμίζεται, ούτε εξανθρωπίζεται. Μόνο χειρότερος μπορεί να γίνει.
Αγώνας για τα λαϊκά δικαιώματα μαζί με τους νεκροθάφτες τους δεν μπορεί να γίνει.
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΕΚ Πάτρας και Αιγίου, προετοιμάσανε την αντιλαϊκή επίθεση.
Υπέγραψαν συμφωνίες που προβλέπουν μαζικές απολύσεις, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, σφαγιασμό μισθών και συντάξεων. Χειροκρότησαν τις απολύσεις των συμβασιούχων, υπέγραψαν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, ξεπούλησαν τους εργαζόμενους. Εκλεκτά τους στελέχη, όπως ο Καραγεωργόπουλος (απόφοιτος της ακαδημίας της ΓΣΕΕ), έχουν κάνει τον συνδικαλισμό, επιχείρηση.
Ακροατήριο και ουρά των εργατοπατέρων είναι η ομάδα του ΣΕΑΜ. Δικοί τους «συνδικαλιστές» μένανε τελευταίοι στα εργοστάσια που έκλειναν και συνέχιζαν να εισπράττουν κανονικά τους μισθούς τους. Για αυτό και προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους της ΕΒΟ με στημένες «συσκέψεις» μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μαζί με όλους αυτούς δηλαδή που έχουν στηρίξει τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα. Τα ίδια κάνανε και στον «Βοσινάκη», διεκδικώντας νέες επιδοτήσεις και κίνητρα για λογαριασμό της πολυεθνικής. Απαιτούμε: Η κυβέρνηση να αναλάβει να χρηματοδοτήσει άμεσα τα ΕΑΣ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να πληρωθούν τώρα όλα τα χρωστούμενα σε όλους τους εργαζόμενους. Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά συγχώνευση, κανένα κλείσιμο στα ΕΑΣ. Καμιά περικοπή στους μισθούς και τα επιδόματα. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Καμιά απόλυση και καμιά περικοπή μισθών σε όλα τα εργοστάσια του Αιγίου.
Να παλέψουμε για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα αμυντικής βιομηχανίας που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε. Να κάνουμε λαϊκή ιδιοκτησία τη βιομηχανία, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις συγκοινωνίες, τις τηλεπικοινωνίες και το συγκεντρωμένο εμπόριο με κεντρικό σχεδιασμό και κριτήριο ανάπτυξης τα λαϊκά συμφέροντα.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ:
Έκτακτο επίδομα για όλους τους άνεργους συναδέλφους-Αύξηση στα επιδόματα ανεργίας και χορήγησή τους για όσο παραμένουμε άνεργοι. Απαγόρευση των απολύσεων.
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις ενσήμων.
Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας. Καμία διακοπή σε λογάριθμους νερού και ΔΕΗ.

ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ.
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου