Για την ξερόλακα

14.6.10
Καταγγέλλουμε τον νομάρχη, τον δήμαρχο Φούρα και την πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί παίζουν βρώμικα παιχνίδια με την δημόσια υγεία του λαού.
Παρότι μπορούν να πάρουν απόφαση και να μεταφέρουν άμεσα σε άλλο τόπο τα σκουπίδια, αρνούνται να το πράξουν.
Προτιμούν να τα αφήνουν στους δρόμους, ως μέσο πίεσης κι εκβιασμού, για να στρέψουν τους εργαζόμενους της πόλης μας, απέναντι στους κατοίκους της περιοχής που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους πνιγμένοι δίπλα στη τοξική βόμβα που λέγεται Ξερόλακα.
Τα σκουπίδια άμεσα, μπορούν να μεταφερθούν αλλού.
Ο δήμαρχος κι ο νομάρχης δεν το πράττουν γιατί θέλουν να προωθήσουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με την επεξεργασία και την συγκέντρωση των απορριμμάτων.
Η εξυπηρέτηση τεράστιων οικονομικών συμφερόντων είναι ο λόγος που τους ωθεί να εκβιάζουν τους εργαζόμενους της Πάτρας και τους κατοίκους.
Ο Φούρας και η δημοτική και νομαρχιακή πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, έχει πλάτες σε μερίδα των καναλιών και του τοπικού τύπου που προβοκάρουν, συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν και βρίζουν χυδαία τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων.
Στα μέσα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι στενάζουν με μισθούς πείνας κι εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Κερδισμένοι είναι μόνο μερικοί μεγαλοδημοσιογράφοι που έχουν πουλήσει και την ψύχη τους στο διάβολο για να βγάλουν μερικά ευρώ παραπάνω.
Αυτούς καλύπτει και ηγεσία της ΕΣΗΕΠΗΝ που ξεπούλησε τους απολυμένους του Καμπέρου μαζί με το Εργατικό κέντρο Πάτρας, υπογράφοντας συμφωνίες με το Νομάρχη, τον δήμαρχο, και τον Χατζηλάμπρου χαρίζοντας τις αποζημιώσεις των απολυμένων στον κεφαλαιοκράτη.
Θυμηθείτε. Ακόμα και την σεξουαλική παρενόχληση συναδέλφων τους-όπως έγινε πρόσφατα από τα σκουπίδια που μάζεψε στην πλαζ η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο όνομα του τουρισμού-κάνουν γαργάρα ορισμένοι «δημοσιογραφίσκοι», προκειμένου να μην θιχτούν τα αφεντικά τους.
Αυτοί οι κύριοι έχουν κάνει ταξική επιλογή. Η θέση τους είναι δίπλα στο Φούρα και στους «Καραγεωργόπουλους». Απέναντι από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά δικαιώματα.
Για αυτό κρύβουν την αλήθεια και για τη Ξερόλακα.
Κρύβουν ότι ο τόπος αυτός, ποτέ δεν ήταν κατάλληλος για σκουπιδότοπος.
Κρύβουν ότι σήμερα η Ξερόλακα είναι μία τοξική βόμβα, έτοιμη να εκραγεί.
Κρύβουν ότι χρόνια τώρα μολύνει τον αέρα, τα υπόγεια ύδατα, τα ποτάμια από ρύπους που κυλάνε μέχρι τη θάλασσα, λύματα που τα βρίσκουμε στο νερό που πίνουμε.
Κρύβουν ότι υπάρχει άλλη λύση, που να δικαιώνει τους κατοίκους και λυτρώνει την Πάτρα από την τοξική βόμβα που καθημερινά απειλεί να εκραγεί.
Τώρα, αυτή τη στιγμή, να κλείσει η Ξερόλακα.
Να ακυρωθούν τα σχέδια για παράδοση του τομέα συλλογής και διαχείρισης των απορριμμάτων στο κεφάλαιο.
Φούρας και Κατσικόπουλος, μαζί με τις δημοτικές πλειοψηφίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Συνασπισμού, εγκληματούν σε βάρος του λαού της Πάτρας.
Είναι αδίστακτοι.
Ικανοί για κάθε προβοκάτσια σε βάρος των εργαζομένων, προκειμένου να κάνουν πράξη τα αντιλαϊκά τους σχέδια.
Αυτοί οι κύκλοι που δρουν στο σκοτάδι βάλανε φωτιά στο σκουπιδότοπο, με την επιδίωξη να ενοχοποιήσουν τους κατοίκους.
Να ζητήσουν δημόσια συγνώμη οι Γκαιμπελίσκοι, συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης, που δουλειά τους είναι να κάνουνε πάντα, το άσπρο μαύρο, βιάζοντας την αλήθεια.
Δεν πρόκειται να δεχτούμε ξανά την αποσιώπηση, την διαστρέβλωση των θέσεων του ΠΑΜΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος.
Το ΠΑΜΕ δεν κάνει δημόσιες σχέσεις.
Δεν αντλεί το κύρος του από την προβολή του στα ΜΜΕ.
Η αταλάντευτη ταξική του στάση στους χώρους δουλειάς το έχει κατοχυρώσει στην συνείδηση των εργαζομένων ως τη μεγάλη εργατική συμμαχία συνδικάτων, ομοσπονδιών, εργατικών Κέντρων κι Επιτροπών Αγώνα που μπορεί και θα ανατρέψει τον αντιλαϊκό μεσαίωνα κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ.
Πέτα στα σκουπίδια την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τους ανυπόληπτους απολογητές τους, σε ορισμένα μέσα μαζικής διαστρέβλωσης της αλήθειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου