ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

7.6.10
Η γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, την Τετάρτη 2/6/2010, ενίσχυσαν το ψηφοδέλτιο που στήριξε το ΠΑΜΕ, την «Ταξική Ενότητα» αυξάνοντας τη δύναμη του κατά 71% (173 ψήφους από 101 το 2009). Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα φαίνονται στον παρακάτω πίνακα:
Θεωρούμε πως η μεγάλη πτώση των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ) και ΔΑΚΕ (ΝΔ), σε συνδυασμό με τη σημαντική ενίσχυση της φωνής του ΠΑΜΕ, συνιστά τρανταχτή απόδειξη καταδίκης της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που μας πλήττει καθημερινά και έμπρακτη επιβεβαίωση της δυναμικής και της προοπτικής που ανοίγει στις σημερινές δύσκολες συνθήκες το διεκδικητικό πλαίσιο και ο συνεπής και ανυποχώρητος ταξικός αγώνας που οργανώνουν και διεξάγουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά και εκείνους που διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις ή και διαφωνίες με το πλαίσιο και την τακτική του ΠΑΜΕ, ότι η ενίσχυση του ΠΑΜΕ θα φανεί στην πράξη, θα πιάσει τόπο! Θα είμαστε από την επόμενη των εκλογών, με ακόμα πιο δυνατή πλέον φωνή στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στην ενημέρωση και στην οργάνωση της πάλης ενάντια στην καταιγίδα των αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών μέτρων που θα έρχονται, στην πάλη για την παιδεία που έχει σήμερα ανάγκη ο λαός.
Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνουμε για μια ακόμα φορά πλατύ κάλεσμα στους συναδέλφους να σταθούν δίπλα μας, να ενισχύσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Στο ΠΑΜΕ ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να βρει στήριγμα και αποκούμπι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές του απόψεις, σε καμία περίπτωση όμως δεν είμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα που «εργολαβικά» θα αναλάβει να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Χρειάζεται η προσωπική συμβολή και συμμετοχή του καθενός από εμάς στην οργάνωση και στη διεξαγωγή της πάλης, μέσα από επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ, σε κάθε χώρο, για κάθε επιμέρους ή γενικότερο ζήτημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου