Κάλεσμα για την 4η πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ για το 2010 Δευτέρα 21/6 στο Μέγαρο λόγου και τέχνης, Πλατεία Γεωργίου στις 7.30

16.6.10
Η Γραμματεία Πάτρας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου καλεί, Συνδικάτα, Επιτροπές αγώνα, Συνδικαλιστές κι εργαζόμενους σε πλατιά σύσκεψη με θέμα:
«Εκτίμηση της δράσης μας για την οργάνωση της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Κεφαλαίου-ΕΕ-εργατοπατέρων.
Η προώθηση της ταξικής ενότητας των εργαζομένων και το χτίσιμο της λαϊκής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, την φτωχή και μεσαία αγροτιά, τη νεολαία, είναι όρος και προϋπόθεση για την ανατροπή του αντιλαϊκού οδοστρωτήρα.
Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε.
Κάνουμε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε μαγαζί, κάθε σχολή, κάστρο αντίστασης και αντεπίθεσης. Οργανώνουμε απεργία στις 23 Ιουνίου.Εγκαταλείπουμε το πολιτικό και συνδικαλιστικό προσωπικό του κεφαλαίου.
Ισχυροποιούμε το ΠΑΜΕ παντού».
Καλούμε όλους τους συναγωνιστές που δώσαμε μαζί τις απεργιακές μάχες το προηγούμενο διάστημα, να πάρουν μαζικά μέρος στη σύσκεψη και στη δράση.
Να σταματήσουμε το έγκλημα, μπορούμε.Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι. Η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου επιδιώκει το πλήρες ξεθεμελίωμα κάθε ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Έχει έτοιμο το νομοσχέδιο που καταργεί στην ουσία τις συντάξεις και τις αντικαθιστά με ένα βοήθημα και μας οδηγεί σε δουλειά πάνω από τα 65. Επιδιώκει την επιβολή και την επικράτηση της ποιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας μέσω του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει. Επιδιώκει σε συνεργασία με τους βιομήχανους όχι μόνο την μείωση των μισθών για τα επόμενα δύο τρία χρόνια αλλά την κατάργηση τόσο των κλαδικών όσο και της Ε.Σ.Σ.Ε. ακόμη την αύξηση του ορίου των απολύσεων, την κατάργηση των υπερωριών, των αποζημιώσεων.
Η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τα ελλείμματα, ούτε για τα χρέη. Δεν έχουμε δικαίωμα, δεν πρέπει να δεχθούμε αυτό το έγκλημα. Δεν επιτρέπεται, ούτε λεπτό χάσιμο χρόνου στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης να αποφασίσουν νέα πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Ιούνη απαιτώντας:Την πλήρη απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος
Την άμεση υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις.
Όχι στην κατάργηση των αποζημιώσεων
Όχι στης Απολύσεις
Την προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ και επιδότηση έως την εξεύρεση εργασίας.
Σύνθημα μας. ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
Το ΠΑΜΕ δεν είναι παράταξη.
Είναι ο ταξικός πόλος στο εργατικό κίνημα που μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων προς όφελος των εργαζομένων.
Είναι το αποκούμπι και το δικό σου μετερίζι.
Είναι αποφασιστικό όπλο στην αναμέτρηση για τα δικαιώματα μας.
Μαζί έχουμε ήδη ταρακουνήσει συνειδήσεις.
Έχουμε βάλει εμπόδια στον ταξικό μας αντίπαλο.
Συγκλονίσαμε την Πάτρα με τις μεγαλειώδεις εργατικές-λαικές κινητοποιήσεις μας.
Πετύχαμε επαναπροσλήψεις απολυμένων συναδέλφων, μπλοκάραμε τα σχέδια της εργοδοσίας, κερδίσαμε με μάχες τα δεδουλευμένα.
Μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Να πάρουμε το τιμόνι στην οικονομία, στην κοινωνία, στην εξουσία.
Νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου λαού.
Αυτός είναι ο δικός μας, απόλυτα ρεαλιστικός κι εφικτός, μονόδρομος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου