Προς τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κύριο Αντώνη Καλή.

11.6.10
Προς τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κύριο Αντώνη Καλή.

Τα μέλη της Ταξικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, έχουμε θέσει ξανά ζήτημα για την αντισυνδικαλιστική πρακτική και δράση του κύριου Καραγεωργόπουλου.
Πλέον όμως ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής ξεπέρασε κάθε όριο.
Όπως κι ο ίδιος παραδέχεται, μεσολαβούσε-κατά παράδοξο τρόπο-σε πληρωμές εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αφήνουν και «σκιές», κυρίως για το ζήτημα υπεράσπισης του ποσοστού αμοιβής του δικηγόρου του σωματείου, ο οποίος ταυτόχρονα εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής.
Πιστεύουμε ότι έτσι κι αλλιώς η στάση του ξεφεύγει από τα πλαίσια κάθε συνδικαλιστικής ηθικής καθώς μάλιστα ο εν λόγω κύριος είναι και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, αλλά και του ΕΚ Πάτρας.
Ανεξάρτητα από τις σοβαρές πολιτικές μας διαφορές, πιστεύουμε ότι κάθε καλόπιστος συνδικαλιστής κάθε παράταξης, δεν μπορεί παρά να αγανακτεί και να καταδικάζει τις πρακτικές του συγκεκριμένου κυρίου.
Πιστεύουμε ότι η άμεση παραίτηση ή και αποπομπή του από την διοίκηση του ΕΚ Πάτρας, είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο για λόγους ευθιξίας, αλλά και για την διευκόλυνση της οικονομικής και ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης.
Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί να πρυτανεύει η κομματική τοποθέτηση.
Ζητάμε την άμεση σύγκλιση της διοίκησης με εισήγηση δική σας, για την αποπομπή του κυρίου Καραγεωργόπουλου.
Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε, ότι δεν μπορεί η Διοίκηση του ΕΚ Πάτρας να εμφανιστεί ότι κουκουλώνει ένα μεγάλο πολιτικό και συνδικαλιστικό σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους.
Θεωρούμε ότι και ο θεσμικός σας ρόλος, σαν Προέδρου σε ένα από τα μεγαλύτερα Εργατικά κέντρα της χώρας, επιβάλλει να κινηθείτε άμεσα, ξεπερνώντας πολιτικές και κομματικές προκαταλήψεις.
Δεν μπορεί το συνδικαλιστικό κίνημα να αφεθεί στην τύχη ανθρώπων, σαν τον κύριο Καραγεωργόπουλο, που με τη στάση και την δράση του δυσφημεί την έννοια της συλλογικής διεκδίκησης και πάλης.

Τα μέλη της Ταξικής Αγωνιστική Συνεργασίας στην διοίκηση του ΕΚ Πάτρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου