ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΤΑ ΚΤΕΛ

8.1.11
Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Πατρών για την παράνομη και εκδικητική απόλυση του οδηγού και συνδικαλιστή Δαλδάκη Γιάννη, αμέσως αφού εκλέχθηκε στη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στο υπεραστικό ΚΤΕΛ επικαλούμενη αστεία προσχήματα, που είναι δικές της παραλήψεις. Είναι φανερό... Στο πρόσωπο του συγκεκριμένου συνδικαλιστή η εργοδοσία προσπαθεί να χτυπήσει το σύνολο των εργαζομένων, να τους εκφοβίσει για να σκύψουν το κεφάλι, να μην διαμαρτύρονται για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους, να είναι θύματα στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας να μην αντιδρούν στην διαρκή χειροτέρευση των συνθηκών και όρων εργασίας που σαν οδοστρωτήρας σταδιακά περνούν και ισοπεδώνουν τους εργαζόμενους.
Η απόλυση του συνδικαλιστή είναι συνέχεια των απαράδεκτων και επικίνδυνων εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στο Υπεραστικό και το Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών όπου καταπατούνται στοιχειώδη δικαιώματα. Υπερωρίες που δεν πληρώνονται με αποτέλεσμα την προσφυγή των εργαζομένων στα δικαστήρια. Υπερεργασία για τη συντήρηση και την ετοιμασία των οχημάτων που δεν αναγνωρίζεται και δεν πληρώνετε. Εξαντλητικά διαδοχικά ωράρια και εργασία χωρίς την συμπλήρωση των απαραίτητων ωρών ανάπαυσης ανάμεσα στα δρομολόγια (κάτι που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή επιβατών και εργαζομένων) Διαδοχικές συμβάσεις μερικής απασχόλησης με την απαραίτητη φυσικά διακοπή για να μην αποκτούν δικαιώματα οι εργαζόμενοι. Εκδικητική συμπεριφορά σε εργαζόμενους που διαμαρτύρονται και διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Ενώ οι εργαζόμενοι στο αστικό ΚΤΕΛ δουλεύουν με “μπλοκάκι” ως εργολάβοι του εαυτού τους, κλέβοντας τους έτσι ένσημα και καταπατώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Αυτή η κατάσταση που επικρατεί και που χειροτερεύει συνεχώς δείχνει σήμερα την ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που είναι βέβαιο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν να μην δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που σταδιακά μας οδηγούν. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους να περάσουν στην αντεπίθεση σε σύγκρουση με την πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ – ΕΕ και τη στάση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Δεν προκαλεί εντύπωση η συμπεριφορά της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που με επιμέλεια έκρυψε την απόλυση και δεν έβγαλε άχνα σε αυτή την σοβαρή εκτροπή όπως είναι η απόλυση συνδικαλιστή .
Καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν, να διαμαρτυρηθούν, να μην σκύψουν κεφάλι και να σκεφθούν ότι, αν σήμερα η εργοδοσία χτύπησε συνδικαλιστή αύριο τι θα συμβεί σε αυτούς; Οι εργαζόμενοι έχουν δύναμη και μπορούν να αποτρέψουν, να ακυρώσουν τέτοιες εξελίξεις.
Καλούμε τα σωματεία της πόλης μας να βρεθούν στο πλευρό του συναδέλφου, να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, με συμπαράσταση στην εκδίκαση της υπόθεσης την Τετάρτη 12/1 στο πρωτοδικείο Πατρών, απαιτώντας να δικαιωθεί ο εργαζόμενος και να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του.


Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου