ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ, ΤΗΣ ΠΑΣΥ, ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΓΕ.

19.1.11
ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ, ΤΗΣ ΠΑΣΥ, ΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΓΕ.

Η δύναμη μας είναι στον κοινό ταξικό αγώνα, διαχωρισμένοι από τους εργατοπατέρες που υπονομεύουν την πάλη. Ήδη με κινητοποιήσεις που οργανώσαμε με την συμμετοχή των ίδιων των ανέργων πετύχαμε να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα και το νερό σε δεκάδες οικογένειες συναδέλφων μας.
Πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα σε μια σειρά εργαζόμενους.
Εμποδίσαμε απολύσεις και πετύχαμε την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων μας.
Μπλοκάραμε τα σχέδια του κεφαλαίου για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων σε μια σειρά χώρους.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΟΝΟ ΣΟΥ
Δεν θα θυσιαστούμε για να αυγατίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με καλή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σωματείο,  θα απαιτήσουμε λύσεις,  θα αποτρέψουμε μέτρα σε βάρος των οικογενειών μας,  δεν θα επιτρέψουμε να βγάλει η τράπεζα στο σφυρί το σπίτι του συνάδελφου που είναι άνεργος,  θα κόψουμε το χέρι σε όποιον επιχειρήσει να κόψει το ρεύμα ή το νερό σε άνεργο συνάδελφο,  θα απαιτήσουμε δυναμικά λύσεις στα νοσοκομεία που πετούν έξω τους άνεργους συνάδελφους γιατί δεν έχουν θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας,  θα κλείσουμε το δρόμο σε όλα τα αρπακτικά που βάζουν εμπόδια για να ζούμε την οικογένεια μας, να σπουδάζουμε τα παιδιά μας. Συνάδελφοι, σε αυτές τις συνθήκες, αυτές οι μορφές πάλης είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες.

ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ –ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ
Τα μέτρα σχεδιάζονταν και προετοιμάζονταν χρόνια. Δεν επιβλήθηκαν στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του Λαός. Περιγράφονταν στα προεκλογικά τους προγράμματα, προετοιμάζονταν, με νόμους και ρυθμίσεις, καιρό τώρα.
Στο πλάι τους στέκουν οι ξεπουλημένες-προδοτικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΕΚ Πάτρας, κι άλλων φορέων όπου ο έλεγχος βρίσκεται στα χέρια φιλοκυβερνητικών και αντιλαϊκών δυνάμεων. Ήδη στις επιχειρήσεις (όπως η ΝΕΟΓΑΛ) που έχουν τη συναίνεση των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ προχωρούν στην υλοποίηση των επιλογών Κυβέρνησης – ΣΕΒ – Τρόικας χτυπώντας και μειώνοντας μισθούς και μεροκάματα, σφαγιάζοντας τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Όλοι αυτοί μαζί με το σκορποχώρι του ΣΥΝ-Σύριζα και την «ψευτοΑνταρσύα» έκαναν τα πάντα για να αποκοιμίσουν το λαό, να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση.
Στηρίξανε την ΓΣΕΕ και τα ΕΚ Πάτρας κι Αιγίου, αυτά τα φυτώρια εργατοπατέρων που υπερασπίζονται τα κέρδη του κεφαλαίου και τα αντιλαϊκά μέτρα. Κάνουν πλάτες στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του πολιτικού-συνδικαλιστικού προσωπικού του κεφαλαίου που επιδιώκει να κρύψει ότι η κρίση είναι κρίση του καπιταλισμού και όχι κρίση κάποιου δήθεν διαχειριστικού μοντέλου. Τα μέτρα έχουν στόχο τη σωτηρία των κερδών του κεφαλαίου και δεν έχουν καμιά σχέση με το χρέος. Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, προειδοποιήσαμε για την επερχόμενη λαίλαπα. Δεν μείναμε στα λόγια.
Πήραμε και συνεχίζουμε να παίρνουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης. Φέρνουμε στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρωτοστατούμε στην προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας στις 10 Φλεβάρη.
Απαντάμε με ενιαία δράση σε κάθε κλάδο, με αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές. Ταξική ενότητα στον κλάδο, στο εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση ενάντια στους εργοδότες, την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Κάθε κεφαλαιοκράτης που έχει ήδη μειώσει μισθούς και έχει προχωρήσει σε αλλαγές ωραρίων, σε κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ή επιχειρεί να το κάνει, πρέπει να βρίσκεται αντιμέτωπος με όλα τα Σωματεία του κλάδου, με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής που είναι το εργοστάσιο, ο τόπος δουλειάς, με όλους τους εργαζόμενους στο σύνολό τους. Να κάνουμε πράξη το «όλοι για έναν και ένας για όλους».
Μαζί, ταξικά ενωμένοι, εργαζόμενοι από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, φτωχοί αγρότες, νέοι, βάζουμε πλάτη για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου της αντεπίθεσης.
Ανατρέπουμε το συσχετισμό δύναμης σε βάρος του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού παντού. Ισχυροποιούμε το ΠΑΜΕ και τη ΠΑΣΕΒΕ.

Έλα να συζητήσουμε στη Παναχαϊκή σύσκεψη που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, την Τετάρτη 2 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα στον Παμικρασιατικό (πλ. Ελευθερίας).

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου