Οι παράνομες και εκδικητικές απολύσεις δε θα περάσουν

11.1.11
Αντιπροσωπεία της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Πάτρας συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 11/1 με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Πατρών για τα ζητήματα των απολύσεων που καταγγέλθηκαν στη γραμματεία του Π.Α.ΜΕ: την παράνομη και εκδικητική απόλυση του οδηγού και συνδικαλιστή Γιάννη Δαλδάκη, και ενός ακόμα οδηγού πατέρα 4 παιδιών μετά από 21 χρόνια υπηρεσίας.
Η διοίκηση του ΚΤΕΛ δήλωσε αναρμόδια στο αίτημα των συνδικαλιστών να παρθούν πίσω οι απολύσεις, ισχυριζόμενοι ότι τα ζητήματα προσλήψεων και απολύσεων των οδηγών είναι προσωπική υπόθεση του κάθε ιδιοκτήτη – εργοδότη, ενώ ευθύνη της διοίκησης είναι το υπόλοιπο προσωπικό και η ορθή και εύρυθμη εκτέλεση των δρομολογίων. Και ενώ κάτω από την πίεση των συνδικαλιστών παραδέχθηκαν ότι οι οδηγοί ήταν καθόλα εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην εταιρία και στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, την ίδια ώρα αρνήθηκαν να τους στηρίξουν και πάσχισαν να δικαιολογήσουν τις απολύσεις, χωρίς όμως να αναφέρουν κανένα ουσιαστικό λόγο.
Καταγγέλουμε τη στάση της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, η οποία με την τακτική του «νίπτω τας χείρας» ουσιαστικά ταυτίζεται με τη θέση και τα συμφέροντα των εργοδοτών – ιδιοκτητών, ενώ αποποιείται τις ευθύνες που έχει και κάνει τους εργαζόμενους «μπαλάκι» μεταξύ εταιρίας και ιδιοκτητών ακόμα και για τα υπόλοιπα ζητήματα των απαράδεκτων και επικίνδυνων εργασιακών σχέσεων και συνθηκών που καταγγέλθηκαν.
Αυτή η κατάσταση που επικρατεί και που χειροτερεύει συνεχώς δείχνει σήμερα την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που είναι βέβαιο θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν να μην δεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που σταδιακά μας οδηγούν, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Καλούμε τα σωματεία της πόλης μας να βρεθούν στο πλευρό του συναδέλφου, να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, με συμπαράσταση στην εκδίκαση της υπόθεσης την Τετάρτη 12/1 στο πρωτοδικείο Πατρών, απαιτώντας να δικαιωθεί ο εργαζόμενος και να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου