Δημαράς, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, κόβουν το νερό σε οικογένειες ανέργων.

26.1.11
Ο κύριος Κοντοές πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ και στέλεχος του ΣΥΝ, με τις ευλογίες τις «νέας» δημοτικής αρχής του κυρίου Δημαρά, και της κυβέρνησης, έβγαλαν συνεργείο σήμερα το πρωί να κόψει το νερό σε οικογένειες άνεργων οικοδόμων.
Αυτά είναι το πραγματικό πρόσωπο του Δημαρά και των υποστηρικτών του, ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ-Λάος.
Συνεχίζουν το «έργο» Φούρα-Μπακαλάρου.
Ο δήμαρχος, ήταν μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ, είχε δώσει «σκληρές μάχες» για να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ το πρόγραμμα του από κυβερνητικές θέσεις. Στο πρόγραμμά του περιέχονταν με σαφήνεια οι κατευθύνσεις για την περικοπή μισθών και συντάξεων, για την εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών, όπως και το νερό.
Πιστός στο Κόμμα του και στην αντιλαϊκή πολιτική που έχει ορκιστεί να υπηρετεί παραμένει ο κύριος Δημαράς και τα πρωτοπαλίκαρά του ΣΥΝ στη ΔΕΥΑΠ, σαν τον κύριο Κοντοέ. Επικαλούνται απλήρωτους λογαριασμούς όταν οι ίδιοι με την πολιτική τους έχουν πετσοκόψει μισθούς, έχουν οδηγήσει μαζικά στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους μας, έχουν εμπορευματοποιήσει τα πάντα.
Ο κύριος Δημαράς αποδείχθηκε ότι εκτός από ανάλγητος, είναι και κοινός ψεύτης, καθώς μόλις δυο μέρες πριν, μπροστά στις αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ που οργάνωσαν διαμαρτυρία στο δημαρχείο, «ορκιζόταν» ότι δεν πρόκειται να κόψει το νερό σε ανέργους!! Ούτε δύο μέρες δεν πέρασαν!!
Καλούμε όσους συνάδελφους δεν επικοινώνησαν ακόμα, να ενημερώσουν το ΠΑΜΕ για να οργανώσουμε-άμεσα-τις αντιδράσεις μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ):

1. Μείωση κατά 30% των τιμολογίων της ΔΕΥΑΠ από 1/1/2011 με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ιδιαίτερα σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους.

2. Απαλλαγή από 1/1/2011 της υποχρέωση πληρωμής πάσης φύσεως δημοτικών τελών και φόρων
για τις περιπτώσεις ανέργων, ημιαπασχολούμενων, χαμηλόμισθων, συνταξιούχων, φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων με ετήσιο ατομικό εισόδημα μικρότερο από 20.000€ ή οικογενειακό εισόδημα 40.000€, προσαυξημένο κατά 5.000€ για κάθε παιδί.
Απαλλαγή για τους φοιτητές που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες και σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους και για τις οικογένειες που έχουν τουλάχιστον ένα μέλος με αναπηρία άνω του 67%.
Αύξηση της δημοτικής φορολογίας στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές της πόλης μας και άμεση φορολογική επιβάρυνση-εισφορά για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Απλοποίηση της διαδικασίας για την άμεση εφαρμογή του μέτρου με αποσύνδεση των δημοτικών τελών από το λογαριασμό της ΔΕΗ.
3. Κατάργηση της επί πληρωμή στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας
και αντικατάσταση της από δίωρη δωρεάν στάθμευση όπου υπάρχουν παρκόμετρα. Να διαγραφούν όλες οι κλήσεις παρελθόντων ετών.
4. Να παρθούν από τώρα όλα εκείνα τα μέτρα για να γίνουν δεκτά στη δύναμη των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου, όλα τα παιδιά των οικογενειών που θα κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή (τροφεία) από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σταθερή και μόνιμη δουλειά. Να δημιουργηθούν νέοι σταθμοί.
5. Μείωση κατά 30% των διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο και το πνευματικό καλλιτεχνικό κέντρο από 1/1/2011 και πλήρη απαλλαγή για τα παιδιά των ανέργων.
6. Με ευθύνη του δήμου, να γίνει αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε άνεργους – και δημιουργία πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους. Δωρεάν παροχή πακέτου σχολικών ειδών για τα παιδιά ανέργων και χαμηλόμισθων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών.
7. Καμία απόλυση συμβασιούχου από το Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση των ΣΔΙΤ.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου