ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

16.11.10
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στη ΔΕΗ, αντιπροσωπείες της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ μαζί με μέλη ΔΣ των συνδικάτων Οικοδόμων, Μετάλλου και Υπηρεσιών.
Η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα σε τρεις οικογένειες οικοδόμων όπου είναι άνεργοι και οι δύο γονείς, με 4, 3 και 2 παιδιά η καθεμία.
Προκλητική ήταν η στάση των υπευθύνων της επιχείρησης. Συγκεκριμένα ο κύριος Μυλωνάς περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΗ, δήλωνε στην αντιπροσωπεία ότι είναι αναρμόδιος. Παρέπεμψε τους εργαζόμενους στον κύριο Καπερώνη, υπεύθυνο για τους διακανονισμούς, ο οποίος είπε ότι υπάρχουν ρητές εντολές από την κεντρική διοίκηση της ΔΕΗ για το υπέρογκο ποσό που ζητούν έτσι ώστε να γίνει η επανασύνδεση.
Η κυβέρνηση που καθοδηγεί το πογκρόμ σε βάρος των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών θέλει να μας καταντήσει ζητιάνους.
Απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε άνεργους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους κι ΕΒΕ.
Μείωση τιμολογίων ρεύματος 30% σε άνεργους, χαμηλόμισθους εργαζόμενους κι ΕΒΕ.
Άμεση επανασύνδεση ρεύματος στους εργαζόμενους και στους άνεργους.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ οφείλουν να απειθαρχήσουν. Η ίδια πολιτική που κόβει το νερό και το ρεύμα στους ανέργους, είναι υπεύθυνη για την λεηλασία και των δικών τους μισθών και συντάξεων.
Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στη ΔΕΗ να μην δέχονται να κόβουν το ρεύμα σε οικογένειες ανέργων. Το ρεύμα και το νερό είναι κοινωνικά αγαθά και καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει για αυτούς που τα στερούν από το λαό και σε όσους τους κάνουν τις πλάτες.
Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΜΕ, τα ταξικά Συνδικάτα, οι Λαϊκές επιτροπές Αγώνα και Αλληλεγγύης, θα πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα και τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση τους.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΣΕΒΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου