25.11.10
Την επιβεβαίωση ότι βρίσκεται σε πυρηνική ομηρία η Πάτρα, η Αχαΐα και συνολικά η χώρα μας παρέχει η ομολογία του υπουργού άμυνας Ε. Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λισσαβώνα.
Είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ποτέ δεν διέψευσαν την ύπαρξη και αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Άραξο.
Η ομολογία του Υπουργού ότι η Ελλάδα συμμετέχει στο πυρηνικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ διαθέτοντας μοίρες αεροσκαφών που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες, καθώς και ότι για το σκοπό αυτό έλληνες αξιωματικοί συμμετέχουν σε αντίστοιχα προγράμματα εκπαίδευσης και ασκήσεις του ΝΑΤΟ, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για το λαό της περιοχής και γενικότερα.
Το πυρηνικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ είναι η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ. Καμία σχέση δεν έχει με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Αντίθετα.
Τα σχέδια αυτά όπως και η συνεκμετάλλευση-συνδιαχείριση και Νατοποίηση του Αιγαίου που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να απαντηθούν και με την μαζική λαϊκή δράση.
Αποτελούν έναν ακόμα λόγο για να εκφραστεί η λαϊκή αγανάκτηση με την επιτυχία της πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου στις 11 το πρωί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου