ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΤΡΕΑΣ.

18.11.10
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΤΡΕΑΣ.
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ.

Οι εργαζόμενες ιδιωτικού συνεργείου καθαρισμού που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του νοσοκομείου Αγ. Αντρέας, έχουν προχωρήσει μαζί με το ΠΑΜΕ σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους (1 και 2 μήνες μαζί με το επίδομα αδείας και τα ένσημα).
Συγκεκριμένα χθες, αμέσως μετά την πορεία του ΠΑΜΕ για το Πολυτεχνείο, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλο στα γραφεία του κυρίου Μεντζελόπουλου- υπεύθυνου της εταιρείας- ο οποίος ανακάλεσε τις απολύσεις που είχε εξαγγείλει και δεσμεύτηκε για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων για αύριο Παρασκευή.
Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενες μαζί με το ΠΑΜΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στον διευθυντή του νοσοκομείου του Αγ. Ανδρέα, ο οποίος προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες από πάνω του. Παράλληλα αρνήθηκε να δώσει την σύμβαση που έχει υπογράψει το νοσοκομείο με το συγκεκριμένο δουλεμπορικό γραφείο.
Η ιδιωτικοποίηση τμημάτων της λειτουργίας των νοσοκομείων στηρίχθηκε από τους εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε Ρίο και Αγ. Αντρέα.
Στηρίχθηκε από τις πλειοψηφίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚ και σωματεία.
Συνένοχες είναι οι ομάδες του ΣΥΝ-Σύριζα που δεν βγάζουν κιχ για την συνύπαρξη-γιγάντωση της ιδιωτικής υγείας σε βάρος της δημόσιας. Συνένοχοι είναι και οι διάφοροι «Χατζηλάμπρου» που δεν βγάζουν κιχ για το δουλεμπόριο μέσα στα νοσοκομεία και συνεχίζουν να «διαδηλώνουν» αγκαζέ με τους κυβερνητικούς εργατοπατέρες.
Η πολιτική της μαύρης αντιλαϊκής συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη-ΝΔ-Λάος, εφαρμόζει τις δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας, τροφοδοτεί τα μαφιόζικα γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, χρηματοδοτεί τους ιδιοκτήτες-νταβαντζήδες που απειλούν και τρομοκρατούν εργαζόμενες μητέρες.
Τα δουλεμπορικά γραφεία και οι ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα επιδοτούνται από το κράτος με χρήματα των εργαζομένων, ενισχύονται από την συνειδητή υποβάθμιση και διάλυση της δημόσιας υγείας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.
ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΟΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου