ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ, ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

18.11.10
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ, ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΙΣ «ΣΥΜΜΑΧΕΣ» ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ.
Πάνω από 3500 εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, και πήραν μέρος στην μαζική ειρηνική και περιφρουρημένη συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από την Πλατεία Γεωργίου.
Πορεύτηκαν με καθαρό σύνθημα-αίτημα: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ. ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.
Είναι απαράδεκτη η στάση μερίδας των μέσων ενημέρωσης που είτε δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτα για την μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, είτε σκόπιμα φρόντισαν να αιωρείται ένα γενικό κλίμα ότι δήθεν έγιναν επεισόδια και στις δύο πορείες.
Αντίθετα, στην πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ, μαζί με την λεγόμενη «Ανταρσύα», τον ΣΥΝ-Σύριζα, την «Δημοκρατική αριστερά» και τους λεγόμενους «αντιεξουσιαστές», επαναλήφτηκε το χιλιοπαιγμένο έργο με τον κλεφτοπόλεμο κουκουλοφόρων και ΜΑΤ.
Το γεγονός ότι τα κλειδιά του ιστορικού χώρου του Παραρτήματος έχουν παραδοθεί σε ομάδες που κάνουν διακίνηση ναρκωτικών και σε παρακρατικούς προβοκάτορες, επαγγελματίες κουκουλοφόρους που πετάνε πέτρες και καίνε κάδους, δίνοντας πολύτιμα όπλα και επιχειρήματα στην μαύρη κυβερνητική προπαγάνδα, εξηγεί το γιατί η δημοτική και νομαρχιακή πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στεγάζει αυτές τις ομάδες. Εξηγεί το ποιος έχει συμφέρον και τρίβει τα χέρια του από αυτές τις πρακτικές.
Γιατί δεν βγάζει κιχ ο νέος δήμαρχος ή μήπως ήταν κι αυτός στην «συγκέντρωση του πετροπόλεμου και των καμένων κάδων» που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ και οι ομάδες που καθιερωμένα πλέον συμμαχούν και πορεύονται μαζί του;
Γιατί ο κύριος Δημαράς δεν δεσμεύεται για την αποπεράτωση των εργασιών στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος και την απόδοση του στους οργανωμένους φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος;
Το ΠΑΜΕ δεν συμμετείχε στο στημένο σκηνικό που στήθηκε στο Παράρτημα.
Οργάνωσε δική του ξεχωριστή συγκέντρωση, η οποία αγκαλιάστηκε ξανά από την πλειοψηφία του κόσμου που βγήκε στο δρόμο.
Δεν νομιμοποίησε με την παρουσία του το άθλιο καθεστώς που έχει δημιουργηθεί στο παράρτημα, καθεστώς που αποτελεί ύβρη για τη παλλαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη.
Έδωσε και δίνει πραγματικό νόημα στα σύγχρονα μηνύματα-αιτήματα του Νοέμβρη, με την καθημερινή του δράση για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας από την φτώχεια και την εξαθλίωση στην οποία θέλουν να μας καταδικάσουν.
Για παράδειγμα όταν τα παιδιά της «Ανταρσύας», μαζί με το ΠΑΣΟΚ παίζανε πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού το οποίο χρωστά δεδουλευμένα μηνών σε δεκάδες εργαζόμενες μητέρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου