12.11.10
ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ,
ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2010-ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ.
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ-ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, Ε.Ε. ΚΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΣΥΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010 ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ


Τα αιτήματα-μυνήματα της εργατικής-λαικής εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73 δεν μπαίνουν στο μουσείο.
Σήμερα είναι πιο επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε. Τα συνθήματα «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», «έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», που πυρπόλησαν τις καρδιές και τις συνειδήσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, μαθητών και φοιτητών λαϊκών οικογενειών, αντιστοιχούν σήμερα στα αιτήματα-μυνήματα του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη-ΝΔ-Λάος, στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ-ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Με ταξική ενότητα.
Τότε οι εργάτες και οι φοιτητές διαχωρίστηκαν από τους εργατοπατέρες της χούντας. Συσπειρώθηκαν στις οργανώσεις του ΠΑΜ, της ΕΣΑΚ και του ΚΚΕ που ανασυγκροτούνταν, στην ΚΝΕ που γεννήθηκε μέσα στο καμίνι της δικτατορίας, στην Αντί-ΕΦΕΕ, στην ΜΟΔΝΕ. Ο αντιιμπεριαλιστικός ξεσηκωμός του Νοέμβρη δεν ήρθε από το πουθενά. Αποτέλεσε συνέχεια των αγώνων του λαϊκού-εργατικού κινήματος της ΕΑΜικής αντίστασης και της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Προετοιμάστηκε μέσα στο καμίνι των αγώνων στα ξερονήσια και στις φυλακές, στην παράνομη δουλειά για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, από την ακλόνητη περήφανη στάση χιλιάδων κομμουνιστών και πρωτοπόρων αγωνιστών που δεν λύγισαν στα κρατητήρια της ασφάλειας και στις πιέσεις.
Στις φυλακές αρκούσε η καταδίκη της ΕΣΣΔ για να πάρεις συγχωροχάρτι. Χιλιάδες αγωνιστές αρνούνταν να πουλήσουν τα ιδανικά τους στο βωμό μιας ψευδεπίγραφης «ελευθερίας». Εξαίρεση αποτελούσαν διάφοροι «αριστεροί»-προπομπός του σημερινού ΣΥΝ-Σύριζα που συκοφαντούσαν το Σοσιαλισμό, υπογράφανε δηλώσεις μετανοίας στον ιμπεριαλισμό, στήριζαν τα μασκαρέματα της χούντας και το πείραμα της περίφημης «φιλελευθεροποίησης» του Μαρκεζίνη.
Οι εργάτες και οι φοιτητές, οργανωμένοι σε επιτροπές αγώνα με πλειοψηφία τις ταξικές δυνάμεις κάνανε στην άκρη τους τυχοδιώκτες που ήθελαν να εκφυλίσουν την κινητοποίηση και να τη μετατρέψουν σε μια τυφλή εκτόνωση χωρίς στόχο, σχέδιο και προοπτική, εύκολη λεία για τη χούντα και τα όργανά της. Οι εργάτες και οι φοιτητές περιφρούρησαν την κινητοποίηση, και πέτυχαν σοβαρές ρωγμές στη χούντα που οδήγησαν στην πορεία και στην κατάρρευση της.
Έτσι και τώρα, Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νεολαία, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Διαχωρισμένοι από τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το ΕΚ Πάτρας. Μακριά από τα δεκανίκια των εργατοπατέρων του ΠΑΣΟΚ τις ομάδες της ΚΟΕ-Ανταρσύα-Σύριζα που σε καλούν να πληρώσεις το χρέος για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Ομάδες που καλλιεργούν την αυταπάτη ότι δήθεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση της κρίσης.
Το μνημόνιο είναι συνέχεια του Μάαστριχτ, των αντιλαϊκών νόμων που πετσόκοβαν την κοινωνική ασφάλιση, των πολιτικών που λεηλατούσαν τα λαϊκά εισοδήματα και τις συντάξεις για τη σωτηρία της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τα μέτρα προετοιμάστηκαν χρόνια τώρα, εμπεριέχονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Δεν επιβλήθηκαν σε κανέναν. Είναι επιλογή του κεφαλαίου και του πολιτικού και συνδικαλιστικού του προσωπικού.
Η μαύρη συμμαχία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον Μητσοτάκη, με τη ΝΔ που ψήφισε τα μισά νομοσχέδια μαζί με την κυβέρνηση στη Βουλή, με το Λάος που είναι ο λαγός του κεφαλαίου, δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά, αν εμείς δεν την σταματήσουμε.
Τα «δανεικά» του ΔΝΤ και της ΕΕ δεν προορίζονται για να καλύψουν μισθούς και συντάξεις.
Είναι ταγμένα για νέες επιδοτήσεις και παροχές προς τα μονοπώλια και τους τραπεζίτες.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΑΠ’ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΘΥΣΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η κυβέρνηση με τους συμμάχους της, αποσταθεροποιεί και τινάζει στον αέρα τη ζωή της λαϊκής οικογένειας. Οδηγεί το λαό στη χρεωκοπία για να σώσει τα κέρδη του κεφαλαίου.
Η τρελή κούρσα των κερδών τους τα προηγούμενα χρόνια στηρίχθηκε πάνω στη συστηματική ληστεία της εργατικής μας δύναμης. Τώρα μας λένε να ξανακάνουμε θυσίες, να αυτοκτονήσουμε δηλαδή, για να συνεχίζουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι.
Αποδείχθηκε ότι εργατικά-λαικά δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια, δεν πηγαίνει μαζί με την κερδοφορία του κεφαλαίου. Ή αυτοί ή εμείς.
Μιλάνε για πατριωτισμό αυτοί που προσκυνάνε μπροστά στη κάθε Ζήμενς, αυτοί που πιστεύουν μόνο σε ένα θεό, στα κέρδη του κεφαλαίου, που δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε ιερό και όσιο.
Πατριωτισμός για την πλουτοκρατία είναι ότι συμφέρει τη τσέπη της.
Η τσέπη τους, τους οδήγησε να γίνουν μαυραγορίτες και συνεργάτες των γερμανών στη κατοχή, να σφάξουν μαζί με τους Αγγλοαμερικάνους τους ήρωες-αγωνιστές του ΔΣΕ, να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη Μακρόνησο. Η «πατριωτική» τους τσέπη έφερε τη χούντα, το ξεπούλημα της Κύπρου και του Αιγαίου, οδήγησε στην ενσωμάτωση της χώρας στις δομές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Οι μπίζνες του κεφαλαίου άναψαν τη φωτιά του πολέμου στα Βαλκάνια, έκαναν την Ελλάδα-ορμητήριο των Νατοϊκών και Ευρωενωσιακών μακελλάρηδων των λαών της Γιουγκοσλαβίας. Ο ίδιος «πατριωτισμός» της τσέπης τους, τούς οδηγεί να στέλνουν στρατό αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο Αφγανιστάν, το Κόσσοβο, τη Βοσνία και αλλού, να κάνουν συμμαχία με το Ισραήλ, το κράτος δολοφόνο των λαών της Μέσης ανατολής.
Η Ελληνική πλουτοκρατία δεν διστάζει προκειμένου να κάνει μπίζνες, να παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα στο ΝΑΤΟ, στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Συμμετέχει σε όλους τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων για τον έλεγχο πηγών ενέργειας και αγορών, συμμετέχει ενεργά στα βρώμικα σχέδια του ιμπεριαλισμού σε βάρος άλλων λαών, και την ίδια στιγμή υποθηκεύει το μέλλον και τη ζωή του λαού μας.
Η κυβέρνηση για να δρομολογήσει τις συμφωνίες που έχει ήδη κάνει εν κρυπτώ, καθώς και για να εξαπολύσει νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων, έχει ανάγκη τον αντικομουνισμό, την προβοκάτσια, τον αυταρχισμό και την καταστολή. Στην Πάτρα, η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στεγάζει το παρακράτος στο παράρτημα και αλλού.

-ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΈΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
-ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΗ ΠΑΣΕΒΕ, ΤΟ ΜΑΣ, ΤΗ ΠΑΣΥ.
-ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΊΓΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.
-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου