22.11.10
ΤΕΤΑΡΤΗ-15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΕΟΣ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ –ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, τα αστικά κόμματα, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να συντρίψουν τις ζωές και τα δικαιώματα μας. Αυτός είναι ο δικός τους μονόδρομος για την προστασία των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Να πτωχεύσει ο λαός για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Μας οδήγησαν ήδη στη μαζική ανεργία και τη φτώχια.
Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της κυβέρνησης, της τρόικας και του μνημονίου μειώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, οδηγεί σε νέες μαζικές απολύσεις και στην ανεργία πολλές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ιδιαίτερα νέους και νέες, αυξάνει τη φορολογία και τις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων, επιβάλλει πρόσθετα χαράτσια για τις υποβαθμισμένες και απαράδεκτες υπηρεσίες στη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια, παραδίνει στο μεγάλο κεφάλαιο κρατικές επιχειρήσεις, γη, παραλίες, δάση, αυξάνει τις φοροαπαλλαγές, τα προνόμια και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Η επίθεση στις ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα αφορά όλη την εργατική τάξη.
Τα μέτρα έχουν στόχο την σωτηρία της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει παντού και η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ .
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΦΤΩΧΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ,
ΓΙΑ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ.

Οι θυσίες ούτε τέλος έχουν, ούτε θετικό αποτέλεσμα θα έχουν για το λαό. Αντίθετα.
Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.
Στα εκβιαστικά τους διλήμματα απαντάμε:
Να χρεοκοπήσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Δουλειά για όλους, μόρφωση, Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Η υψηλή κερδοφορία τους, οι τεράστιες κρατικές χρηματοδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές δημιούργησαν το κρατικό χρέος. Αυτοί να πληρώσουν και όχι ο λαός.
Στην κυβέρνηση και την τρόικα απαντάμε: κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση τα τεράστια χρέη που έχει το κράτος προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς. Να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Απορρίπτουμε τους μισθούς πείνας. Την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία. Δεν ανεχόμαστε, δε συναινούμε στο να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στη φτώχεια και την ανεργία, χωρίς δικαιώματα, για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Δε δεχόμαστε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας χωρίς σύγχρονη, δημόσια, δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Χωρίς σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν μόρφωση. Δε δεχόμαστε να ζήσουμε με σχολεία και Πανεπιστήμια στην υπηρεσία των μονοπωλίων και της αγοράς.
Να αποκρούσουμε όλοι μαζί τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα. Για να σταματήσει το χαράτσι της περαίωσης σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων με «μπλοκάκι».
Να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, να καταργηθούν τα προνόμιά τους, να φορολογηθούν με 45% τα κέρδη τους, να σταματήσουν οι τεράστιες νατοϊκές πολεμικές δαπάνες, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας.
Απορρίπτουμε το μνημόνιο διαρκείας, το μονόδρομο των μονοπωλίων της Ε.Ε. και των κομμάτων τους. Ανάπτυξη για το λαό, όχι για την πλουτοκρατία.
Στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα στους εργαζόμενους και στους λαούς της Ευρώπης, μήνυμα αλληλεγγύης και αντεπίθεσης. Η Ε.Ε., τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, ο καπιταλισμός είναι ο κοινός εχθρός. Δεν αλλάζουν.
Πατριωτισμός για μας είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα του καπιταλισμού. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας για τα συμφέροντά τους δε θυσιάζουν μόνο τα λαϊκά δικαιώματα. Προωθούν επικίνδυνες συμφωνίες εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Λαϊκή συμμαχία να εμποδίσουμε τη νατοποίηση, συνδιαχείριση του Αιγαίου.
Μεγαλώνει, όμως, και η ανησυχία τους, όσο διαπιστώνουν ότι οι εκβιασμοί, τα διλήμματα, το ψέμα και ο αποπροσανατολισμός πιάνουν σε όλο και λιγότερους, όπως έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές. Όσο διαπιστώνουν, ότι τα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ΕΚ Πάτρας, δεν μπορούν να συγκρατήσουν τους αγώνες και τη λαϊκή οργή, δεν λειτουργούν ως ασφαλή για το σύστημά τους «αμορτισέρ».
Πρόσφατα στην Πάτρα με κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ συνδέθηκε το ρεύμα σε τρείς ακόμα οικογένειες ανέργων. Πληρώθηκαν οι καθαρίστριες του νοσοκομείου του Αγ. Αντρέα τα δεδουλευμένα τους παρά την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΚΟΕ (Πετρόπουλος-Χατζηλάμπρου). Οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ με τα δεκανίκια τους κηρύττουν «απεργίες-μαϊμούδες» και κρύβονται μετά σαν λαγοί, όπως ο Καραγεωργόπουλος στο Καζίνο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εκφυλίζουν και υπονομεύουν την πάλη, όπως στους ΟΤΑ.
Οργάνωση σε κάθε τόπο δουλειάς, λαϊκές επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά.
Παραμερίζουμε τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚ Πάτρας και τα δεκανίκια τους, αλλάζουμε το συσχετισμό δύναμης σε βάρος τους.
 Εργοστάσιο το εργοστάσιο, κλάδο τον κλάδο, γειτονιά τη γειτονιά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όλη η εργατική τάξη σε ενιαίο και συντονισμένο αγώνα απέναντι στα μονοπώλια, την Ε.Ε. και τα κόμματά τους. Αυτή είναι η μόνη γραμμή ταξικής ενότητας και πάλης. Είναι η γραμμή του ΠΑΜΕ. Στηριχτείτε με εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ.
Αποδυναμώνουμε παντού το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, συνολικά στους υποστηρικτές της Ε.Ε.
 Δυναμώνουμε το συντονισμό και την κοινή δράση εργατών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών και μεσαίων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, νεολαίας, γυναικών. Χτίζουμε τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στο κεφάλαιο, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές κατακτήσεις. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ, ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ, ΤΗΝ ΠΑΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Επικοινώνησε με το Π.Α.ΜΕ:
Web: http://pamepatras.blogspot.com, Email: pamepatras@gmail.com, Τηλ: 6985577460

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου