Σχόλιο της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ

5.2.10
Πέσανε οι μάσκες!
Η κυβέρνηση επιδοτεί τον Εμφιετζόγλου με ζεστό χρήμα. Η εταιρεία του σπάει το ένα ρεκόρ κερδοφορίας πίσω από το άλλο κι οι εργάτες παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 3 μήνες.
Ο κυβερνητικός Δήμαρχος και ο Νομάρχης μαζί με τον κυβερνητικό περιφερειάρχη παριστάνουν τους τηλεφωνητές ανάμεσα στο αρμόδιο Υπουργείο της δική τους κυβέρνησης, ενώ σε «κλειστές» μυστικές τους συσκέψεις στο κυβερνητικό τους Κόμμα συζητούν, όχι για το αν και πότε θα πληρωθούν οι εργάτες, αλλά για το πώς θα τσακιστεί το Συνδικάτο Οικοδόμων, το ΠΑΜΕ, οι λαϊκές και αγροτικές κινητοποιήσεις.
Μαζί τους και ο θλιβερός θίασος του κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού σε ρόλο απεργοσπάστη για άλλη μια φορά.
Μαζί τους και κάποιοι γραφικοί «εξυπνάκηδες», καλοπληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι, σε ρόλο γκαουλάιτερ της πλουτοκρατίας, ταγμένοι στην αποσιώπηση, τη διαστρέβλωση και τη συκοφάντηση των αγώνων του λαού μας.
Το σύνθημα «Λαμόγια-ξεφτίλες-εργατοπατέρες, οι εργάτες δεν είναι σαν κι εσάς τις λέρες», να γίνει μυριόστομη κραυγή και σύνθημα εγκατάλειψης, παράκαμψης των θεσμικών υπαλλήλων του κεφαλαίου που λερώνουν την εργατική τάξη με τις φιλοεργοδοτικές παρεμβάσεις τους. Οι πατενταρισμένοι απεργοσπάστες, οι «συνδικαλιστές»-μεσάζοντες εταιρειών, οι αρχιερείς της νοθείας και των εκβιασμών, οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του Εμποροβιομηχανικού κεφαλαίου αποτελούν σήμερα την συμμαχία του ΠΑΣΟΚ-ΣΕΑΜ στο ΔΣ του αντεργατικού κέντρου Πάτρας.
Η εργατική λαϊκή κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10 του φλεβάρη θα δώσει για άλλη μια φορά την καλύτερη απάντηση.
Εργατιά-αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά ενάντια στην μαύρη συμμαχία κεφαλαίου-αστικών κομμάτων-ΕΕ.
Η αντεπίθεση είναι μονόδρομος. Να ανάψει γερά παντού η σπίθα της λαϊκής απειθαρχίας, της μαζικής εργατικής ανασύνταξης και αντεπίθεσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου