Απεργία 24.2

25.2.10

Δελτίο τύπου της Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 Φλεβάρη.


Η εργατική τάξη της Πάτρας, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, έδωσε την πρώτη ηχηρή απάντηση στον αντιλαϊκό τυφώνα κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-εργατοπατέρων και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου.

Η μεγαλειώδη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αποτελεί βάση και παρακαταθήκη για την οργάνωση της αντεπίθεσης του εργατικού λαϊκού κινήματος, με στόχο την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων και την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Τσακίστηκε η μαζική πλύση εγκεφάλου των καναλιών της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης ότι δήθεν οι εργαζόμενοι συμφωνούν στον ακρωτηριασμό δικαιωμάτων και μισθών για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η κερδοφορία των μονοπωλίων.

Σμπαραλιάστηκε η οργανωμένη προσπάθεια ελέγχου-χειραγώγησης-εκτόνωσης της εργατικής-λαικής δυσαρέσκειας που επεδίωξε ο κυβερνητικός κι εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Από τα χαράματα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απάντησαν έμπρακτα στις προσπάθειες της πολυεθνικής «Μάκρο» να προχωρήσει σε απολύσεις, περιφρουρώντας την απεργία στο πολυκατάστημα.

Οι απεργιακές φρουρές του ΠΑΜΕ πιστές στο ραντεβού τους με τους εργάτες της Βιομηχανικής Ζώνης, με συντονισμένες και περιφρουρημένες ενέργειες απέκλεισαν πλήρως τις οδικές αρτηρίες κι αμέσως μετά έσπασαν στην πράξη την τρομοκρατία, μέσα στο πολυκατάστημα του Αντζουλάτου-πρωταγωνιστή στις απολύσεις και στην αισχρή εκμετάλλευση και καταπίεση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Ομίλου.

Οι προβοκάτσιες που επιχείρησε να στήσει με την προκλητική παρουσία του, απαντήθηκαν, όπως αρμόζει σε τέτοια παράσιτα, από τις απεργιακές φρουρές.

Δεν πρόκειται να τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί κι αυτόν και τους ομοίους του.

Την ώρα που οι στυλοβάτες της κυβέρνησης βγάζανε λόγους στο μπαλκόνι, δήθεν υπέρ των εργαζομένων, μέσα στο κτίριο οι υπάλληλοι της Εργατικής Εστίας δούλευαν κανονικά. Η απεργοσπασία οργανώνεται και καθοδηγείται από τα πρώτα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚ και την ΑΔΕΔΥ και πρόκειται για καθεστώς που επαναλαμβάνεται συστηματικά.

Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, η ΑΔΕΔΥ και οι κολαούζοι του σαν τον Χατζηλάμπρου και τη παρέα του, ΣΥΝ-ΚΟΕ-ΣΕΑΜ που αποτελούν την ουρά του κυβερνητικού συνδικαλισμού, για άλλη μια φορά είναι έκθετοι.

Δεν φτάνει σήμερα να πέσουν σε ανυποληψία ο κυβερνητικός κι εργοδοτικός συνδικαλισμός. Έτσι κι αλλιώς αυτό έχει ήδη γίνει. Κανένας εργαζόμενος δεν τους έχει εμπιστοσύνη. Όλοι ξέρουν-ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση-οτι όπου ανακατεύτηκαν αυτές οι ηγεσίες το αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους ήταν ξεπούλημα και «λύσεις» που πάντα ευνοούσαν το κεφάλαιο.

Σήμερα είναι προϋπόθεση για την ανατροπή της αντεργατικής πολικής, η ταξική ενότητα των εργαζομένων. Δηλαδή η συντριβή των κουκουλοφόρων του κεφαλαίου μέσα στο εργατικό κίνημα, που προπαγανδίζουν την «εργασιακή ειρήνη» δηλαδή την υποδούλωση, όταν το κεφαλαίο μας έχει κηρύξει τον πόλεμο στην ζωή και δικαιώματά μας.

Προειδοποιούμε τον κεφαλαιοκράτη Αντζουλάτο και την πλουτοκρατία της πόλης, να μη τολμήσουν να αγγίξουν ούτε τρίχα απεργού.

Διαφορετικά, θα έχουν απέναντί τους-όχι τους υπαλλήλους τους στο ΕΚ και την ΑΔΕΔΥ, αλλά το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.

ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ:

ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ 28, 1ος ΟΡΟΦΟΣ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ-ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ:

ΤΗΛ. 2610278255, ΦΑΞ: 2610278972.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου