ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ. ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

21.2.10
Το πολυεθνικό μονοπώλιο της «Μάκρο» (θυγατρική της «Μέτρο Γκρουπ» η οποία διαθέτει καταστήματα σε 33 χώρες, με 103.000 εργαζόμενους και σύνολο πωλήσεων το 2008 68 δις ευρώ-το 1/3 περίπου του «δημόσιου χρέους» και το ¼ από τα κέρδη των τραπεζών τα τελευταία χρόνια), προχώράει σε απολύσεις.
Το σύνθημα για ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, για μαζικές απολύσεις εργαζομένων, με πρόσχημα την κρίση, το έδωσε η κυβέρνηση, με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της.
Το θράσος και η ασυδοσία των πολυεθνικών πατάει πάνω στην ανοιχτά φιλοεργοδοτική στάση των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας που στήριξαν τους νόμους και τις Ευρωσυνθήκες οι οποίες θεσμοθετούν την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, με πρόσχημα την κρίση.
Το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας έχει συμφωνήσει στην Οικονομική και κοινωνική Επιτροπή με τους εκπροσώπους της «Μάκρο» και τους υπόλοιπους κεφαλαιοκράτες να ξεζουμίσουν τους εργαζόμενους για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και μακρόχρονη κερδοφορία τους.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην Πάτρα, αλλά και πανελλαδικά, θα κάνουμε τα πάντα για να μπει φραγμός στις απολύσεις και την αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-κεφάλαιου-εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Θυμήσου: το κεφάλαιο δεν δίνει δουλειά. Αντίθετα, το μόνο που μπορεί να εξασφαλίσει είναι ανεργία και συνεχές χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.
Εμείς μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτούς. Το κεφάλαιο δεν μπορεί να αυγατίσει τα κέρδη του χωρίς να ληστέψει την εργατική μας δύναμη.
Ο αγώνας ενάντια στην αντεργατική πολιτική για να φέρει αποτελέσματα και να έχει προοπτική, προυποθέτει ταξική ενότητα και διαχωρισμό από τους εργατοπατέρες που μας σκάβουνε το λάκκο. Οι εργάτες της «Μηχανικής» που ήταν απλήρωτοι 4 μήνες έτσι κατάφεραν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ-ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους εμπόρους που στενάζουν κι αυτοί, όπως και οι εργαζόμενοι, από την ασυδοσία και το καθεστώς των μονοπωλίων, να συνταχθούν στον κοινό αγώνα.
Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα Μάκρο δεν είναι μόνοι τους.
Το ταξικό εργατικό κίνημα, Ομοσπονδίες, κλαδικά συνδικάτα και σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και συνδικαλιστές που δραστηριοποιούνται στις γραμμές του ΠΑΜΕ, θα καλύψουμε όλες τις αποφάσεις αγωνιστικής διεκδίκησης και δράσης του Σωματείου Εργαζομένων στα Μάκρο. Θα πάρουμε και δικές μας πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μπει φραγμός στην τρομοκρατία και την πίεση που ήδη ασκεί η «Μέτρο Γκρουπ».
Προειδοποιούμε την εργοδοσία να πάψει να πιέζει και να απειλεί τους εργαζόμενους του Μάκρο.
Το ΠΑΜΕ έχει την δύναμη και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσει στα ίσα το πολυεθνικό μονοπώλιο, την αντεργατική κυβερνητική πολιτική και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Τα ανώνυμα τηλεφωνήματα προς τα στελέχη του ΠΑΜΕ που απειλούν οτι αν «τολμήσει το ΠΑΜΕ να στηρίξει τους εργαζόμενους στα Μάκρο, θα μας κάψουν τα αυτοκίνητα κλπ», θα πάρουν την απάντηση που αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η πολυεθνική, η κυβέρνηση και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι οι καθοδηγητές της επιχείρησης εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΚΡΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/2 ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/2 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου