Καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Πάτρας

11.2.10

ANAKOINΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων στην OPEL.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας καταγγέλλει τις εκβιαστικές απολύσεις δύο συναδέλφων στο συνεργείο της εταιρίας «OPEL Κουβέλης Α.Ε.» στην Πάτρα.

Σε πρώτη απάντηση και ένδειξη αλληλεγγύης το Συνδικάτο περιφρούρησε το συνεργείο της OPEL στην απεργία στις 10/2 και κάλεσε την εργοδοσία να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους. Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το Συνδικάτο για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στις απολύσεις συνολικά και να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας σε μισθούς και ασφάλιση που καταστρατηγούνται σε μια σειρά συνεργεία αυτοκινήτων και μηχανουργεία.

Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να συσπειρωθούμε στα συνδικάτα μας, να παλέψουν ενάντια στον νέο τυφώνα αντεργατικών μέτρων, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΝΔ-Ε.Ε. που δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, που τους επιτρέπει να μειώνουν τα μεροκάματα, να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να τους απολύουν.

Να μην επιτρέψουμε την κρίση τους να την φορτώσουν στις πλάτες μας, ενώ τόσα χρόνια μας ζητούσαν να κάνουμε θυσίες για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Δεν θέλουν να χάσουν ούτε ένα ευρώ από την τεράστια κερδοφορία τους.

Μονός δρόμος σήμερα αυτός της ταξικής ενότητας, διαχωρισμένοι από αυτούς που ζητάνε ακόμα πιο πολλά κίνητρα για το κεφάλαιο, να χτίσουμε το μέτωπο της αντεπίθεσης. Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, αποδυναμώνουμε τον εργοδοτικό συνδικαλισμό στο εργατικό κίνημα, ενισχύουμε το ΠΑΜΕ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ –

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου