ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

8.2.10

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, για νέα μείωση μισθών και συντάξεων, για τσεκούρι σε όλες τις κοινωνικές δαπάνες, για νέο φόρο στα καύσιμα και καινούργιο κύμα ακρίβειας, για ένταση της λεηλασίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αποτελούν και την τυπική κήρυξη του πολέμου απέναντι στην εργατική τάξη.

Η ληστεία με τα τέλη κυκλοφορίας, η νομιμοποίηση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας, η επέκταση της ελαστικών σχέσεων εργασιακής ομηρίας παντού, οι απολύσεις των εργαζομένων με stage που παραμένουν απλήρωτοι, τα μέτρα ξεκληρίσματος της φτωχομεσαίας αγροτιάς, η φοροληστεία στα ήδη πετσοκομμένα λαϊκά εισοδήματα ήταν απλά οι τροχιοδεικτικές βολές.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε ξεπέρασε κάθε αντεργατική προσδοκία. Δεν φέρνουν απλά θύελλα. Φέρνουνε τυφώνα. Ο πρωθυπουργός εφαρμόζει τα μέτρα που εισηγήθηκε προεκλογικά ο Καραμανλής και η ΝΔ.

Μέσα στην καπιταλιστική κρίση εταιρείες όπως η «Μηχανική» αυγατίζουν τα κέρδη τους κατά 170% (πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη στο πρώτο 9μηνο του 2009), με τους εργαζόμενους απλήρωτους για πάνω από 3 μήνες, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα του Λοβέρδου και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, στον Δήμο, στη Νομαρχία, στην Περιφέρεια ότι δήθεν «δεν υπάρχει σάλιο»!!

Η κρατική επιδότηση, με δικά μας χρήματα, στον κάθε Εμφιετζόγλου οδήγησε στα ελλείμματα. Η πολιτική ενίσχυσης κι επιδότησης του κεφαλαίου λεηλάτησε ταμεία που πληρώθηκαν ξανά και ξανά από τις εισφορές των εργαζομένων.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ-ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η κυβέρνηση κρύβει ότι μαζί οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επιδότησαν με 28 δις τους τραπεζίτες.

Κρύβει ότι μείωσαν ξανά την φορολογία του κεφαλαίου.

Κρύβει ότι μόνο το κράτος χρωστάει πάνω από 10 δις ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι μεγαλέμποροι, οι πολυεθνικές και οι βιομήχανοι έχουν πάψει να πληρώνουν τα ταμεία.

Η κυβέρνηση κρύβει ότι εγκρίθηκε κονδύλι 4 δις ευρώ στους βιομηχάνους και νέα απαλλαγή από τις πληρωμές που οφείλουν στα ταμεία.

Κυβέρνηση, περιφερειάρχης, Νομάρχης, Δήμαρχος μαζί με τους πουλημένους κυβερνητικούς ψευτοσυνδικαλιστές του Αντεργατικού Κέντρου της Πάτρας, κρύβουν ότι μαζί τα συμφωνήσανε με τους εμποροβιομήχανους και τα κατασκευαστικά μονοπώλια σαν την «Μηχανική», στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο να κατασπαράξουν τα δις ευρώ που έχουν πληρωθεί από τις εισφορές των εργαζομένων στον κρατικό προϋπολογισμό και στα διάφορα προγράμματα της ΕΕ. Για όλους αυτούς υπάρχει και σάλιο και χαβιάρι.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ-ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ-ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

ΣΗΚΩΣΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ-ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι αναγκαία μόνο για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Είναι προαποφασισμένα πολύ πριν τις εκλογές. Θέλουν να σκύψεις οικειοθελώς το κεφάλι και να δεχτείς το νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Βαφτίζουν συμφέρον της χώρας το ταξικό συμφέρον της πλουτοκρατίας. Τα κέρδη του κεφαλαίου προϋποθέτουν το τσάκισμα δικαιωμάτων. Τα κέρδη του κεφαλαίου φέρνουν απολύσεις και ανεργία, αισχρή εκμετάλλευση. Η αγορά τους αντιστρατεύεται την ικανοποίηση των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών.

Το κόστος της υποταγής σε αυτή την πολιτική θα είναι πολύ μεγαλύτερο και οι συνέπειες πολύ πιο δυσβάχτες και μακροχρόνιες για μας και τα παιδιά μας όσο κρατάμε σκυμμένο το κεφάλι.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΝΕΟΥΣ, ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΝΔ.

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ

Η μαύρη αντιλαϊκή συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου-ΝΔ-εργατοπατέρων, μπορεί να ανατραπεί.

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Όμως δεν γίνεται να βαδίζεις στη μάχη και να αφήνεις για επικεφαλή σου τους προδότες της τάξης μας, τους εκπροσώπους του αντίπαλου.

Μην ξεχνάς τι έκαναν τα καλοπληρωμένα λαμόγια της πλειοψηφίας σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Αντεργατικό Κέντρο Πάτρας όλο αυτό τον καιρό. Μην ξεχνάς ότι χρόνια τώρα έχουν μετατραπεί σε παραμάγαζα των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Στο ενεργητικό τους δεν υπάρχει καμιά μα καμιά κατάκτηση υπέρ των εργαζομένων, παρά μόνο συμφωνίες τους για «αυξήσεις» του 1ος ευρώ, συμφωνίες τους με τον ΣΕΒ για γενναίες επιδοτήσεις σε όφελος του κεφαλαίου.

Τώρα θα θυμηθούν εθιμοτυπικά τους αγώνες για να σε πουλήσουν ξανά. Θυμήσου πως ξεπούλησαν τους αγώνες για την κοινωνική ασφάλιση και άλλους.

Μόνο στην Πάτρα το τελευταίο δίμηνο η κυβερνητική πλειοψηφία του δήθεν ΕΚ χαιρέτησε την απόλυση των εργαζομένων με stage.

Χαιρέτησε την επέκταση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας, την επέκταση της μερικής απασχόλησης. Έκανε τις πλάτες στον κεφαλαιοκράτη Καμπέρο ξεπουλώντας τους απολυμένους της «Ημέρας». Ξεπούλησε τους εργάτες στο Φράγμα, στέλνοντας μέλη του ΔΣ (ΠΑΣΚΕ) να σπάσουν την απεργία. Συμφώνησε στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στην μείωση μισθών και συντάξεων. Χειροκρότησε την «αύξηση» του 1ος ευρώ.

Υπόγραψε συμφωνία με τους εμποροβιομήχανους ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ. Οργάνωσε ανοιχτά απεργοσπασία με πρωτοστάτες τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΕΚ και μέλη της διοίκησης του στις 17/12.

Συμμετείχαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο κι έκαναν την πάπια, όταν οι απλήρωτοι εργάτες της «Μηχανικής» διαδήλωναν απ’ έξω.

Άμα έχεις τέτοιους «φίλους», τι τους θέλεις τους εχθρούς;

ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΤΥΦΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου