ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΖΑΡΙ-ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ

9.2.10
Δελτίο τύπου της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΖΑΡΙ-ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ

Μέσα στο καρναβάλι πέσανε οι μάσκες της φιλοεργοδοτικής πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι της «Μηχανικής» διεξάγουν έναν πολύμορφο αγώνα διαρκείας με στόχο την καταβολή των δεδουλευμένων 3 μηνών, η πλειοψηφία του ΕΚΠ λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της εταιρείας.

Ενώ όλο αυτό το διάστημα δεν έχει εκδώσει ούτε μία ανακοίνωση συμπαράστασης για τα μάτια του κόσμου έστω, ετοιμάζει παζάρια δίνοντας εκ νέου χρόνο στην κυβέρνηση και στην «Μηχανική», οργανώνοντας μία «συμφιλιωτική» συνάντηση με την εταιρεία και τον ΓΓ του Υπουργείου Εργασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στο φράγμα απεργούν από την Δευτέρα 1η Φλεβάρη. Μέλη της διοίκησης του ΕΚ καλούσαν τους απεργούς να επιστρέψουν στις δουλειές τους, όπως έκανε και η εταιρεία με εξώδικο που τους έστειλε.

Η πλειοψηφία του ΕΚΠ δηλαδή που είναι ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων θα παριστάνει στην συνάντηση ότι δήθεν τους εκπροσωπεί.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο τους, το Συνδικάτο οικοδόμων κι εργαζομένων στις κατασκευές, έχουν προβεί έως τώρα σε καθημερινούς αποκλεισμούς της 111, μπλόκο στα διόδια του Ρίου, αποκλεισμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, 1 απογευματινό συλλαλητήριο, ενώ έγιναν 2 συμβολικές καταλήψεις στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, 1 στην ανύπαρκτη Επιθεώρηση Εργασίας καθώς και παρεμβάσεις-παραστάσεις διαμαρτυρίας στον δήμαρχο της Πάτρας και στον Νομάρχη Αχαΐας.

Σ’ αυτά τα πλαίσια οι εργαζόμενοι της «Μηχανικής» αποφάσισαν να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της ομοσπονδίας οικοδόμων και του ΠΑΜΕ.

Επίσης να τονίσουμε ότι είναι προκλητικό το γεγονός της μη πρόσκλησης της Ομοσπονδίας από το Υπουργείο Εργασίας. Έτσι εξασφαλίζεται ότι η κυβέρνηση θα «συνομιλήσει» με αυτούς που όχι μόνο δεν εκπροσωπούν, αλλά κι εναντιώθηκαν στον αγώνα των εργαζομένων.

Καμία επανάπαυση. Συνεχίζουμε και μαζί με τους εργαζόμενους της «Μηχανικής» θα οργανώσουμε μαζικές κινητοποιήσεις τις ημέρες διεξαγωγής του καρναβαλιού. Δεν μας μένει άλλος δρόμος. Οι οικογένειες των 150 εργαζόμενων της «Μηχανικής» δεν έχουν σήμερα ούτε για τα νοίκια, ούτε για τα στοιχειώδη τρέχοντα έξοδα, και στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν είναι ούτε ζητιάνοι, ούτε φιλοδωρήματα ζητάνε.

Τα δεδουλευμένα εδώ και τώρα. Οι εργαζόμενοι επιλέγουν, και για αυτό αποτελούν παράδειγμα για ολόκληρη την εργατική τάξη, τον δρόμο της ταξικής αντεπίθεσης. Η πλειοψηφία του ΕΚΠ, μετά τα χειροκροτήματα στις απολύσεις των stage, μετά την κοροϊδία στους απολυμένους του «Καμπέρου», έχει επιλέξει το δρόμο της ταξικής συμφιλίωσης και της υποταγής στο κεφάλαιο. Για αυτό είναι και πάλι έκθετοι, υπόλογοι και πλήρως ανυπόληπτοι.

ΠΑΤΡΑ 9/2/2010 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου