ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ «ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε.»

26.2.10
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ «ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε.» - ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 30 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

30 εργάτες και εργάτριες της «Καλλιμάνης Α.Ε.» πετάχτηκαν στο δρόμο.
Η «Καλλιμάνης Α.Ε.» είναι Α.Ε.-μονοπώλιο με έδρα στο Αίγιο, η οποία είχε ευνοϊκή μεταχείριση σαν «πυρόπληκτη» μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 και την κήρυξη του νομού Αχαΐας σε «πυρόπληκτο» που προώθησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ και συμφώνησε η πλειοψηφία στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου.
Με βάση αυτά πήρε επιδοτήσεις και ευνοϊκό δάνειο με εγγύηση του Δημοσίου, έκλεισε τη μονάδα του στη Λευκάδα πετώντας στην ανεργία όσους δούλευαν εκεί, βρήκε την ευκαιρία να προωθήσει ελαστικές μορφές εργασιακής εκμετάλλευσης κρατώντας ομήρους δεκάδες εργάτριες και εργάτες (πολλοί από αυτούς ανήκουν σε πυρόπληκτες αγροτικές οικογένειες). Οι πραγματικά πυρόπληκτοι, κυρίως μικρομεσαίοι αγρότες, ακόμα περιμένουν αποζημιώσεις γιατί δήθεν δεν υπάρχουν χρήματα.
Αυτή την περίοδο η «Καλλιμάνης Α.Ε.» είχε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της. Με επενδύσεις σε όλα τα Βαλκάνια και πωλήσεις ύψους 65 εκ. ευρώ (64 εκ. € το 2007), η εταιρία κατά το 2008 είχε αύξηση κερδών προ φόρων κατά 31% και τα κέρδη μετά φόρων έφτασαν τα 4,1 εκ. ευρώ έναντι 3,8 εκ. ευρώ το 2007. Σημείωσε αύξηση εξαγωγών κατά 40%.Ανάλογη είναι η εικόνα και για το 2009.
Όμως, το εργοστάσιο στο Αίγιο παραμένει κάτεργο για τους εργάτες και τις εργάτριες, πολλοί από αυτούς με τετράμηνες και εξάμηνες συμβάσεις που κάθε τόσο απολύονται και ξαναπροσλαμβάνονται ύστερα από μήνες.
Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που στηρίχτηκε στις πρόσφατες εκλογές από την «Καλλιμάνης Α.Ε.», προώθησε πριν λίγο καιρό ευνοϊκή ρύθμιση στη βουλή προσφέροντάς της πακτωλό χρημάτων. Για ακόμα 2 χρόνια το ελληνικό δημόσιο θα πληρώνει τα χρεολύσια του προνομιακού δανείου που εξασφάλισε ως «πυρόπληκτη». Τη ρύθμιση στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΕΒ Πελ/νήσου, η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, η εργοδοτική διοίκηση στο επιχειρησιακό σωματείο.
Η «Καλλιμάνης Α.Ε.», όμως, θα πετάξει στο δρόμο περίπου 70 εργάτες και εργάτριες με την πρόφαση ότι λήγει η σύμβασή τους και… «δεν πάει τόσο καλά» ώστε να ανανεώσει τις συμβάσεις τους.
Τώρα έχουμε χρέος να σηκώσουμε κεφάλι. Να περάσουμε στην αντεπίθεση. Καμιά αυταπάτη.
Να μην περάσει καμιά απόλυση στην «Καλλιμάνης Α.Ε.».
Να ανανεωθούν τώρα οι συμβάσεις όλων των εργατών και εργατριών.
Σταθερή δουλειά για όλους.
Η κυβέρνηση να πάρει την ευθύνη για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Ιδιαίτερα στην «¨Καλλιμάνης ΑΕ» που την περίοδο που ετοιμάζεται να κάνει τις απολύσεις, ωφελήθηκε αρκετά εκατομμύρια ευρώ με τη «φωτογραφική» ρύθμιση της κυβέρνησης. Αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις και δεν εξασφαλιστεί η δουλειά για όλους, να κόψει τη χρηματοδότηση και τις εγγυήσεις που παρέχει το κράτος στην εταιρία.
Να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Ε.Ε. Καμιά εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στο Ερ. Κέντρο Αιγίου και στο επιχειρησιακό σωματείο. Να τους αποδυναμώσουμε.
Οργάνωση της πάλης. Συσπείρωση στο ΠΑΜΕ. Για να δώσουμε προοπτική στους αγώνες μας, να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε.

ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.
ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ.

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2010

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου