Σχόλιο της γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ σχετικά με την δήλωση του μέλους της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Μηχανικής».

13.2.10
Το στέλεχος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Νικολάου Σταυρούλα-γνωστή και από την υπόθεση της προσπάθειας νόθευσης των εκλογών στο Σωματείο ΣΕΤΕ-εκφράζει τον πανικό που έχει καταλάβει τη κυβέρνηση βλέπωντας τον εργατικό λαικό ξεσηκωμό που έρχεται.

Πιο συγκεκριμένα:
1ον Τριμερή και μάλιστα «συμφιλιωτική» σύσκεψη δεν ζήτησαν οι εργάτες. Κανένας δεν εξουσιοδότησε το ΕΚ Πάτρας, ούτε και τους απεργοσπάστες Καλαμπόκα-Σουβαλιώτη να διαπραγματευθούν πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι μαζί με το ΠΑΜΕ με μαζικές κινητοποίησεις κατάφεραν να πάρουν τον Νοέμβρη και να αποσπάσουν γραπτή δέσμευση για την καταβολή του Δεκέμβρη έως την Παρασκευή.

2ον Στη τριμερή δεν υπάρχει καμιά δέσμευση για καταβολή των δεδουλευμένων, παρά μόνο συστάσεις και προτροπές!!
Κι όλα αυτά με τους απεργούς απλήρωτους για πάνω από 3 μήνες, το ΕΚ εναντίον τους να οργανώνει καθημερινά απεργοσπασία και την κυβέρνηση να αρνείται να εφαρμόσει τους δικούς της νόμους, όπως το ΠΔ 609/1985 που προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά την καταβολή των δεδουλευμένων από τια αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες όταν η ανάδοχος εταιρεία δεν πληρώνει.

3ον Το αποτέλεσμα της τριμερής καταψηφίστηκε στη Γενική Συνελέυση που έγινε στο Φράγμα από τους ίδιους τους εργάτες, οι οποίοι υιοθέτησαν την πρόταση του Συνδικάτου Οικοδόμων κι εργαζομένων στις κατασκευές.
-Η μόνη γραπτή δέσμευση για καταβολή των δεδουλευμένων από νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας δώθηκε σε εκπρώσοπο του Συνδικάτου και όχι στο ΕΚ που παριστάνει τον εκπρόσωπο της εταιρείας ενώ στην πραγματικότητα είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του Εμφιετζόγλου.

4ον Το καθεστώς πληρωμών και η ασυδοσία των μονοπωλίων έχει επιβληθεί από τις κυβερνήσεις που υπηρετεί πιστά η κυρία Νικολάου και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Αυτοί συμφώνησαν στις αυξήσεις της ντροπής του 1ος ευρώ, μαζί τα βρήκαν για την επιδότηση με 28 δις των τραπεζιτών, μαζί τα κόμματά τους στη Βουλή ψήφιζαν τους αντεργατικούς νόμους.

5ον Το στέλεχος της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ λέει συνειδητά ψέματα.
Την καλούμε δημόσια να φέρει την πρόσκληση για την περίφημη τριμερή-όπου κάνανε παζάρια υπονομέυοντας των αγώνα των απεργών-στην οποία δεν προσκαλείται ούτε η Ομοσπονδία, ούτε το Συνδικάτο Οικοδόμων.

6ον Η κυρία Νικολάου μάλλον συνηθίζει φαίνεται να γυροφέρνει στα υπουργικά σαλώνια. Το ταξικό εργατικό κίνημα και οι εργάτες ξέρουμε οτι χωρίς σκληρούς αγώνες δεν κατακτιέται απολύτως τίποτα.

7ον Η υπόθεση της Μηχανικής αποδυκνείει οτι ο αγώνας ακόμα και για την καταβολή δεδουλεύμενων για να πετύχει και να στριμώχνει τα μονοπώλια απαιτεί ταξική αλληλεγγύη, διάρκεια, πολυμορφία, μαζικότητα, άσκηση πίεσης στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, αποκάλυψη των κυκλωμάτων διασύνδεσης των μονοπωλίων, των κομμάτων και των συνδικαλιστικών τους υπαλλήλων.
Μαζί με αυτά απαιτεί πλήρη διαχωρισμό από τους πουλημένους εργατοπατέρες που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν «εργασιακή ειρήνη» υπέρ των κερδών του κεφαλαίου, όταν έξω λυσσομανάει ο πόλεμος που κύρηξε η κυβέρνηση και το κεφάλαιο.

8ον Οι εκπρόσωποι του ΕΚ είναι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Εχθροί, ορκισμένοι αντίπαλοι της εργατικής τάξης.
Είναι κύρηκες του φόβου και της υποταγής.
Καλούν σε υπακοή και πειθαρχία στα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ.

9ον Τα διαπιστευτήριά σου κυρία Νικολάου τα έχεις καταθέσει. Πάψε να εκτίθεσαι.
Συναδελφοί σου είναι οι κύριοι υπουργοί, ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης και τα άλλα στελέχη της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, όπου και συζητήσατε πως θα ανακόψεται την εργατική λαική αντεπίθεση απέναντι στην βλαρβαρη, αντιλαική κυβερνητική πολιτική.
Η «ρεαλιστική αλήθεια» που υπηρετείς το συμφέρον του κεφαλαιου, είναι αυτή των μαζικών απολύσεων, της ανεργίας, της κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης, της μείωσης μισθών και συντάξεων.
Το ΠΑΜΕ είναι με τη ρεαλιστική ανάγκη να καρπώνονται οι παραγωγοί τον πλούτο που παράγουν.
Ρεαλιστικό είναι οτι συμφέρει την εργατική τάξη, το λαό.
Ρεαλιστικό για τα στελέχη της κυβέρνησης είναι οτι συμφέρει το κεφάλαιο.
Για αυτό είμαστε ταξικοί αντίπαλοι.
Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου