ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

2.2.10
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ
Ο ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 9ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2009
17 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ-ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 170% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2008.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ 3 ΜΗΝΕΣ
ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Με τη κινητοποίηση της Δευτέρας στη Περιφέρεια και στο περιφερειακό συμβούλιο πέσανε οι μάσκες. Με το μπλόκο της τρίτης στείλαμε το μήνυμα. Συνεχίζουμε. Ούτε βήμα πίσω.
Τα «μεγάλα» λόγια του Περιφερειάρχη, ότι δήθεν «είναι στο πλευρό των εργαζομένων», είδαμε όλοι τι σημαίνουν, όταν με δική του εντολή απέκλεισε με αστυνομικούς την είσοδο του «Αστέρα» όπου και πήγαμε για να θέσουμε το ζήτημα στο περιφερειακό συμβούλιο. Μέσα κάνανε την πάπια ο νομάρχης, οι κυβερνητικοί δήμαρχοι, ο ξεπουλημένος εργατοπατέρας Καλής κι άλλοι υπάλληλοι του Εμφιετζόγλου.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
Το θράσος και η ασυδοσία της «Μηχανικής» πατάει πάνω στις κυβερνητικές πλάτες.
Πρόκειται για όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ της ανάθεσαν σειρά από έργα στις κατασκευές και την ενέργεια. Διαθέτει θυγατρικές όπως την Βάλκαν Έξπορτ, την Ελληνική σωληνουργία, την Ελληνική βιομηχανία ξύλου, εταιρείες μαρμάρου κλπ με κύκλο εργασιών το 2007 226 εκατομμύρια ευρώ, 35% πάνω σε σχέση με το 2006. Αυτές οι κυβερνήσεις αυγατίσανε τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.
Οι νόμοι τους είναι κομμένοι και ραμμένοι για να υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Το θράσος και η ασυδοσία του Εμφιετζόγλου πατάει και στην υποστήριξη που του δίνουν οι κυβερνητικοί ψευτοσυνδικαλιστές σαν τον Σουβαλιώτη, τον Καλαμπόκα και τα άλλα λαμόγια της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας.
Αυτοί έχουν συμφωνήσει να επιδοτούνται οι μεγαλοκατασκευαστές, και οι τραπεζίτες. Αυτοί ξεπούλησαν τους εργάτες στο Φράγμα όπως τους απολυμένους στον Καμπέρο και πολλούς ακόμα εργαζόμενους που έκαναν το λάθος να εμπιστευτούν τα τσιράκια της εργοδοσίας. Χρηματοδοτούνται από το κράτος για να παίζουν το ρόλο του απεργοσπάστη.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Οι εργατοπατέρες σου λέγανε ότι οι κινητοποιήσεις μας είναι «παράνομες»!!
Πάλι καλά δηλαδή που δεν μας ζήτησαν να κάνουμε κι έρανο για τους αναξιοπαθούντες μεγαλοκατασκευαστές που δεν έχουνε σάλιο!

ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ-ΣΑΠΙΟΥ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ».
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Το Συνδικάτο λέει τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη για τις πραγματικές αιτίες που γεννούν τα προβλήματα στη ζωή της εργατικής τάξης και των οικογενειών μας. Φέρνει στην επιφάνεια τις σύγχρονες ανάγκες μας. Το Συνδικάτο και το ΠΑΜΕ δεν μπαίνουμε στο χέρι του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Είναι όπλο στα χέρια της εργατιάς.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3/2 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου