ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ

19.2.10
Εξόρμηση στο κατάστημα του Μάκρο πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενάντια στις απολύσεις, με αίτημα καμία απόλυση-σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα.




ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης αποτελούν πολεμικό ανακοινωθέν σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Οι απολύσεις που ετοιμάζει η Μάκρο είναι μέρος της συνολικής επίθεσης στη ζωή και στα δικαιώματα μας. Για αυτό και χρειάζεται να απαντηθούν όχι μόνο από τους εργαζόμενους στα Μάκρο, αλλά συνολικά από το ταξικό εργατικό κίνημα.
Η κυβέρνηση, η εταιρεία Μάκρο και όσοι επικαλεστούν την κρίση, για να φορτώσουν τα βάρη της στους εργαζόμενους, λένε ψέματα.
Για του λόγου το αληθές να ποια είναι η Μάκρο:
Η Μάκρο είναι μέλος της πολυεθνικής Μέτρο Γκρουπ.
Στην Ελλάδα διαθέτει 9 ιδιόκτητα καταστήματα με 1400 εργαζόμενους.
Έχει πελάτες 300.000 επιχειρήσεις, πωλήσεις το 2007 456 εκατομμύρια ευρώ και κύκλο εργασιών το 2008 472 εκατομ. Ευρώ.
Η μητρική μέτρο Γκρουπ είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκόσμια στο λιανεμπόριο-χονδρεμπόριο.
Διαθέτει 2100 καταστήματα σε 33 χώρες, με πάνω από 103.000 εργαζόμενους. Είχε σύνολο πωλήσεων το 2008, 68 δισεκατομμύρια ευρώ. Στόχος της είναι να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τα μερίδιά της στην αγορά. Ποια κρίση έχει η Μάκρο κι η Μέτρο Γκρουπ?

ΣΗΚΩΣΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ-ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Τα ίδια έκανε η «Μηχανική», ο Καμπέρος, τα ίδια επικαλείται ο Αντζουλάτος και ο Σταυρόπουλος, τα ίδια επικαλούνται οι απανταχού της γης κεφαλαιοκράτες.
Δεν τους φτάνουν τα κέρδη από τη ληστεία της εργατικής μας δύναμης. Θέλουν κι άλλα.
Για αυτό απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν την κοινωνική ασφάλιση, λεηλατούν μισθούς και συντάξεις, τσεπώνουν τα επιδόματα αδείας, τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.
Τα μέτρα τα έχουν συμφωνήσει στην ΕΕ από κοινού σοσιαλδημοκράτες και νεοφιλελεύθεροι πολύ πριν την κρίση. Αυτά περιγράφει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, η Λισσαβώνα και άλλες Ευρωσυνθήκη που έχουν συνυπογράψει οι υποταγμένες στον Ευρωμονόδρομο ηγεσίες του ΣΥΝ-Σύριζα και του Λάος.
Στο ίδιο στρατόπεδο με τους ταξικούς μας αντίπαλους βρίσκονται οι ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Μαζί έκαναν «κοινωνικούς διαλόγους», μαζί συμφώνησαν σε όλα τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να αυξήσει την κερδοφορία του το κεφάλαιο. Η δράση και η παρέμβαση του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι συνυφασμένη με το ξεπούλημα, την ταξική συνθηκολόγηση και την υποταγή.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου