Δελτίο Τύπου για τους εργαζόμενους της "Μηχανικής"

12.2.10

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΚΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπειτα από δυο εβδομάδες απεργιακών κινητοποιήσεων και άλλων πολύμορφων αγωνιστικών δραστηριοτήτων, με αποκορύφωμα τη μεγαλειώδη εργατική διαδήλωση στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη, η εταιρία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» αναγκάστηκε να πληρώσει τον Νοέμβρη και να δεσμευτεί εγγράφως για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Καταγγέλλουμε τη ξεπουλημένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που, αφού δεν κατάφερε να σπάσει την απεργία, αφού δεν έβγαλε ούτε μισή ανακοίνωση συμπαράστασης, προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρία, στην οποία δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 609/1985 οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς (κυβέρνηση, περιφέρεια) έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχουν μεριμνήσει, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα απευθείας από τις πιστώσεις για το έργο.

Αποδεικνύεται δηλαδή, ότι είναι απόλυτη και ξεκάθαρη η κυβερνητική ευθύνη για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, την ίδια στιγμή που οι πιστώσεις στην εταιρία εγκρίνονται και πληρώνονται κανονικά.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ, μαζί με τους εργαζόμενους στη «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» είμαστε σε ετοιμότητα για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στη περίπτωση που την Παρασκευή δεν υλοποιηθεί η δέσμευση της εταιρίας. Από εκεί και πέρα, απόλυτα υπεύθυνοι όμως θα είναι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η κυβέρνηση.

 

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

12/2/2010

 

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ:

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΡΩΝ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΤΙ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΝΕΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010.

ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕΧΡΙ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΦΕΞΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΣΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ: ΚΑΛΗΣ, ΟΡΦΑΝΟΣ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου