Σχετικά με τις νέες νοθείες που οργάνωσε η κυβερνητική πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΣΕΑΜ στην Πάτρα.

29.1.10
Δελτίο τύπου της Γραμματείας Πάτρας του ΠΑΜΕ
Σχετικά με τις νέες νοθείες που οργάνωσε η κυβερνητική πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΣΕΑΜ στην Πάτρα.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΣΕΑΜ στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, η ορντινάντσα των εμποροβιομήχανων ξαναχτύπησε!
Η ανακοίνωση του ΕΚ βρίθει από ψέματα και ανακρίβειες.
Δείχνει ποιοι κρύβονται πίσω από τη νοθεία που οργάνωσε ο πρόεδρος των σερβιτόρων Βάρδας μαζί με την κυρία Νότα Δροσοπούλου από το ΣΕΑΜ και τη συνενοχή της δικαστικού αντιπροσώπου.
Η ΤΑΣ απέστειλε γραπτή αίτηση προς τον Πρόεδρο Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνήσει το ζήτημα.
Η πλειοψηφία του ΕΚ είναι και πάλι έκθετη. Αποδείχθηκε πως τα στελέχη της κυβέρνησης στο ΕΚ το μόνο για το οποίο αγωνίζονται είναι οι νοθείες και τα κουκιά στα σωματεία προκειμένου να διασφαλίσουν προσωπικά οφέλη.
Αυτοί που πιάστηκαν στα πράσα να ρίχνουν «παπούτσια» στις κάλπες των σωματείων, αυτοί που καθημερινά πρωτοστατούν στην προώθηση των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων, στην επιβολή του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, είναι πολύ λογικό να οδηγούνται ακόμη πιο χαμηλά στον εκφυλιστικό κατήφορο.
Οι δηλώσεις του κυβερνητικού Προέδρου του ΕΚ όπου έκφραζε την ολόθερμη υποστήριξη του στο προσχέδιο νόμου των πολιτικών του προϊσταμένων για την νομιμοποίηση του σύγχρονου δουλεμπόριου, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
Τα ψέματα, οι συκοφαντίες, ο αντικομουνισμός και η υποστήριξη στα αντεργατικά μέτρα πάνε πάντα μαζί.
Η υποταγή στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, ενάντια στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα, η ανοιχτή υποστήριξη των απολύσεων των εργαζόμενων με stage σήμερα, των μουσικών του δήμου παλιότερα, το ξεπούλημα των απολυμένων από τον Καμπέρο, η απεργοσπασία και η υπονόμευση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, πάει μαζί με την νοθεία, τα ρουσφέτια, τους εκβιασμούς.
Αν μη τι άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην διοίκηση του ΕΚ στο μόνο που μπορεί να διαφωνήσουν είναι το ποιος θα διορίσει τους δικούς του μόνιμο για δουλειά στο ΕΚ.
Η «εκτίμηση» που τρέφουν οι εργαζόμενοι στις παρέες του εργοδοτικού συνδικαλισμού συμπυκνώθηκε στο σύνθημα που φώναζαν οι απολυμένοι των stage «Γεια σου Παναγόπουλε εργατοπατέρα, τα stage θα είναι στον δρόμο κάθε μέρα».
Καλούμε τους εργαζόμενους που ακόμα μπορεί να διατηρούν επιφυλάξεις για τον ρόλο αυτής της ομάδας, να τους προσπεράσει, να τους παρακάμψει.
Καλούμε τους εργαζόμενους, να δώσουν ξανά, ακόμα πιο δυναμικό παρών-από τις 17/12-στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη και στην συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.
Να κάνουν την οργάνωση της απεργίας, την περιφρούρηση, δική τους υπόθεση.
Η δύναμη της εργατικής τάξης είναι στην ταξική αντεπίθεση, στην δράση μαζί με το ΠΑΜΕ.

Η γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου