ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.

3.5.11

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


Η απεργία αυτή πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων για την απόκρουση της αντεργατικής καταιγίδας που θα συνεχιστεί με την μείωση των μισθών μέσα από το μισθολόγιο, την μείωση των συντάξεων και την κατάργηση του εφάπαξ, την αύξηση των ωρών εργασίας, την καταπάτηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που απαίτησαν μακρόχρονους, σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Απέναντί μας έχει σχηματιστεί ένα αντιλαϊκό, αντεργατικό μπλοκ δυνάμεων που αποτελείται από κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ, κόμματα του ευρωμονόδρομου, τις δημοτικές αρχές και τα στηρίγματα τους στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα.

Ομόθυμα αυτές οι δυνάμεις μας καλούν να θυσιάσουμε ότι μας έχει απομείνει από δικαιώματα. Μας λένε ψέματα ότι τα μέτρα είναι αναγκαία. Γνώμονάς τους είναι η άνοδος των κερδών των μονοπωλίων. Μας λένε ψέματα ότι δεν υπάρχουν λεφτά, όταν η πλουτοκρατία έχει 600 δισ. στην Ελβετία από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Στόχος των μέτρων είναι το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας και η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, την περίοδο της ανάπτυξης.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λεγόμενη «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» που κατατέθηκε στη βουλή Πρόκειται για μια ακόμα βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, μια επίθεση που φορτώνει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του πολίτη, η κυβέρνηση προχωράει τις ανατροπές στις εργασιακές μας σχέσεις αυξάνοντας το ωράριο εργασίας κατά 2,5 έως και 10 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή από 37,5 ώρες σε 40, και από 30 σε 40 για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, καθιερώνει το απογευματινό ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Το παραπάνω νομοσχέδιο μαζί με το νέο «φτωχολόγιο» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, το οποίο θα περικόπτει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές μας, θα δημιουργήσει ένα κράτος «επιτελείο» στην υπηρεσία του κεφαλαίου, αποτελεσματικό για τα συμφέροντά του, που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, με υπαλλήλους πιο «φτηνούς», χωρίς δικαιώματα, πειθαναγκασμένους να υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Γι΄αυτό εξάλλου θα προβλέπεται η σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα και με το ωράριο εργασίας.

Συνάδελφοι: Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης έχει επιπτώσεις σε όλους μας είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι σε αυτές τις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συζητήσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς μέσα από γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες. Καλούμε όλους του συναδέλφους να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο των ΟΤΑ και στις Σωματειακές Επιτροπές που έχει συγκροτήσει.

Καμιά ανοχή. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και απαιτούμε:

· 7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο.

· Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όχι σε ελαστικά ωράρια.

· Κατώτερο βασικό μισθό 1.400 € και ανάλογη κλιμάκωση στις άλλες κατηγορίες.

· Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος με τη λήξη της σύμβασης του. Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η Προσωρινή Διοίκηση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου