ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

3.5.11

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ από κοινού με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ στις 10:00 π.μ. στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ του ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ γιατί δεν ανεχόμαστε να υποβαθμίζεται και να κινδυνεύει η υγεία των λαϊκών οικογενειών. Για ένα πραγματικά αποκλειστικά δημόσιο καθολικό και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας υψηλού επιπέδου, με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και την εργοδοσία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ Τετάρτη 4 Μάη 7μμ στην πλατεία Τριών Συμμάχων· Έξω οι ΝΑΤΟικοί, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. · Καμιά συμμετοχή της χώρας στους πολέμους και στις επεμβάσεις.


ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, νέοι, νέες, εργαζόμενες μητέρες, άνεργοι, μετανάστες

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που ζείτε καθημερινά με τον εκβιασμό και την τρομοκρατία, μέσα στο χώρο εργασίας, με την ανασφάλεια και τον φόβο, έξω από το χώρο εργασίας.

Μέσα στο χώρο εργασίας μας υποχρεώνει ο εργοδότης να ¨αξιολογούμε¨ και να ¨κρίνουμε¨ τον συνάδελφο μας για τις ¨ικανότητες¨ του στην προώθηση και πώληση εμπορευμάτων.

Μέσα στο χώρο εργασίας μας εκβιάζει η εργοδοσία να υπογράψουμε ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση ωρών και μείωση μισθού και ασφάλιστρου και εκ περιτροπής εργασία.

Μέσα στο χώρο εργασίας η εργοδοσία με τους μηχανισμούς της μας εκβιάζει να υπογράφουμε χαρτιά ότι είμαστε κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Μέσα στους χώρους εργασίας, η εργοδοσία μας έχει απλήρωτους ακόμη και 3 μήνες πράγμα το οποίο μας δυσκολεύει να ανταποκριθούμε στις στοιχειώδης ανάγκες των οικογενειών μας (απλήρωτα ρεύματα, νερά, ενοίκια κτλ).


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Έξω από το χώρο εργασίας πασχίζουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς με ένα μισθό που δεν φτάνει για να ζήσουμε ούτε για 10 μέρες, τα σχολεία και τα νοσοκομεία συγχωνεύονται, κλείνουν, υποβαθμίζονται ραγδαία οι υπηρεσίες τους. Η ανεργία καλπάζει, και διαρκώς αυξάνεται.


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μέσα στους χώρους εργασίας, μεγαλοεργοδότες, και τα τσιράκια τους, και έξω από το χώρο εργασίας, κυβέρνηση, αστικά κόμματα, παπαγαλάκια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ¨δουλεύουν¨ για να μας πείσουν ότι εμείς πρέπει να υποστούμε θυσίες για να σωθούν όλοι οι παραπάνω από την κρίση τους, ότι εμείς πρέπει να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τον δικό τους μονόδρομο.

Όλα τα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στηριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, πριν και κατά την διάρκεια της κρίσης, και υλοποιούνται μέσα και έξω από το χώρο εργασίας, έχουν ως στόχο την ενίσχυση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, κάποιοι όμιλοι να ενισχύσουν τη θέση τους και κάποιοι άλλοι να υποσκελιστούν, και εμείς οι εργαζόμενοι για χάρη αυτών των ανταγωνισμών, να γινόμαστε όλο και πιο ¨φθηνοί¨ .


ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Χρειάζεται να υψώσουμε αδιαπέραστο τείχος, να κατανοήσουμε ότι όλα αυτά είναι αποτελέσματα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

Κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας. Ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είτε σε περίοδο ανάπτυξης είτε σε περίοδο κρίσης, δεν έχει να δώσει τίποτα άλλο, παρά μόνο βαρβαρότητα σε όλα τα επίπεδα.

Ανατροπή στο συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΟΙΥΕ, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που υπονομεύουν τους ταξικούς αγώνες και βάζουν πλάτη για την κατάργηση των δικαιωμάτων μας, ώστε να υλοποιούνται οι εγκληματικές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις.


Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Δεν είστε μόνοι σας. Έχουμε το ταξικό μας συνδικάτο, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, το συνδικάτο που είναι στα χέρια των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, έχουμε την κοινωνική μας συμμαχία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) , του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) , της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ). Αυτή η συμμαχία δίνει δύναμη στη δύναμη μας.


ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ – ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ-ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ.

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

· Κατοχύρωση ελεύθερων ΣΣΕ (Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας) ανά κλάδο.

· Κατάργηση ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Κατώτερος μισθός 1.400ευρώ.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Μαζικές προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά συνεργεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


● Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών, οι εισφορές για το κλάδο υγείας. Κανείς ανασφάλιστος, άνεργος και τα μέλη της οικογένειας του χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση.

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

τηλ επικ: 6944161617

Email: syneboriou@gmail.com, pamepatras@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου