ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

15.5.11
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ – ΜΕΤΑΛΛΟΥ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ – ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ – ΦΑΡΜΑΚΟΥ – ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ & ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ & ΤΟΥΡΙΣΜΟ – ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Ο ΦΥΛΑΚΑΣ».

ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: FRIGOGLASSDELICACOCA COLAHELLAS CAN.

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.Α.Τ.




ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ


Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον όμιλο εταιριών Solar Cells Hellas Group,


Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και στο λαό της Πάτρας τις μεθοδεύσεις του ομίλου εταιριών Solar Cells Hellas Group απέναντι στους εργαζόμενους της στα δύο εργοστάσια του ομίλου στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών.
Η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε απολύσεις τριών πρωτοπόρων εργατών γιατί πρωτοστάτησαν στην ίδρυση σωματείου των εργαζομένων καθώς και στην οργάνωση τους στο κλαδικό Συνδικάτου Μετάλλου, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί με την ίδρυση εργοδοτικών –διασπαστικών «σωματείων» και μια σειρά δικαστικά τερτίπια (παίρνοντας σήμερα 3η κατά σειρά αναβολή στο δικαστήριο) για να καθυστερήσει την έγκριση του σωματείου των εργαζομένων.
Την ημέρα της απεργίας, με εκβιαστικό τρόπο απαίτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν παραίτηση και νέα σύμβαση και μάλιστα «με το μαχαίρι στο λαιμό». Οι επιδιώξεις της εταιρίας να τρομοκρατήσει και να διαιρέσει τους εργαζόμενους που οργανώνονται, που παλεύουν και διεκδικούν, δεν θα περάσει. Παίρνουν αυτά τα μέτρα γιατί φοβούνται την οργάνωση των εργατών. Αυτό δείχνει ότι έχουμε τη δύναμη.
Καλούμε τους εργαζόμενους κανένας να μη δεχθεί τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Τα σωματεία μας θα είναι σε ετοιμότητα για να στηρίξουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία και κινητοποίηση αποφασίσουν οι συνάδελφοι στα φωτοβολταϊκά για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους και την έγκριση του σωματείου τους. Θα μας βρουν απέναντί τους.


Πάτρα, 13 Μαΐου 2011.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου