ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.Α.Τ. ΑΧΑΪΑΣ

12.5.11
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.Α.Τ. ΑΧΑΪΑΣ
Κολοκοτρώνη 20 4°ς όροφος Τ.Κ 26221 Τηλ/Φαξ 2610620146
Έτος ίδρυσης 1979 αρ. απόφασης Πρωτοδικείου Πατρών 439/1979

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΤΡΑ 5- 2011
Την απόφαση των ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτη να μην επιτρέψουν την παραπέρα υποβάθμιση της υγειονομικής προστασίας τους, ως θυσία στο βωμό της θωράκισης των κερδών της πλουτοκρατίας από την κρίση, μετέφερε η αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ), στη διάρκεια συνάντησης με τη νέα πρόεδρο του Οργανισμού Μ. Δίπλα, που έγινε την περασμένη Παρασκευή.
Όπως αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση της ΠΕΣ - ΝΑΤ, από τη συνάντηση προέκυψε: «Από τα 24 εκατομμύρια ευρώ, που αναλογούν για κάθε μήνα, το ΝΑΤ απέδωσε προς τον Οίκο Ναύτου μόνο 12 εκατομμύρια ευρώ για το μήνα Μάη (!)». Το γεγονός αυτό, σημειώνει η ΠΕΣ - ΝΑΤ, «αποτελεί πραγματικό σκάνδαλο, δεδομένου ότι για το διάστημα Γενάρη -Απρίλη το ΝΑΤ δεν απέδωσε προς τον Οίκο Ναύτου ούτε 1 ευρώ, με αποτέλεσμα να εξανεμισθεί το αποθεματικό των 80 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος του οποίου επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία του Ναυτικού Νοσοκομείου (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια». Επιβεβαιώθηκε, συνεχίζει το σωματείο, ότι: «Στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του Οίκου Ναύτου προέχουν ο περιορισμός των συμβεβλημένων ιατρών και η πρόσληψη
ελεγκτών ιατρών. Έμφαση, επίσης, δίνεται στην εφαρμογή της ατομικής ηλεκτρονικής κάρτας ασφαλισμένου, που προορίζεται να λειτουργήσει σαν ηλεκτρονικό ψαλίδι στα ασφαλιστικά δικαιώματα των συνταξιούχων ναυτεργατών.
Στα πλαίσια της συνολικής επίθεσης που δέχονται οι συνταξιούχοι , αλλά και οι εργαζόμενοι από Κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ για την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία του κεφαλαίου ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΝΑΤ Αχαΐας ξεκαθαρίζει ότι στόχος πάλης των ναυτεργατών είναι η αποκλειστική δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα , και απαιτεί άμεσα την κάλυψη όλων των κενών Θέσεων γιατρών.
Καλεί τους συνταξιούχους ναυτεργάτες σε γενικό ξεσηκωμό και διαρκή αγώνα στο πλευρό των εν ενεργεία ναυτεργατών, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής , που επιβάλλει τη μαύρη- ανασφάλιστη εργασία στα καράβια και καταδικάζει τους συνταξιούχους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Καλεί τους συνταξιούχους ναυτεργάτες σε γενικό ξεσηκωμό για την απόφασή τους να κοπούν 40 γιατροί από την λίστα χωρίς να αυξηθεί αυτό το κατάπτυστο πλαφόν που στόχο έχει να μας οδηγήσει την ιδιωτική περίθαλψη με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΟΛΟΙ στην παράσταση διαμαρτυρίας
την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΗ 9πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου